Norėčiau konkursui pasiūlyti idėją, kuri tiktų dovanoti bet kuria proga.

Dovanėlei reikės: apvalaus muilo, po vieną mėlynos, raudonos ir žalios siaurų šilkinių juostelių ritinėlių, adatėlių su galvutėmis.

Darbo eiga: Adatėles įsmeigiamos ratu muilo viršuje ir apačioje, tuomet paeiliui tarp jų žemyn ir aukštyn muilo šonai apvyniojami mėlyna juostele. Iš juostelių nupinama kasa, kurios galai adatėlėmis pritvirtinami pintinės šonuose. Tuomet iš raudonos juostelės susukamos roželės, pridedami lapeliai iš žalios juostelės ir gėlė persmeigiama adatėle. Suformavus pakankamą kiekį roželių, jos susmeigiamos pintinės viršuje. Dovana pagaminta!

Violeta

***********************

Siunčiu antrąją savo idėją Kalėdinės dovanos konkursui. Siūlau pagaminti vėrinį. Ši dovana greitai ir paprastai pagaminama, tiks mėgstančiai puoštis damai.

Darbeliui reikės: pakabuko "Povo plunksna", kurį galima nusipirkti svetainėje papuosalurojus.lt ar panašioje; trijų rūšių karoliukų: žydrų su rudais taškeliais, bronzos spalvos rutuliukų ir gėlyčių, vielutės, skirtos vėriniams. Karoliukus galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, prekiaujančioje priemonėmis rankdarbiams, replės.

Pastaba: dovanėlei tiks bet koks pakabutis ir karoliukai, pagal autoriaus skonį.

Darbelio eiga: paimama maždaug metro ilgio vielutė, į jos centrą įveriamas pakabutis, tuomet jums patinkančia tvarka suveriami karoliukai. Vielutės galas surišamas ir užsukamas replytėmis, galai paslepiami į artimiausius karoliukus. Viskas, dovana pagaminta!

Violeta

*******************

Veltas meškiukas geriems vaikams.
Veltas meškiukas

Velta sagė "Apsnigtas šermukšnis" ir velti auskariukai.

Ilgas žalvarinis kaklo papuošalas "Laikas švęsti Naujuosius Metus".

Viktorija

********************

Šiais metais išbandžiau naują būdą, kaip pradžiuginti gimines ir draugus Kalėdų proga. Šis darbelis yra ne tik puiki dovana, bet ir labai graži namų puošmena šventiniu laikotarpiu.

Reikės:

A3 formato popieriaus lapo (geriau šiek tiek storesnio);
Lazdos, storesnės medžio šakos (bet nebūtina);
Indo, į kurį įstatysite eglutę (nebūtina);
Karštų klijų šautuvo;
Makaronų (pagal fantaziją);
Purškiamų dažų;
Karoliukų (labai tinka smulkių karoliukų girlianda, kurią galima sukarpyti);
Kitų norimų papuošimų.

Gaminimas:

Visų pirma iš popieriaus lapo padarome kūgį. Nuotraukoje matosi, kad mano eglutė nėra taisyklingo kūgio formos, o su besitęsiančiu šonu, tačiau galima daryti paprastą kūgį (tokiu atveju nereiktų lazdos ir indo, nes eglutė stovėtų pati).

Darant taip, kaip dariau aš, reikia lazdą įkišti į kūgio vidurį ir priklijuoti (naudojau super klijus). Tada įstatyti lazdą į norimą indą (puikiai tinka vazonėlis). Tada su karštais klijais klijuojame makaronus (juos galima klijuoti pagal fantaziją, viena šalia kito, arba paliekant tarpus). Leidžiame klijams per naktį pastovėti, kad pilnai sudžiūtų.

Kitą dieną nupurškiame eglutę norimos spalvos dažais (norint gauti geriausią rezultatą, nupurkšti reiktų kelis kartus, kad gerai pasidengtų spalva). Galiausiai su tais pačiais karštais klijais puošiame eglutę irgi pagal fantaziją. Aš puošiau karoliukais nuo girliandos ir vietoj viršūnės priklijavau nuo puokštės likusią puošmeną.

Darant šį darbelį galima eksperimentuoti ir pasitelkti fantaziją.

Ingrida

********************

Šitie paveikslai yra mano pačios siuvinėti. Kiekvienas paveikslas yra dovanoti tam tikra proga.

Kalėdų dovana tėvams

Dovana jubiliejaus proga

Vestuvių dovana

Kalėdų dovana draugei

Įkurtuvių dovana

Asta K.

**********************

Puikia Kalėdine dovana galėtų būti - megzta, šilta, sniego baltumo 2 x 0,95 m. skraistė, pagražinta su išnertomis sidabrinėm skylėmis skraistės galuose.

Kad artimieji sutiktų šiltai Kalėdas, nepakenks megzti, šilti ir puošnūs 45cm. šalikėliai.

Kalėdų proga namus papuoš ir po maža kalėdine eglute susirangys ryški, gėlėta 75cm. servetėlė.

Roberta V.

**********************

norėčiau Jums pristatyti savo rankomis ilgai kurtą dovanėlę - ežiuką iš stiklinių karoliukų.

Norint pasidaryti tokią dovanėlę, reikia kelių spalvų stiklinių karoliukų, medinio kiaušinio, siūlų ir trupučio kantrybės :) Iš pradžių medinis kiaušinis yra apipinamas karoliukais, paskiau padaromos kojytės, nosytė, galiausiai ant jau apipintos nugarėlės daromi spygliai iš tų pačių karoliukų.

Dovana išties gavosi labai miela, ir tikiuosi, kad pradžiugins žmogų, kuriam ji skirta.

Ieva B.

*******************

Norėčiau pasidalinti idėja ir pasiūlyti savo rankų darbo papuošalą Jūsų skelbiamam konkursui „Rankų darbo dovana”. Tai kaklo papuošalas – trys viename.

Tai reiškia, kad jį galima nešioti trimis būdais: 1)neilgas kaklo papuošalas aplink kaklą; 2)kaklo papuošalas – sagė, įsegama į rūbą, rankinę ir t.t. 3)ilgas, kabantis kaklo papuošalas.

Rita K.

*******************

Jaukus megztukas mažyliui...

Mezgė Ona G.

********************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)