„Vaikystėje gauti dviratį būdavo didžiausia šventė ir nesvarbu, kad jis neturėjo aštuonių bėgių ir kitų „tiuningų“. Juk vaikas pasaulį išgyvena atviromis akimis. Tačiau kartais tas pasaulis kupinas skausmo ir vargų. Tuomet ištiesti pagalbos ranką – kiekvieno pareiga. Būtent dėl to tapau UNICEF komandos nare“, – sako didžiausiame dviračių renginyje Lietuvoje „Velomaratonas 2012“ dalyvausianti žinoma moteris.


R. Martens prisijungė prie UNICE komandos žvaigždžių ir kartu su buvusia televizijos laidų vedėja Živile Vaškytė, tapytoju Vladu Mackevičiumi bei kitais visuomenėje garsiais žmonėmis rugpjūčio 25 d. Vilniuje įveiks 24 km distanciją už pasaulio vaikus.

„Mane džiugina, kad Lietuvoje atsiranda tokių renginių, kurie kuria bendrystės ir gerumo atmosferą, skatina žmones būti aktyviais, išreikšti save ir savo idėjas, bei žinoma, sportiškai praleisti laiką“, – teigia moteris.

Verslininkė su UNICEF organizacija draugauja jau ne vienerius metus, tačiau ant dviračio maratone lips pirmą kartą. „Tai gera proga pademonstruoti, kad lietuviai yra solidarūs, geros širdies ir mato toliau už savo kiemo ribų. Pasaulyje daug skurdo, daugelyje šalių situacija prastesnė nei pas mus. Pavyzdžiui, kai kuriose Afrikos šalyse vaikams trūksta net vandens ir skiepų. Tokią elementarią pagalbą juk galima sau leisti?“, – retoriškai klausia R. Martens.

Tačiau, moters įsitikinimu, „Velomaratonas“ visų pirma yra skirtas jo dalyviams, tiems, kurie geba pajusti malonumą būnant kartu ir minant dviračio pedalus. „Su dviračiais mane sieja nemažai istorijų. Buvau nusipirkus vieną prabangų, tačiau vos kartą pavažiavus, dviratį pavogė, išnešė tiesiog su spyna. Dabar turiu senovinį daiktą, be bėgių ir stabdomą pedalais, bet man jis netgi mielesnis. Kartu vežiojuosi ir šuniuką, tam skirtas specialus krepšys“, – pasakoja ji.

Paklausta, ar negąsdina 24 km „Velomaratono“ distancija, R. Martens patikino, kad ji savo jėgomis neabejoja.

„Esu pasportavusi moteris, tad manau, tuos kilometrus įveiksiu. Dar šiek tiek pasitreniruosiu. Nerimauju tik dėl vieno – kad masiniame renginyje neatsitrenkčiau į kitą dviratį“, – juokiasi verslininkė.

UNICEF komandos nariais „Velomaratone 2012“ gali tapti kiekvienas norintis. Tereikia iki rugpjūčio 18 d. užsiregistruoti renginio svetainėje www.velomaratonas.lt ir laukelyje „komandos pavadinimas“ nurodyti „UNICEF“. Komandos nariai važiuos sostinės senamiesčio gatvėmis ir Neries krantine, o kiekvienas dalyvis bus apdovanotas UNICEF atminimo dovanėlėmis

Į rugpjūčio 25 d. Vilniuje vyksiantį „Velomaratoną“ šiuo metu yra užsiregistravę per 2 tūkst. dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų. Tikimasi, kad iki „Velomaratono“ pradžios jų skaičius perkops 5 tūkst. Registracija į dviračių entuziastų šventę yra nemokama.

Apie UNICEF

Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, veikiantis 158 šalyse, kad padėtų vaikams išlikti ir klestėti. Didžiausias pasaulyje vakcinų tiekėjas skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)