Islamiškoje Irano respublikoje „Amber Lady“ turėjo dėvėti tradicinius galvos apdangalus ir drabužius, maksimaliai dengiančius kūną - tokie yra šioje šalyje egzistuojantys aprangos reikalavimai moterims.

„Moterų apranga Irane yra tai, kas pirmiausiai traukia svetimšalių dėmesį. Ji yra konservatyvi, skiriasi tik konservatyvumo lygis. Itin konservatyvios iranietes dėvi čadras - juodas apsiaustus, dengiančius moterį nuo galvos iki kojų. Modernesnės moterys ir merginos galvas prisidengia paprasta skarele. Girdėjome aiškinimų, kad kuo moteris yra iš aukštesnio socialinio sluoksnio, tuo jos apranga yra uždaresnė, tačiau svarbiausias dalykas, lemiantis moterų aprangą, yra religija.

Teko pastebėti, kad prie čadrų moterys dėvi dar ir baltas pirštinaites. Tai irgi dėl religinio įsitikinimo, kad reikia dengti visą moters kūną, nes jis yra nuodėmingas. Skaras ir čadras islamo šalyse merginos pradeda dėvėti, kai fiziškai subręsta.

Vis dėlto moterys trokšta išsiskirti iš minios, būti patrauklios ir pabrėžti savo grožį. To pasiekia itin ryškiu makiažu, ypač pabrėždamos akis. Galima drąsiai teigti, kad Irano moterys yra nuoširdžios, labai šiltos, noriai ir lengvai bendraujančios asmenybės, - pasakoja Rugilė Rukšėnaitė.