Pilotinės serijos paplūdimio scenos buvo nufilmuotos Mokulē'ia paplūdimyje, netoli šiaurės vakarinio salos krašto. Vėliau paplūdimio scenos buvo perkeltos į nuošalias garsiojo Šiaurinio kranto vietas.

Pirmojo sezono olų scenos buvo nufilmuotos scenoje, pastatytoje „Xerox“ detalių sandėlyje, kuris buvo tuščias po to, kai 1999 metais jame įvyko tragiškas susišaudymas.

Garso studija ir montažo įranga buvo perkeltos į „Hawaii Film Studio“, kur buvo pastatytos ir antrojo sezono Svono stoties bei trečiojo sezono Hidros stoties scenos.

Įvairioms pasaulio vietoms – Kalifornijai, Niujorkui, Ajovai, Majamiui, Pietų Korėjai, Irakui, Nigerijai, Jungtinei Karalystei, Paryžiui, Tailandui, Berlynui ir Australijai – pavaizduoti buvo naudojamos įvairios Honolulu miesto vietovės. Pavyzdžiui, Sidnėjaus oro uostą vaizduojančios scenos buvo nufilmuotos Havajų suvažiavimų centre, o Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeris buvo panaudotas Irako respublikos gvardijos įtvirtinimams pavaizduoti.

Be to, Vokietijos žiemos scenos buvo nufilmuotos ganėtinai įprastoje Havajų aplinkoje visur pribarsčius grūsto ledo, vaizdavusio sniegą, ir ant gatvėje buvusių automobilių prikabinus vokiškus numerius.

Tiksliai nežinoma, kada Oahu įsikūrė migrantai iš Polinezijos. Iš žodžiu perduodamų pasakojimų galima numanyti, kad Honolulu (sostinė) galėjo atsirasti XII amžiuje. Havajų karališkoji šeima valdė daugiau nei 500 metų, kol 1794 metais atvyko pirmieji svetimšaliai – pirmasis buvo kapitonas Williamas Brownas iš Anglijos. Nuo to laiko Honolulu tapo svarbiu jūrų uostu prekiniams laivams, keliavusiems tarp Azijos ir Amerikos.

Karalius Kamehameha 1804 metais perkėlė savo rūmus iš Havajų salos į Vaikiki ir Honolulu.

Pagrindiniai maistiniai augalai buvo taro, saldžiosios bulvės ir bananai. Vietinių gyventojų racione buvo daug kiautuotųjų vėžiagyvių.

1545,4 km² ploto sala tapo svarbiu prekybos tašku, o gyvenimo būdą smarkiai pakeitė Europiečiai tyrinėtojai, banginių medžiotojai ir protestantai misionieriai, saloje pradėję kurtis 1820 metais.

XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje buvo nuversta Havajų monarchija. Jungtinėms valstijoms aneksavus Havajus ir panaudojus jiems kaip atsparos tašką kovojant su Japonija Antrajame pasauliniame kare, salyne įvyko pramonės ir turizmo bumas. Vaikiki ir Honolulu išlieka Havajų metropolijomis, kurias kasmet aplanko milijonai lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją