Noišvanšteino pilis
Bavarija, Vokietija

Atsiskyrėliškai gyvenęs karalius Liudvikas II šią pilį pasistatė XIX a. pabaigoje, norėdamas joje pasislėpti nuo žmonių. Nuo tada ji tapo vienu populiariausių šio regiono turistų lankomų objektų ir virto „Miegančiosios gražuolės“ pilies Disneilande provaizdžiu.

Pernelyg aukštas arbatos namelis

Činas, Nagano prefektūra, Japonija
Architektas Terunobu Fujimori

Projektuodamas šį miniatiūrinį namuką ant trijų ilgų atramų, pavadintą „Pernelyg aukštu arbatos nameliu“, architektas Terunobu Fujimori įtraukė tradicinių arbatos namų elementus. Ar Alisa būtų išdrįsusi susitikti čia su Išprotėjusiu skrybėlininku?

Akmens namas

Fafė, Portugalija

Gal kam Akmenų valgytojo iš „Begalinės istorijos“? Šis namas Portugalijoje, įsispraudęs tarp dviejų didžiulių riedulių, sudaro įspūdį, tarsi milžiniškas akmuo būtų virtęs namu.

Namas Ellidaey saloje

Namas, tarsi pamestas Ellidaey saloje prie Islandijos Vestmanaejaro salyno krantų, yra apgaubtas įspūdingo vaizdo. Teigiama, kad ši sala buvo padovanota islandų dainininkei Bjork, išgarsinusiai savo tėvynę visame pasaulyje.

Smitho namas

Vapičio slėnis, Vajomingo valstija, JAV
Architektas Francis Lee Smithas

Francis Lee Smithas, pagal profesiją inžinierius, pastatė šį namą per dešimt metų be jokio projekto. Šis namas, iškilęs Vapičio slėnyje Vajomingo valstijoje, yra apgaubtas įvairiausių mitų, pradedant tuo, jog pasirodė vienam vyrui vizijos metu, ir baigiant kalbomis, jog tai stebėjimo bokštas ugnikalnių prasiveržimams.

„River Vessels“ („Upių laivai“)

Vakas, Teksaso valstija, JAV
Autorius Patrickas Dougherty

Menininkas Patrickas Dougherty kuria ambicingas instaliacijas ir skulptūras vien tik iš medžio vytelių. Jo „Upių laivai“ Teksase vaizduoja žiemišką stebuklų šalį, kupina paslapties ir atradimų, tarsi būtum atsidūręs kokioje nors užkerėtoje gyvenvietėje.

Islandų velėnos namai

Šie namai su velėnos užklotais trikampiais stogais tęsia šimtmečių senumo tradicijas. Turint galvoje jų žavesį ir natūralią šilumos izoliaciją, nesunku suprasti, kodėl tokie namai statomi jau daug metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)