Šios šalies kalbą mokantis atlikėjas ten ir atgaivina italų kalbos žinias, ir smagiai skrieja nuo kalnų.

- Egidijau, kur dažniausiai vykstate slidinėti?

Esu slidinėjęs Austrijoje. Tačiau ten visai nepatiko, nes per daug aktyvus naktinis gyvenimas. Todėl kitą dieną ant kalnų būna daug neišsiblaiviusių žmonių.

Kadaise viešėjau Slovakijoje. Tuo metu ten irgi nelabai patiko. Gal dabar situacija pasikeitusi. Labiausiai man patinka Italijoje. Į Val Gardeną, kur yra Dolomitinės Alpės, vykau du kartus. Ten ne tik puikus klimatas, geras maistas, tačiau ir puikios trasos.

- Kuo dar Jus traukia Italijos kalnai?

Ten atvyksta daug malonių žmonių, su kuriais iš karto galima rasti bendrą kalbą. Kadangi moku itališkai, mėgstu ne tik slidinėti, bet ir pabendrauti su bendraminčiais.

- Kokios slidinėjimo trasos Dolomitinėse Alpėse?

Turbūt pačios geriausios. Ten nėra labai didelių kalnų, todėl ekstremalams turbūt geriau vykti kitur. Tačiau man labai patinka šis regionas. Trasos labai tvarkingos, niekada nebūna eilių prie keltuvų.

- Kur be Val Gardenos dar teko slidinėti Italijoje?

Pastaruosius kelis metus vykstu į Livinjo. Ten trasos labai plačios. Kraštovaizdis čia ne toks gražus kaip Val Gardenoje, tačiau slidinėti labai patogu.

- Kokie žmonės slidinėja Italijoje?

Darbo dienomis atvyksta keliautojai iš viso pasaulio, o savaitgaliais slidinėja ir vietiniai. Visi būna mandagūs, šilti.

- Koks, Jūsų nuomone, optimalus laikas slidinėti kalnuose?

Geriausia ten vykti dviem savaitėms, nes slidinėti septynias dienas yra per mažai. Paprastai norisi kelias dienas čiuožti nuo kalnų, vieną dieną pailsėti, apsižvalgyti po apylinkes, o tada vėl slidinėti.

- Ar skiriasi slidinėjimo kainos Italijoje ir kitose šalyse, kuriose lankėtės?

Nepasakyčiau, kad jos labai skirtingos. Labiau skiriasi ne kainos, o paslaugų kokybė. Tarkim, keltuvai kainuoja visur vienodai. Tačiau Slovakijoje pigesnis apgyvendinimas ir maistas. Vis dėlto, slidinėti maloniau Italijoje arba Austrijoje.

- Ar teko slidinėti Lietuvoje?

Vilniuje, Liepkalnyje arba uždaroje trasoje Druskininkuose visada slidinėju prieš keliones į didžiuosius kalnus. Lietuvoje labai gerai apšilti kojas, pripratinti raumenis prie didesnių apkrovų.

- Slidininkai rūpinasi specialia apranga. Ar daug dėmesio tam skiriate?

Turiu visą komplektaciją. Mano slidinėjimo kostiumas labai kokybiškas. Tai svarbu, jei nori komfortiškai jaustis kalnuose. Jei drabužis prastas ir iš jo nepasišalina drėgmė, visą dieną tenka slidinėti šlapiam. Jei kostiumas per daug akytas, tada būna šalta. Manau, pinigų aprangai nereikia pagailėti.

Beje, į kalnus visada vykstu su apsauginiu šalmu. Be jo būtų pavojinga. Kelias traumas gyvenime jau ir taip buvau patyręs.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.