Per savo šešis dešimtmečius trukusią, gimtinėje prasidėjusią ir už Atlanto prasitęsusią kinematografo karjerą šis genijus sukūrė daugiau nei 50 filmų. Atvirkščiai nei absoliuti dauguma, kraujo upėmis besiremiančių šiuolaikinių gąsdintojų, šis kino metras meistriškai manipuliuodavo saspenso technika, sumaniai atitolindamas tai, kas neišvengiama ir vis tiek smogdavo tada, kai žiūrovas būdavo mažiausiai tam pasiruošęs.

Kartą jis užsiminė svajojantis apie mašinos, kurios mygtukus spaudant būtų galima sukelti tam tikras emocijas prie jos prijungtiems žmonėms išradimą – tai ir yra jo filmų esmė.

Hitchcocko filmai spinduliuoja elegancija, puikiu skoniu, rafinuotumu ir priemonių taupumu: šiais laikais ir filmukai vaikams yra kur kas žiauresni, neretai pilni keiksmažodžių bei seksualinių užuominų.

Neabejoju, kad tie, kas matė jo filmus, tikrai neatsisakytų galimybės pagyventi šiame siurealaus grožio kupiname pasaulyje, kuriame gyvena tik pritrenkiančios moterys bei galantiški vyrai – juk kartais taip norisi paprastų ir tikrų dalykų. Sero Alfredo Hitchcocko vardo viešbutis rytų Londono Leytonstono rajone suteikia šią unikalią progą.

Viešbutis buvo atidarytas 1980 m. rugpjūčio mėn. 27 dieną (tais pačiais metais, kai užgeso jo krikštatėvio gyvybė). Keturi dar Viktorijos eros metu statyti namai tapo teminiu pab’u, restoranu bei viešbučiu. Pab’e dosniai „pamėtyta“ su Alfredu Hitchcocko susijusios atributikos: gimimo bei vedybų pažymėjimai ir, žinoma, plakatai bei nuotraukos. Viešbučio kaip kultūrinio paveldo statusą turinčio statinio vertę žymi memorialinė lentelė, o jei jums maža paslaptingumo – anapus jo telkšo mįslingas ir niūrokas Hollow Pond ežeras bei Eppingo miškas.

Visa tai yra daugiau poezija, o kaip su praktine ir poilsine viso to verte? Viešbučiui skirtos trys žvaigždutės. Viešbučio kompleksą sudarantys pastatai buvo pastatyti pačioje praėjusio amžiaus pradžioje. Viešbutis gana dažnai yra renovuojamas ir, neabejotinai, viskas eina geryn, tačiau jei esate itin pedantiški ir komfortas jums svarbiau už atmosferą ir savitą aplinką, turėtumėte gerai pamąstyti, ar verčia čia apsistoti – vis dėlto, senas namas yra senas namas ir reikia taikytis su jo kaprizais.