Kaip vaizdo projekcijomis paversti krepšinio aikštelę beribe vandenyno gelme ir sukelti tikrų tikriausią bangų šokį, kaip užtikrinti oro gimnasčių saugumą ir sustyguoti 500 atlikėjų – šokėjų, dainininkų pasirodymus, kaip uždegti iš 50 pasaulio šalių suvažiavusių dalyvių ir žiūrovų širdis... Tai tik keletas minčių, kuriomis pasidalino renginio režisierė Leokadija Dabužinskaitė.

„Atidarymo renginys – visų pirma širdžių mainai. Saulės krašto žmonių širdžių šiluma norime pasidalinti su žmonėmis, atvykusiais iš tolimų šalių, pristatyti savo istoriją, kultūrą, tradicijas, – apie renginio idėją pasakoja L. Dabužinskaitė. - Norime parodyti, kad Šiauliai, nors ir mažas miestas, tačiau – ne provincija. Šis miestas turi kuo didžiuotis. Taip pat gali supažindinti ir su mažesniais miesteliais, kuriuose išsibarstys žaidynių sporto ir kultūros renginiai.“

Siekiant pabrėžti visų šalių bendrystę, bei mintį, kad visi esame šios Žemės vaikai, atidarymo šou prasidės Visatos sukūrimo istorija. Vaizdo projekcijos, nusidriekusios ne tik ant scenos uždangos, bet ir ant arenos aikštės grindų, padės kurti beribės erdvės pojūtį. Tarsi saulės spinduliai į šioje erdvėje šniokščiantį vandenyną leisis oro gimnastės...

Vėliau vaizdo projekcijos nukels žiūrovus į mūsų protėvių Baltų žemes, ąžuolų girias, saugančias šventus ugnies aukurus, o solistai, chorai, šokėjai pasakos mūsų krašto istoriją, pristatys senovės papročius.

Lietuvoje pamėgtus mūsų senolių žaidimus ir šokius pristatys folkloro ansambliai bei kolektyvai. Bus demonstruojama ripka (ritinys), bernų polka ant kojūkų, o į atidarymą užklydę Užgavėnių personažai Lašininis ir Kanapinis pasirodys ant įspūdingų, 3 metrų aukščio kojūkų.

Režisierės L. Dabužinskaitės teigimu, atidarymo metu svarbi ir sporto visiems idėja, todėl įvairias choreografines kompozicijas atlikti kviečiami ir įvairių Lietuvos miestų „Gimnastika visiems“ asociacijos nariai. Tokiu būdu siekiama suvienyti ir įvairių kartų žmones, pakviesti vaikus, suaugusius ir senjorus kartu kurti šventę.

Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentės Joanos Bartaškienės iniciatyva TAFISA žaidynių atidarymo metu vieną numerį atliks jos vadovaujamas sportiškas ir nesenstantis 60-ies moterų kolektyvas, kurio narių amžius nuo 50-ies ir 70-ies metų.

Atidarymo nuotaiką taip pat kurs solistės Gintarė Skėrytė, Rasa Sera, Chorai „Polifonija“, „Dagilėlis“, valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, dainų ir šokių ansambliai „Voruta“, „Vingis“, „Sietuva“, „Dainava“, „Šviesa“, „Pinymėlis“, „Jievaras“, Vilniaus universiteto ansamblis, šiuolaikinio šokio rinktinė iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus, meninės gimnastikos sportininkai, dviračių sporto mėgėjai, akrobatai, kaskadininkai.

Atidarymo renginio pabaigoje į areną žengs nacionaliniais kostiumais pasipuošusios 50-ies pasaulio šalių delegacijos. Jos, kartu su renginio žiūrovais įžiebs žaidynių ugnį.

Bilietais į 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių "Šiauliai 2012" atidarymo šventę ir atidarymo generalinę repeticiją prekiauja bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)