Populiariausio renginio dviratininkams metu Nepriklausomybės aikštėje prie LR Seimo rūmų įsikurs unikalus „Velomaratono miestelis“, kuriame nuo pat ryto vyks įvairiapusė, pramoginė bei edukacinė programa, orientuota ne tik į maratono dalyvius, bet ir visus renginio žiūrovus.

„Velomaratono miestelyje“ veiks įvairios loterijos bei žaidimai, kurių metu dalyviai namo galės grįžti su begale prizų. Taip pat bus galimybė atsipalaiduoti po maratono, besiklausant Jurgos Šeduikytės, „Saulės kliošo“ ir „Sweetsalt“ koncerto ERGO laisvalaikio zonoje.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerijos informacinėje palapinėje šventės dalyviams medikai primins, kaip suteikti pirmąją pagalbą, surengs pirminio gaivinimo pamokas bei patars, ką daryti, kai dviratininką ištinka nedidelė trauma.

O jauniausieji dalyviai galės smagiai laiką leisti ERGO vaikų zonoje piešdami, lankstydami įvairias figūras iš balionų kartu su pasakų herojais: Raudonkepuraite, Karlsonu, indėnu, kurie vaikus palaikys ir vaikų važiavimo metu.

Taip pat šiemet organizatoriai ypač aktyviais ragina būti žiūrovus, burtis į palaikymo komandas, nes už didžiausią aktyvumą, šauniausią dalyvių palaikymą jiems bus įteikta palaikymo komandos taurė. Šią taurę rimtai nusiteikę laimėti „Gelbėkit vaikus“ komandos nariai, kurie renginio dieną palaikys kartu su organizacijos globojamais vaikais važiuosiantį Gabrielių Liaudanską – Svarą su senuoju dviračio „Ereliuko“ modeliu.

„Velomaratonas 2012“ – trečius metus vykstantis dviračių sporto mylėtojams bei entuziastams skirtas renginys, Lietuvoje formuojantis išskirtinę dviračių kultūrą bei skatinantis aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Rugpjūčio 25 dieną trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir profesionalai – važiuoja dviračių maratono trasa, besidriekiančia Vilniaus centre bei Neries krantine. Renginio kulminacija - apie 16.30 val. tarptautinių varžybų „Baltic Chain Tour 2012“ sportininkų įvažiavimas į „Velomaratono“ trasą.

Daugiau informacijos www.velomaratonas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)