„Couchsurfing“

Vadinamasis „Couchsurfing“ - didžiausias svetingumo klubas internete. Šio projekto esmė - padėti kuo daugiau žmonių keliauti į įvairiausias pasaulio šalis, neišleidžiant per daug pinigų. Jau trys milijonai žmonių 246 šalyse susivienijo po šios idėjos vėliava.

„Turtle Teams“ - vėžlių komandos

Šis būdas tiks tiems, kurie labai nori keliauti ir tuo pat metu yra gamtos mylėtojai. Vėžlių komandomis vadinamos galybės komandų visame pasaulyje, aktyviai kovojančių už jūros vėžlių išlikimą.

Darbas tokioje komandoje nereikalauja ypatingų žinių ar sugebėjimų. Pavyzdžiui, jums gali tekti užsiimti stebėjimu arba mokymais, o gal dar kokiais nors nesunkiais darbais. Tačiau bet kokiu atveju jūsų įnašas bus vertingas.

Pagrindinis šių komandų veiklos frontas - Karibų jūra, Atlanto ir Ramusis vandenynai. Seniai svajojote apsilankyti šiose vietose? Pirmyn į jų puslapį www.seaturtles.org ir jau galite pradėti pakuoti lagaminus.

Aplinkosaugos savanoriai

Tai dar viena galimybė keliauti ir kartu atnešti naudos aplinkai. Savanoriai gamtos saugotojai - tai organizacija, kurios tikslas - ekoturizmo plėtra. Jie į savo gretas kviečia visus savanorius, norinčius saugoti gamtą. Veiklos variantų - begalės. Kiekvienam būtinai atsiras galimybė ir pademonstruoti savo sugebėjimus, ir pasirinkti veiklą pagal skonį.

Šalys, kurioje veikia organizacija - Australija, Naujoji Zelandija, Japonija ir JAV. Prisijungti ar sužinoti daugiau informacijos galima internete www.conservationvolunteers.com.au.

Sudano savanorių programa

Jei jums daugiau nei dvidešimt dveji ir jus traukia ši veikla, būkite pasirengę pademonstruoti geras anglų kalbos žinias. Veiklos esmė - mokyti anglų kalbos Sudano vaikus ir paauglius. Žinoma, tai puiki galimybė ne tik susipažinti su tolima ir egzotiška šalimi, užsidirbti tam tikrą sumą kaip savanorio apdovanojimą, tačiau ir pasitarnauti geriausiajai žmonijos daliai - vaikams. Plačiau su šia programa susipažinti galima internete www.svp-uk.com

Apalačių žemių išsaugojimas („Appalachian Trail Conservancy“)

Ši JAV organizacija rūpinasi, kad didžiulis žemės plotas (apie šimtas tūkstančių hektarų) nuo Meino iki Džordžijos valstijos būtų išsaugotas ateinančioms kartoms: savanoriai rūpinasi, kad ateityje taip pat būtų galima kvėpuoti grynu oru, gėrėtis laukiniais, nepaliestais civilizacijos peizažais ir mėgautis gamtos šaltinių vandeniu. Visiems savanoriams suteikiamas nemokamas apgyvendinimas ir maitinimas. Jei šis pasiūlymas jums pasirodė įdomus, smulkiau skaitykite www.appalachiantrail.org.

Kelionės pėsčiomis (Trip Leader for HF Holidays)

O čia jau europietiška programa, kuri yra neįtikėtinai populiari tarp ūkanotojo Albiono gyventojų. Tai organizacija, skatinanti turizmą pėsčiomis. Naujai įgytų draugų komandoje mėgausitės kelione, gal net ir su nuotykių elementais - bet kokiu atveju geros emocijos garantuotos. Pasirinkti maršrutą ir prisijungti prie pėsčiųjų grupės galima internete www.hfholidays.co.uk.

Pagalbos birža (Help Exchange)

Pagalbos reikia žmonėms visame pasaulyje, tačiau ne visi turi galimybių už ją atsiskaityti grynais. Ar tai - ne puiki galimybė aplankyti atokų pasaulio kampelį, seniai užsirašytą į norų sąrašą? Galbūt kažkur, tolimoje šalyje kas nors deramai įvertins jūsų mokėjimą prižiūrėti sodą, rinkti vaisius, statyti namus ar rūpintis naminiais gyvūnais. Šie žmonės pasirengę suteikti jums nakvynę ir maitinimą už jūsų pagalbą. Apsilankykite www.helpx.net ir sužinokite, kuriame pasaulio kampelyje laukia būtent jūsų.

Taikos korpusas (Peace Corps)

Unikali organizacija, leidžianti žmonėms iš viso pasaulio realizuoti savo teisę laisvai rinktis gyvenamąją vietą. Norėtumėte gyventi užsienyje, tačiau niekaip nepavyksta išvažiuoti arba kankina baimės ir abejonės? Jums padės Taikos korpusas. Tai galimybė padaryti karjerą įvairiausiose sferose, priklausomai nuo esamų žinių. Galėsite realizuoti save kaip asmenybė ir profesionalas, ir tai neįkainojama patirtis, kuri jums, be abejo, labai pravers gyvenime. Detali informacija internete www.peacecorps.gov.

Jungtinių Tautų savanoriai

Jungtinės Tautos - visiems žinoma pasaulinė organizacija. Jei kankina kelionių troškulys, galite kreiptis į JT ir kaip savanoris apsilankyti įvairiose pasaulio šalyse, padėdamas žmonėms. Bendradarbiaudamas su JT savanorių organizacija, galite gauti ir galimybę įsidarbinti JTO. Visi niuansai išaiškinti www.unv.org.

WWOOF - darbas organinėse fermose

Tai didžiulė organizacija, leidžianti žmonėms, norintiems dirbti fermose, apsilankyti įvairiose pasaulio šalyse ir tuo pat metu atnešti naudos fermeriams. Organizacijos nuostatai griežtai apibrėžia prie šios programos prisijungusiųjų darbo laiką - šešios valandos. Visas likęs laikas skirtas jums, taip pat būsite aprūpinti gyvenamąja vieta ir maistu.

Šiandien programa veikia 53 šalyse - nuo Australijos iki Europos, įskaitant tokias egzotiškas vietas, kaip Havajai ir Taivanas. Jei domina platesnė informacija, ieškokite internete www.wwoof.org.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)