Galiausiai savo trumpoje autobiografijoje galėsite pažymėti, kad pabėgote nuo ginkluotos gaujos, jeigu jums tai iš tikrųjų pavyks. Beprotiškiems nuotykių ieškotojams pateikiame dešimt vietovių atostogoms, kurios gali juos pražudyti, ir pristatome būdus, kuriais jie galėtų ten žūti.

10. Libija

Libijoje nuo senovės graikų ir romėnų laikų išlikę antikinių miestų griuvėsiai (Sabrata, Lepcis Magna ir Kirėnė) tėra trys iš penkių UNESCO Pasaulio paveldo saugomų vietovių šioje šalyje. Taigi Libijos patrauklumas didžia dalimi susijęs su turizmu. Pirtys, amfiteatras, Dzeuso šventykla ir kiti statiniai yra puikiai išsilaikę – daugiausia dėl to, kad niekas jų nelanko. Kodėl?

Ginkluoti konfliktai, sukarintos grupuotės iš kelių priešingų stovyklų ir visuomenės neramumai tikrai nedaro teigiamos įtakos turizmo pramonei.

9. Haitis

Tropiniai paplūdimiai ir nuostabūs vandenyno vaizdai, gyvybinga kultūros sostinė šalies pietuose ir labai turtinga istorija – Haitis tikrai galėtų pasiūlyti daug turistinių traukos objektų. Tačiau išalkusių gyventojų riaušės, nesena vyriausybės brutalumo istorija ir šalies sostinėje Port o Prense po žemės drebėjimo prasidėjęs gimstamumo protrūkis sumažino Haičio patrauklumą.

Galite jaustis gana saugiai, jeigu pasisamdysite vietos gidą ir naktimis neisite į kalnus. Tačiau galite mirti nuo choleros, smurto lūšnynuose ir palapinių miesteliuose ar per protestus prieš vyriausybę.

Gražūs vaizdai yra mažiausia, ką gali pasiūlyti Somalis, turintis ilgiausią pakrantės liniją Afrikoje. Jus taip pat sužavės kalnų vaizdai ir neprilygstamas maistas. Tačiau turėkite galvoje, kad Somalyje nuo 1990 iki 2004 metų nebuvo pastebėtas nė vienas turistas! Narkotikų ir ginklų kontrabanda, pilietinis karas ir smurtas abiejose sienos pusėse nusiaubė potencialiai populiarią turizmo kryptį.

Sostinėje Mogadiše esantis vienas viešbutis rekomenduoja pasisamdyti dešimt ginkluotų sargybinių, jeigu norite likti gyvas. Šioje šalyje veikiausiai žūtumėt per teroristinį išpuolį ar gatvės smurtą.

Venesueloje yra Angelo krioklys – aukščiausias krioklys pasaulyje ir pritrenkiantis gamtos kūrinys, atogrąžų salynų ir įvairios floros bei faunos, varijuojančios nuo lamantinų iki tūkstančių orchidėjų rūšių rūko ir atogrąžų miškuose. Kaip galima jos nemylėti? Nebent turint galvoje faktą, kad ji yra įprasta narkotikų kelio, kuriuo kokainas gabenamas į Ameriką, stotelė.

Šalies sostinė Karakasas užima antrą vietą pasaulyje pagal žmogžudysčių skaičių ir dauguma jų lieka neišaiškintos. Taigi jūs veikiausiai paslaptingai dingtumėt tyrinėdamas Venesuelos pasienį su Kolumbija.

6. Brazilija

Kas tik neatpažintų milžiniškos statulos virš Rio de Žaneiro? Brazilija turi puikius atogrąžų miškus, kasmetinį spalvų ir garsų karnavalą, nuostabius paplūdimius, neminint jau 2016 metų Olimpinių žaidynių. Tačiau juk Majamyje jūsų niekas nenudurtų už tai, kad atsinešėt į paplūdimį savo „iPhone“? Žmogžudysčių procentas Brazilijoje yra 4 kartus didesnis negu Jungtinėse Valstijose, o apiplėšimai, nusikalstamų gaujų smurtas ir kiti kriminaliniai nusikaltimai yra taip paplitę, kad kiekvienas brazilas galėtų papasakoti tikrų tokio pobūdžio istorijų.

Jūs veikiausiai būtumėt nužudytas, kai priešintumėtės pagrobėjams, mėginantiems priversti jus privažiuoti prie bankomato ir išgryninti pinigus iš savo mokėjimo kortelės.

5. Irakas

Šioje šalyje gausu šventų ir istorinių vietų, pradedant islamo stebuklais ir baigiant pačiu Babilonu. Užsienio karių čia jau nebeliko, nors jie praverstų, jeigu norėtumėt aplankyti mečetes ar rūmus. Tačiau jūs rizikuojate būti pagrobtas dėl išpirkos, kurios dauguma vyriausybių nesumokės.

Galiausiai būtumėt pakankamai kvailas, jeigu nuspręstumėt keliauti į Iraką, bent jau dėl to, kad ši šalis neišduoda jokių turistinių vizų. Labai realią grėsmę kelia minų laukai, o žmonės, tiesiog nugirdę, jog kalbate angliškai, gali nuspręsti, kad esate geras taikinys. Jūsų mirties priežastimi veikiausiai taptų terorizmas arba pagrobimas.

4. Zimbabvė

Didžiuliai pramogų parkai, laukinės gamtos rezervatai, miškų draustiniai ir garsusis Viktorijos krioklys yra vieni iš gamtinių Zimbabvės traukos taškų. Problema – politinė situacija, kuri bet kuriuo momentu gali paaštrėti, priversdama jus įstrigti šalyje, kuri atvirai kalba apie tai, kaip nemėgsta turistų. Galite žūti nuo itin pavojingai vairuojančių taksistų, diskusijų apie politiką ar net užmynęs ant nesprogusios minos.

Tai 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato šeimininkė – veikiausiai jau esate su ja pažįstamas, jeigu mėgstate futbolą. Šioje šalyje vyksta vienos garsiausių pasaulyje safario ekspedicijų, o plaukiojimas banglente ir vien tik juodaodžių gyvenami miesteliai patenkina visokių tipų turistus.

Žinoma, jūsų susidomėjimas gali atslūgti, sužinojus, kiek daug šioje šalyje įvyksta eismo avarijų, kurias dažnai sukelia agresyvūs pėstieji, arba koks aukštas nusikalstamumo lygis. Šioje šalyje didelė tikimybė žūti paprasčiausiai išėjus vakare pasivaikščioti, paėmus keliautoją autostopu ar užpuolus automobilio pagrobėjams.

2. Pakistanas

Nuostabūs kalnai? Patikrinkite! Nuo Rušo viršukalnės jums gali atsiverti beprecedentiniai vaizdai į antrąjį aukščiausią pasaulio kalną K2. Baltistano kaimuose galite sugrįžti laiku atgal, o visi, kurie mėgsta žygius pėsčiomis, gali gėrėtis kvapą gniaužiančiais peizažais.

Tačiau jūs galite nesigėrėti daugybe teroristinių grupuočių, genčių susirėmimais ir savižudžių sprogdintojų išpuoliais. Šalyje tvyrant politiniam nestabilumui, kuris didina smurto prieš vakariečius tikimybę, veikiausiai žūtumėt per bombos sprogimą ar nederamai kalbėdamas apie religiją.

1. Everesto kalnas

Žinoma, jis prognozuojamas, bet turi savų priežasčių, dėl kurių pateko į šį sąrašą. Daugybė vaikų kada nors pasvajoja, jog norėtų tapti „tuo, kuris įkopė į Everestą“, ir pasiekė jo viršukalnę per didžiulę sniego audrą. Visi žiūrėtų į jus su pagarba, jei išgirstų, kad jūs tai padarėte. Taip galėtų būti, jei nepapildytumėt sušalusių kūnų šleifo, kuris driekiasi jau nuo pirmosios bazinės nakvojimo stovyklos. Nors jums negresia žūtis per karinį konfliktą, veikiausiai tai jūsų nepaguos, kai pajusite, jog mirtinai šąlate.

Vis dar trokštate apsilankyti pavojingiausiose pasaulio vietose? Jeigu jums pasiseks, šios dešimt pavojingiausių vietų veikiausiai jus pražudys. Tačiau jei norite likti gyvas antrai įsimintinai kelionei, visada galite rinktis keliavimą su kuprine po Europą ar kolekcionuoti istorijas apie neapdairius žingsnius Tailande.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)