Apžiūrėkite vieną iš 8000 Nuraghi

Nuraghi – į avilius panašūs akmens statiniai, siekiantys bronzos amžių. Jų yra tik Sardinijoje. Tiksli jų paskirtis neaiški, bet spėjama, kad jie buvo naudojami kaip šventyklos arba karinės tvirtovės. Žymiausias Nuraghe, įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą, yra Su Nuraxi di Barumini. Garsųjį Baruminio miestelį rasite pavažiavę maždaug 60 km į šiaurę nuo Sardinijos sostinės Kaljario (Cagliari).

Atsipalaiduokite La Maddalenoje

Parco Nazionale Arcipelago Di La Maddalena – tai nacionalinis parkas Sardinijos šiaurėje. Giedrą dieną nuo šiauriausios La Maddalenos salos Isola Razzoli galima įžiūrėti Prancūzijai priklausančią Korsiką.

Vienintelis būdas patekti į daugelį šio salyno salų yra kelionė laivu. La Maddalenoje jūsų laukia nuostabi gamta ir įspūdingi vaizdai, draugiški žmonės ir beveik viskas, ko reikia, kad jaustumėtės atsidūrę kitame pasaulyje. Ne be reikalo La Maddaleną aplanko viena prestižiškiausių pasaulyje regatų „Louis Vuitton Trophy“!

Pasigrožėkite San Remy bastionu

Sardinijos sostinė Kaljaris yra pastatytas ant septynių kalvų. Seniausia miesto dalis, arba Castello, išsidėsčiusi ant vienos šių kalvų viršūnės, tad nuo čia atsiveria nuostabus Kaljario įlankos, dar vadinamos Angelų įlanka, vaizdas. Nuo San Remy bastiono, pastatyto iš tipiško balto kalkakmenio, galima apžvelgti bene visą Kaljarį ir pasigrožėti Viduržemio jūros vaizdais. Lipti į bastioną verta ir todėl, kad jo viršuje, paėjėję vos kelias minutes, išvysite nepaprastai gražią Kaljario katedrą.

Pamatykite Romėnų civilizacijos įrodymus

Jei archeologiniai radiniai jus domina labiau nei prabangios jachtos, keliaukite į Tharros miestą, esantį Sardinijos vakaruose netoli Oristano, arba Norą, kuri išsidėsčiusi pietuose netoli Pulos - čia išvysite, ką mums paliko prieš du tūkstančius metų gyvenę romėnai. Abi šios vietos - tai muziejai po atviru dangumi. Pavaikštinėkite senovinėmis gatvelėmis, apžiūrėkite griuvėsius, kolonas ir terminius baseinus. Ir Tharros, ir Nora yra netoli vandens, tad po ekskursijos dar spėsite pasimaudyti šiltoje jūroje.

Nusileiskite į Sardinijos kasyklas

Manoma, kad kasyba Sardinijoje prasidėjo maždaug 6 a. pr. Kr., tad ji vaidino labai svarbų vaidmenį šalies istorijoje. Vieni svarbiausių Sardinijos kasybos regionų iki praėjusio amžiaus vidurio buvo Ingurtosu ir Montevecchio kaimeliai. Siekdama apsaugoti šį regioną nuo izoliacijos, UNESCO nutarė jį įtraukti į pasaulio paveldo sąrašą. Daug senų kasyklų objektų buvo renovuoti, atnaujinti, paversti į viešbučius („Le Dune“) ir laukia turistų. Šį regioną labiausiai mėgsta keliautojai ir kultūros mylėtojai, besistengiantys išvengti masinio turizmo.

Neptūno grota (Grotta di Nettuno)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)