Mano nertos dovanos skirtos patiems mažiausiems, jas mielai naudoja ir fotografai, nuostabioms ir gražioms nuotraukoms sukurti.

Fausta

*********************

Kas gali būti geriau, nei rankų darbo dovanos? Ko gero nėra ko lyginti kinietiškos pramones gaminių su vienetiniais rankdarbiais. Noriu su Jumis pasidalinti savo darbais.

Portretas - jaukiausia, nuoširdžiausia ir mieliausia dovana atimam žmogui, šeimos nariui ar mylimajam. Tai tarsi atvirukas su "laiko štampu", savitu unikalumu ir originalumu:)

Donatas J.

*****************

Velta sagė. Apie 10 cm diametro.

Velta sagė. Apie 10 cm diametro. Kai kuriuose vietose ji papuošta karoliukais.

E. Mertin

*****************

Siunčiu keletą darbų - dovanų draugams ir artimiesiems:

- Dekoruoti veidrodukai toms, kurios nori ne tik save gražią matyti, bet ir į gražų veidroduką žiūrėti. Veidrodukų antroji pusė siuvinėta šilko, lino ir metalo siūlais, o patys jie dedami į maišelius, kurie puošti gavėjų monogramomis.

- Vilnonės skaros - ne tik šildančios, bet ir puošiančios.

- Meškiukas Rudnosiukas ir Zuikis Puikis - minkšti žaislai mažiesiems.

- Mėgstančioms puoštis - segė į plaukus.

- O patiems patiems brangiausiems - siuvinėta staltiesė.

Linkėdama, kad nepritrūktų laiko besiruošiant Kalėdoms,

Agnė-Žemugnė

******************

Nesu "pašėlusi" menininkė ir galbūt neturiu auksinių rankų, kad galėčiau iš nieko padaryti dramblį, bet kartais ateina noras ir man pasidaryti kažką nuostabaus ir savo. Tegul kam ir nepatinka, gal kas sakys "fui negražu" bet tikiu kad atsiras ir tokiu, kurie įvertins, o aš tuo metu vis darysiuosi panašesnė į pomidorą... Taigi brangieji pristatau šiek tiek savų darbų, iš kurių ne visi buvo išdovanoti, kai kuriuos pasilikau sau brangiajai, kai kuriuos išnešė be mano žinios...

Teplionės akrilu:

Delninukė (ačiū mamai, kuri padėjo pataisyti kai kurias siules, kurios buvo oficialiai išvadintos "pornografija" - mano mama siuvėja iš prigimties :))

Pabandžiau ir šiek tiek teplionių ant šilko - šalikėlis mamai; ir akvarele - karikatūrianiai portretai; albumai. Mokinausi šiek tiek mezgimo technikos - be abejo pirmasis mano "šedevras" - baktusas draugui, nes skundėsi kad šala pastoviai. Gavosi kaip gavosi, šiek tiek kreivas ir gal neproporcingas, bet praeita žiemą mes pešėmis su juo kuris jį pirmą pagriebs eidamas į lauką. Antrasis baktusas broliui jau gavosi tiesesnis ir proporcingesnis.

Sėkmės visiems ir ačiū už dėmesį!

bapi
arba Barbara P.

************

Jau kelis metus graviruoju kiaušinius, originali ir įdomi idėja dovanai, suvenyrui ar interjero papuošimo detalei. Priklausomai nuo rankdarbio paskirties, galima padaryti paveiksliuką, ornamentą, tekstą ar kompoziciją iš visų minėtų elementų.

Darbo aprašymas

Rankdarbiui reikia:

1. Ištuštinto (išpūsto) kiaušinio lukšto.
2. Drėgmei atsparių purškiamų dažų (aš naudoju
skirtus automobiliams)
3. Grąžčiuko smulkiems darbams.
4. Kelių skirtingų antgalių grąžčiukui.

Rankdarbio pagaminimo procesas:

Reikia išsirinkti kiaušinį tvirtu, be defektų lukštu. Abiejuose galuose pragręžus mažas skylutes, išpūsti kiaušinio turinį.

Galima graviruoti tiek nedažytą, tiek dažytą lukšto paviršių. Jei purškiate dažais, teks palaukti, kol jie galutinai pridžius. Mano naudojami džiūna ilgai – apie 2 paras.

Jei mokate gražiai piešti, norimą paveiksliuką galite nusipiešti ant kiaušinio pieštuku ar kitomis sugalvotomis priemonėmis. Aš naudoju variantą, kuriam prireiks kompiuterio ir popieriaus: atspausdintus paveiksliukus priklijuoju prie kiaušinio, klijams išdžiūvus, pasižymiu pagrindines linijas grąžčiuku, tada paveiksliuką nuplešiu ir dirbu toliau.

Finansinių investicijų šiek tiek pareikalavo tik grąžčiuko įsigijimas (160 litų). Dažų balionėlis – 7 litai, jo užtenka maždaug penkiasdešimčiai kiaušinių nupurkšti.

Marius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)