Spalio 24 d. į kūrybinės veiklos dvidešimtmečio koncertą žiūrovus pakvies ne kartą pripažinta geriausia metų operetės ir miuziklo atlikėja Aušra Cicėnaitė. Nuotaikingame ir netradiciniame koncerte kartu su scenos primadona dainuos teatro solistai, svečiai - prof. Vladimiras Prudnikovas, Vaidas Vyšniauskas, Ligita Račkauskaitė, Merūnas Vitulskis, aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Dalius Mertinas, pop dainininkas Rytis Cicinas.

Lapkričio 12 d. į premjerą žiūrovus pakvies ir baleto trupė, paskutinį dešimtmetį kūrusi įvairaus žanro ir stilistikos šokio spektaklius. Naujasis trupės darbas šokio spektaklis „Dulkų spindesys“ taip pat pateiks staigmeną. Spektaklio idėja kilo trupės vadovui Dainiui Bervingiui ir Gintarui Visockiui, kurie daugiausiai populiarumo įgijo kaip stepo grupės „Funny Beat“ nariai. Muzikos kūrimą vaikinai patikėjo ilgamečiam savo pažįstamam – dainininkui, prodiuseriui ir kompozitoriui Linui Adomaičiui, o sceninę išvaizdą – dailininkei Marijai Rubavičiūtei.

„Jau kurį laiką norėjau pastatyti šokio spektaklį – prisipažino vienas iš naujojo šokio spektaklio bendraautorių Dainius Bervingis. - Pradžioje galvojau apie veikalą vaikams, bet vis nerasdavau tinkamo libreto, istorijos ar muzikos, kuri būtų tinkama mūsų teatro baleto trupei. Tuomet kartu su kolega, talentingu choreografu ir puikiu šokėju Gintaru Visockiu sukūrėme spektaklį „Dulkių spindesys“. Kūrinys pasakoja apie nelaimingą meilę, įvairius socialinių sluoksnių skirtumus, kurių meilė nepaiso. Šiuo spektakliu norime papasakoti apie „užribio“ žmonių gyvenimus, jų atradimus, praradimus.

Kadangi pasakojama istorija yra apie skirtingus žmones, tai ir šokio stiliai bus skirtingi: nuo klasikinio iki šiuolaikinio, modernaus šokio“, – toliau apie premjerą pasakojo D. Bervingis, visų kūrinio paslapčių neatskleisdamas, tačiau neslėpdamas, kad „perliukais“ taps baleto šokėjas Nerijus Juška, spektaklyje atliksiantis pagrindinį vaidmenį ir žinomas sportinių šokių šokėjas Saulius Skambinas.

Muzikos autorius Linas Adomaitis pirmą kartą kūrė muziką pilno metražo spektakliui, tačiau šokėjai ir muziką įrašę atlikėjai liudija, kad ji itin profesionali, puikiai atspindi siužeto fabulą, smagiai klausoma.

L. Adomaitis kūrybinį procesą mena kaip įspūdingą patirtį ir neneigė, kad nuo pat pirmųjų darbo akimirkų visi pajuto kūrybinį polėkį. ”Ėmėme kalbėtis apie siužetą, istoriją, jos laikmetį, muzikos žanrą bei stilistiką – sakė kompozitorius - Taip atsidūrėme tarp baleto ir hip-hop'o ritmo. Taigi, pasipylė idėjos, prasidėjo diskusijos, ginčai, kūryba, aranžavimas, prodiusavimas ir kasdieniniai įrašai.

Kai kurių muzikinių temų atsisakėme užleisdami vietą tik toms, kurios išskirtinai ryškiai pabrėžia kiekvieno personažo charakteri, išgrynina asmenybę. Visa kūrybinė grupė „užsikabino“ už idėjos, kad kiekvieną spektaklio personažą lydėtų jam „priskirtas“ muzikos instrumentas. Pavyzdžiui, tėvą puikiai iliustruoja violončelė, motiną - rami, švelni fleita, o pagrindinio herojaus charakterį tikslingai atskleidžia svajingos smuiko melodijos“..

Lapkričio 27 d. įvyks bene svarbiausias jubiliejinio sezono akcentas – teatro įkūrimo 70-čio minėjimas. Iškilmingame 2 dalių GALA KONCERTE dalyvaus teatro solistai, choro ir baleto artistai, simfoninis orkestras, svečiai iš kitų Lietuvos teatrų.

Gruodžio 30 d. - dar viena itin svarbi teatro istorijai data - lietuvių profesionalios operos 90-metis. Ši sukaktis bus paminėta ypatingu Lietuvos muzikinei scenai spektakliu - G.Verdi opera „Traviata“.

Šį sezoną daugelis repertuaro spektaklių pasipildė naujais veidais. Nemažai vaidmenų operose ir miuzikluose sukūrė Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, Tadas Girininkas ir Ramūnas Urbietis. Repertuaro spektakliuose matysime ir sėkmingai karjerą Diuseldorfe, Reino operoje tęsiantį dainininką Laimoną Pautienių.

Jau puikiai su trupe spėjęs susipažinti naujasis teatro režisierius Kęstutis Jakštas turi idėjų kuo praturtinti teatro repertuarą ir kaip kūrybiškai išnaudoti dar vieną teatro koncertinę erdvę – Baltąją salę.

Teatras pateikia dar vieną jubiliejinio sezono naujieną žiūrovams - savaitės vidurio spektaklių paketą. Jis leidžia bilietus į spektaklius įsigyti pigiau. Pirkdami keturis bilietus į spektaklius, rodomus trečiadieniais ir ketvirtadieniais, žiūrovai gauna 25 proc. nuolaidą.

Šaltinis
Kauno muzikinis teatras
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją