Pakruojo dvaras sutiks lankytojus su dvariškomis pramogomis ir pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiu plėšriųjų paukščių šou.

Atidarymo šventę Pakruojo dvare pradės varinių pučiamųjų orkestras ir iškilmingas XIX amžiaus pabaigos – XX amžiaus pradžios kalvės ekspozicijos „Geležies kelias“ atidarymas. Svečiai taip pat bus pakviesti į karališkąją medžioklę, su kurios tradicijomis supažindins prancūzų nobiliteto gyvensenos ir kultūros žinovas dr. Eugenijus Skerstonas.

Pirmą kartą Lietuvoje dvaro parke bus surengtas plėšriųjų paukščių šou. Medžioklės gerbėjai taip pat galės mėgautis šaudymu iš lankų ar arbaletų į trimačius žvėris ar nuo A. Smetonos laikų tarp aristokratų paplitusia pramoga – šaudymu į molinius balandžius.

Pakruojo rūmų menėse bus galima išbandyti vieno seniausių menų pasaulyje – augalų distiliavimo. Vandens malūne vyks Zitos Buržaitės-Vėžienės knygos apie Pakruojo dvarą „Iš laiko nuotolio“ pristatymas bei filmo „2000 km istorijos“ premjera. Šventės svečiai galės susitikti su istorinio žygio dalyviais, žygio didvyriu tapusiu šunimi Alšiu ir žirgu Bomba.

Karčemoje „Traktierius“ renginio lankytojai galės susipažinti su Lietuviško alaus subtilybėmis. Čia taip pat lauks programa šeimoms „Svečiuose pas Malūnininką“ bei Malūnininko ir jo Gaspadinės svetingos magaryčios.

Viso renginio metu Pakruojo dvare veiks Žiemgalos krašto medžioklės trofėjų paroda, susirinkę svečiai galės paplaukioti valtelėmis, pasivažinėti arklio tempiamu vežimu ar dalyvauti ekskursijoje po visą Pakruojo dvaro sodybą.

Pakruojo dvaras yra daugeliui mažai pažįstamame Lietuvos šiaurinėje dalyje esančiame Pakruojo krašte, garsėjančiame dolomito kasyklomis, giliomis  aludarystės tradicijomis,  didikų ir bajorų virtuvės valgiais bei savitomis istorijomis. Dauguma lietuvių su dvaro apylinkėmis yra pažįstami iš „svieto lygintojo“ ir „razbaininko“ Tado Blindos legendinių žygių, kilusių būtent šiame krašte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją