Pasak M. Siruso, aktyvaus poilsio mėgėjams Gruzija yra viena nuostabiausių šalių – nuotraukų ištroškusių fotografų čia laukia stulbinantys peizažai, žygeiviai gali pasivaikščioti gražiausiais slėniais arba vingiuotais kalnų takais.

„Ši kelionė buvo pilna netikėtumų. Kadangi nemažai laiko praleidome kelyje, čia būta visokių linksmų nutikimų. Pamenu, judėjome link Kazbego į šiaurę ir kariavome, kas su kuo: vairuotojas - su avių bandomis ant kelio, kai kurie iš mūsų – su miego trūkumu, kai kas - su angina, kas su alumi, o man beliko kautis su vaizdų pertekliumi", – juokėsi M. Sirusas.

Anot jo, kelionėje buvo ir viena „Rolling Stones" diena, kalbant ne apie muziką: "Akmenų lavina užvertė kelią ir mums į pagalbą skubėjo gerasis ekskavatorius. Prieš tai buvo dailusis čiuožimas uolomis. Gerai, kad fotoaparatas atsparus smūgiams ir gerai, kad buvo medžių, nes čiuožimas būtų peraugęs į kitą sporto šaką - šuolius į tarpeklį ir plaukimą praskelta makaule“.

Anot jo, malonūs įspūdžiai ir Kaukazo kalnai atpirko viską: "Kaip kažkas protingas sakė: geriau už kalnus - tik kalnai. Nors vienas žmogus netoliese prieštaravo, kad dar geriau už kalnus yra vynas. Nepaisant prasto oro, mums sekėsi, jo didenybė Kazbekas trumpam išsivadavo iš debesų šydo ir parodė mums savo raukšlėtą fizionomiją”.

Didelį įspūdį keliautojui padarė gruzinų svetingumas. Pasak M. Siruso, visose Gruzijos vietovėse, kur jis užsukdavo, lietuvius sutikdavo su nuoširdžia šypsena ir šiltais žodžiais.

Ne ką mažesnį įspūdį jam padarė „skrydžiai Gruzijos keliais“.

„Skrydžio į Boržomi slėnio diena - oro uosto neatidarė, tai per liūtį skridome mikroautobusu 150 kilometrų per valandą greičiu. Religingas vairuotojas žegnojosi ties kiekviena cerkve pakeliui, aš – kiekvieno lenkimo manevro metu“, – prisiminė M. Sirusas.

M. Siruso kelionė Gruzijoje yra gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ iniciatyva įgyvendinamo aktyvaus laisvalaikio projekto „Borjomi Odisėja“ dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją