Ieškokite vilkų Biržų girioje (šeštadienį ir sekmadienį Biržų rajone)

Pasirodo, Lietuvoje yra žmonių, kurie myli vilkus. Jie susibūrė į asociaciją „Baltijos vilkai“ ir šį savaitgalį važiuoja į Biržų girią ieškoti vilkų arba bent jau jų pėdsakų. Pėdsekiai dairysis ir lūšių.

Ekspedicijos dalyviai ieškos ne tik pėdsakų, bet ir kitų vilkų veiklos žymių, rinks jų genetinę medžiagą. Organizatoriai pažadėjo, kad bent kelis laiminguosius priims į savo gretas, ypač reikėtų „vairuotojų“, galinčių savu automobiliu važiuoti į Biržus. Ilgai nelaukę skambinkite telefonu 8 678 87600 Andriui Gaidamavičiui.

Aitvarų šventė Zapyškyje (šeštadienį Kauno rajone)

Nuostabioje vietoje, ant Nemuno pievos, šalia senosios gotikinės bažnyčios rengiamas ne mažiau įspūdingas renginys – aitvarų šventė. Organizatoriai tikisi, kad šventės metu į dangų pakils didžiausias Lietuvos aitvaras. Nuodėmė praleisti tokį renginį.

Šventės pradžia 12 valandą, aitvarai į dangų kils 13 valandą, visą dieną šventės vietoje skambės koncertai bei veiks mugė. Jei į Zapyškį važiuosite iš toliau, siūlau pasinaudoti proga ir aplankyti kitas Panemunės įžymybes.

Vilniaus universiteto turistų sąskrydis (šeštadienį ir sekmadienį Švenčionių rajonas)

Štai ką rašo organizatoriai: suburkite komandą iš 5-ių žmonių (komandoje turi būti bent 2 merginos) ir sudalyvaukite kasmetiniame Vilniaus Universiteto Žygeivių Klubo sąskrydyje. Šeštadienį dieną jūsų laukia puikus pėsčiųjų ralis miškuose tarp Meros ir Sarios upelių, o vakare - smagus komandų prisistatymas bei vakaronė prie laužo su dainomis ir šokiais. Sekmadienį turėsite puikią galimybę jėgas išbandyti žygeiviškame kliūčių ruože bei smagiai pažaisti Tumbi-Jumbi futbolą.

Siūlau dalyvauti bent pėsčiųjų ralyje – turėsite puikią progą visą dieną pasivaikščioti (apie 15 km) miške. Ralis startuoja šeštadienį 10 val. Žeimenos geležinkelio stotelės. Informacija telefonu: 8662 53382 (Ramūnas).

Didysis pasivaikščiojimas Kurtuvėnų regioniniame parke (šeštadienį ir sekmadienį Šiaulių raj.)

Jeigu jums Vilniaus žygeivių siūlomas 15 km maršrutas atrodo trumpas – dalyvaukite Šiaulių turistų klubo rengiamame pėsčiųjų turistiniame maratone “Kiek noriu, tiek einu”.

Atvykę į Bazilijonus, jūs galėsite pasirinkti radialinius įvairaus ilgio maršrutus ir orientuodamiesi pagal žemėlapį juos įveikti.

Pirmojo etapo startas šeštadienį 11.00 val. Bubiuose prie kavinės “Vingis”, kitų etapų - iš bazinės stovyklos Bazilionų mokykloje. Informacija: tel. ( 8 41 ) 437328, 8 615 12077

Nusipinkite vytelių krepšį (Šiauliai, šeštadienis)

13 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Aušros alėjos rūmuose (Aušros al. 47) vyks pynimas iš vytelių. Dalyviai muziejaus Etnografijos ekspozicijoje apžiūrės pintus eksponatus, sužinos apie karklų vytelių paruošimą, pynimo priemones ir būdus. Patys mokysis pinti krepšelius ir suvenyrus.

Vietų skaičius ribotas, edukacinius užsiėmimus prašome užsisakyti iš anksto tel. (8 ~ 41) 43 36 80. Susidarius didesniam skaičiui norinčių dalyvauti užsiėmimuose, bus kuriama antra grupė 15 val.

Plukių žydėjimas, Dūkštos (Vilniaus rajonas) - šeštadienį, Sūduva - sekmadienį

Dviejose skirtingose šalies vietose rengiamos plukių žydėjimo šventės. Šeštadienį Neries regioninis parkas kviečia atvykti į Dūkštų ąžuolyną. Ši vieta viena iš geriausiai pritaikytų turizmui vietų Vilniaus apylinkėse, čia jūs galėsite ne tik dalyvauti šventėje, bet ir pasivaikščioti puikiai įrengtu taku Dūkštelės upės šlaituose (Takas prasideda kairėje kelio Vilnius – Kernavė pusėje už Dūkštų miestelio).

Šventėje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės folkloro ansamblis "Vilnelė" ir dainuojamosios poezijos atlikėjai. Šventės svečiai ir dalyviai prisimins Jorės (Jurginių) šventės papročius, dalyvaus aukojimo Ugniai, Pergubriui ir Žemei apeigose, mokysis senovinių ratelių ir žaidimų, ridens Jurginių margučius, keps arkliaganių kiaušinienę, dalinsis vaišėmis.

Dalyviai bus kviečiami pasivaržyti Lietuvos istorijos ir Neries regioninio parko pažinimo viktorinoje ir ketureilių apie pavasario gėlelę plukę konkurse. Šventės pradžia 14 valandą. Išsamesnė informacija teikiama tel. (8-5)259 9242, mob. tel. 8 - 616 06489.

Suvalkiečiai kviečia grožėtis plukėmis jų krašte. Čia rengiamas dviračių žygis.

Žygio maršrutas: Vilkaviškis J.Basanavičiaus a. - aplink Uosijos mišką - Kastinės užtvanka - Čyčkai – Kaukakalnis –Karkakalnis – Smailiakalnis - Kaukakalnis – Čyčkai - Paežerių dvaras – Kapčiaus paplūdimys.

Karkakalnyje (įpusėjus žygiui) - turistinė arbata. Kapčiaus paplūdimyje (žygio pabaigoje) - turistinė košė.

Maršruto ilgis ~28km. Žygio trukmė ~ 5,5val. Startas sekmadienį 11.00 val. iš J.Basanavičiaus a. Daugiau informacijos teirautis: el.p: dalius.n@gmail.com

Tiesa, šiandieną sužinojau, kad plukės yra nuodingos...

Kalnų dviračių kroso varžybos Kazlų Rūdoje šeštadienį

Šiame miestelyje nelabai seniai įrengta kalnų dviračių kroso trasa, kurioje šeštadienį, vidurdienį prasidės MTB dviračių varžybos Kazlų Rūdos mero taurei laimėti. Jei mėgstate ekstremalų važiavimą dviračiu, dar galite suskubti į Suvalkiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją