Tie, kas ne pirmą kartą Berlyne, žino - Oranienburgerstr. yra savotiška Berlyno naktinio gyvenimo Meka. Nes būtent čia yra ir naktį veikiančios bohemos dirbtuvės ir griaudėjančios šokių aikštelės. Gatvėje nuolat patruliuoja nemažai policijos. Ir ne tik policijos.

Kiekvieną vakarą sutemus į Oranienburgo gatvę pasuka ir dešimtys jaunų, 20-30 metų moterų. Lietuviai jas vadintų naktinėmis plaštakėmis, rusai - seniausios profesijos atstovėmis, o vokiečiai turi ir aštresnių eufemizmų. Su akcentais kalbančios ir mobilius telefonus rankose gniaužiančios merginos - lieknos, po didelėmis iškirptėmis demonstruojančios iškilų biustą ir beveik visos su blizgiomis kojinėmis ir paryškintu liaunu liemeniu.

Darbinės aprangos atributas - piniginė, kabinama ant juosmens. Kaip atrodo šios merginos, galima pamatyti šiuolaikinio rusų keliautojo Sergejaus Dolios reportaže.

Sutenerių aplink nesimato. Merginos stoviniuoja, rašo žinutes, kreipiasi į priešingos lyties praeivius. Šių eilučių autoriui irgi teko patirti situaciją, panašią į Jurijaus Nikulino herojaus filme „Deimantinė ranka“, kai einančio šaligatviu vyro jauna moteris nenori praleisti ir vis pastoja kelią bei žiūri tiesiai į akis. Būtų linksma, jei negalvotum apie tai, kodėl ši moteris atsidūrė gatvėje.

Kartais mėgstame pasvarstyti, kad esame gražiausių moterų kraštas. Jog tai viso labo muilo burbulas, galima įsitikinti apsilankius šioje gatvėje. Praeiti pro ją abiem gatvės pusėm neskubant ir apžiūrint merginas užtrunka vos pusvalandį, tačiau tučtuojau įsitikini, jog tarp savo kūno nuomą siūlančių moterų yra ir labai dailių.

Reuters/Scanpix nuotr.

O tuo metu veiksmas Oranienburgo gatvėje vyksta – vienos merginos ateina čia vėliau, kitos anksčiau; vienos darbą pradeda vos sutemus, kitos čia pasirodo tik apie vidurnaktį. Čia prostitutės derisi su potencialiais klientais (taip, yra linkusių derėtis net ir tokiu delikačiu klausimu), rašinėja SMS žinutes ir kalba telefonu, žvalgosi, nužiūrinėja pravažiuojančias mašinas – būtent į jas nukreipta didžiausia dėmesio porcija. Stebi, kam galėtų pelningiausiai save išnuomoti.

Tarsi amerikietiškuose filmuose, pravažiuodami pro prostitutes, vietos policininkai sustoja, trumpai pasikalba, pajuokauja, vyksta toliau. O moterys nervingai rūko, gaudo vyrų žvilgsnius, laukia savo užsakovų. Laukia ir geresnio gyvenimo. Kas žino, gal ir sulauks? Tebūnie šis klausimas lieka neatsakytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją