Pasak dr. R. Balnienės, pagal tokį srautų augimą Lietuvą yra lyderė visoje Europoje.

7 iš 10 keliautojų į Lietuvą 2011 m. atvyko asmeniniais tikslais: atostogauti, praleisti laisvalaikio, aplankyti draugų ar giminių, apsipirkti ar pasinaudoti sveikatinimo paslaugomis. Užsieniečiai Lietuvoje vidutiniškai viešėjo 4 dienas. Kas antras jų nakvojo viešbučiuose, kiek daugiau nei trečdalis – pas giminaičius ar pažįstamus. Daugiau nei pusė jų aplankė Vilnių, kas ketvirtas – Kauną, beveik kas penktas - Klaipėdą. Apie 12 turistų iš 100 pernai grožėjosi Trakais ir Palanga.

Naujos kelionių, pramogų ir sporto parodos „Adventur“ vadovė Dovilė Zapkutė įsitikinusi, kad šie užsieniečių keliavimo ypatumai yra panašūs į lietuvių. Todėl, D. Zapkutės teigimu, pats metas mus pačius, o ir mūsų atvykstančius svečius, supažindinti su neatrasta ir iki šiol nustebinančia Lietuva. Visas unikalias turizmo naujienas rengiamasi pristatyti 2013 m. vasario 1-3 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje tarptautinėje kelionių, pramogų ir sporto parodoje „Adventur“.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų šalis įdomi atvykstantiems iš svečių kraštų. Tačiau žinome visi, kad Lietuva – tai ne tik Vilnius, Kaunas, Trakai, Palanga ir Neringa. Jei manot, kad jau viską matėte, tai kartu su ekspertais iš Valstybinio turizmo departamento prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija ir LR turizmo rūmais mes metame Jums iššūkį – metas laužyti atostogų Lietuvoje standartus!

Šalies turizmo informacijos centrai kasdien mums pateikia naują medžiagą, kuri neabejotinai pritrauks net ir visko mačiusius keliautojus. Ir virtualiai, ir tiesiogiai iš pirmų lūpų parodoje sužinosite, kur šalyje galima paplaukioti geriausiais laivais, kur tyliai nustebusiųjų laukia gražiausi ir atokiausi Dievo namai, kur tikros lietuvės kepa skaniausią ir autentišką duoną, kaip visai netradiciniais takais įkopti į legendomis apipintas viršūnes. Jau dabar akivaizdu, kad paroda bus turtinga konkrečių vertingų patarimų, maršrutų ir nuorodų. Kiekvienam skoniui ir kišenei – nuo studentų iki verslo magnatų“, - sako projekto vadovė Dovilė Zapkutė.

Parodą kartu su Lietuvos parodų ir konferencijų organizatoriumi LITEXPO rengia turizmo verslo specialistai - Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija ir LR turizmo rūmai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)