Jei mėgstate vaikščioti parkuose ar vakarą praleisti vietiniame teatre, Bloomsbury - puiki vieta mėgautis Londono gyvenimu.

Bloomsbury 1201 metais įkūrė normandas Williamas de Blemondas. Pavadinimas „Bloomsbury“ kilęs iš „Blemondisberi“, kas žymi Blemond dvarą. Nuo to laiko jis turėjo daug savininkų, įskaitant Edwardą III ir karalių Henrį VIII. Rajonas žymus ir dėl Bloomsbury rašytojų grupės, kurios atstovai laikomi XX amžiaus literatūros pionieriais. Intelektualų diskusijose šioje vietovėje lankydavosi ir tokie literatūros genijai, kaip Virginia Woolf, John Maynard Keynes ir Lytton Strachey.

Bloomsbury kultūrinių pasirinkimų įvairovė niekuomet neleis nuobodžiauti. Už Britų muziejaus sienų slypi istorijos lobiai iš viso pasaulio – Egipto, Graikijos, Viduriniųjų Rytų kūriniai ir žymusis Rozetės akmuo. Tai ne vienintelis Londono muziejus Bloomsbury rajone. Petrie Egipto archeologijos muziejuje gausu istorinių reliktų, kurie prieš tūkstančius metų buvo naudojami kasdienėje buityje. Jei norite apsilankyti kitokios dvasios muziejuje, tuomet jūsų laukia Karikatūrų, Charleso Dickenso muziejai ir daugybė kitų. Pasiilgote teatro? Apsilankykite Bloomsbury komedijose, dramose ar miuzikluose.

Šiame rajone yra ir žymiausių Londono parkų bei skverų. Geriausiai žinomas – Russel skveras su Russel parku, kurio vingiuoti takeliai, vainikuoti fontanu, puikiai tinka ankstyvo rytmečio ar vakariniams pasivaikščiojimams. Bloomsbury rajono viešbučiai dėl prabangos nesileidžia į jokius kompromisus. St Martins Lane, Euston Square ir Sanderson viešbučiai – apdovanojimų pelniusios įstaigos su nepriekaištinga reputacija. Čia taip pat yra gausybė įspūdingų Londono restoranų, iš kurių kiekvienas galės pasirinkti pagal savo kišenę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją