Už poros savaičių rengiamasi oficialiai atidaryti pirmąjį ne tik Kaune, bet ir Vidurio Lietuvoje turistams skirtą kempingą. Laikinosios sostinės Jonavos gatvės pabaigoje, visai greta magistralės Vilnius-Klaipėda esančioje aikštelėje jau kuris laikas darbuojasi statybininkai. Ties Eigulių kapinėmis esanti teritorija aptverta aukšta tvora, ten atvežtas nedidukas namelis, kuriame įrengtas tualetas bei dušas. Planuojama pastatyti dar vieną namelį, skirtą čia visą parą būsiančiam budėtojui.

„Iki šiol dar neatlikti asfalto dangos taisymo darbai, tačiau tai turėtų būti padaryta jau šiandien. Dar reikės ant stulpų pakabinti porą prožektorių, kad aikštelė būtų bent kiek apšviesta“, - pasakojo savivaldybės Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vadovas Rimantas Rutavičius.

Taip pat planuojama po visą aikštelę išvedžioti elektros kabelius, kad atvykę turistai galėtų prie kiekvieno namelio ant ratų prisijungti elektros tiekimą. Vakar į būsimo kempingo vietą atvykę savivaldybės valdininkai apsižiūrėjo, jog varteliai, pro kuriuos įvažiuojama į teritoriją, yra per siauri. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romualdas Rabačius savo pavaldiniams paliepė kaip įmanoma greičiau šią problemą išspręsti.

Iš viso kempingo įrengimui savivaldybė yra numačiusi skirti 200 tūkstančių litų. Tačiau, apžiūrėdami aukšta tvora aptvertą teritoriją, valdininkai prisipažino, jog šios aikštelės vadinti kempingu negalima. „Viską, kas buvo įmanoma, miestas padarė. Tačiau aš nedrįsčiau šios aikštelės pavadinti kempingu. Tai yra saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje įmanoma apsistoti ir turistams su nameliais ant ratų. Ji neatitinka sąlygų, kurių reikėtų, norint šią vietą vadinti kempingu, - pripažino R.Rabačius. - Tačiau geriau tai, negu nieko”.

Valdininko žodžius patvirtino ir Kauno regiono Turizmo informacijos centro (TIC) direktorius Sigitas Sidaravičius. „Tos vietos negalėčiau vadinti kempingu. Reikalavimai tokiai vietai yra apibrėžti Valstybiniame turizmo įstatyme, o ši aikštelė jų tikrai neatitinka. Tiesiog trūksta kanalizacijos ir vandentiekio prisijungimo kiekvienam nameliui ant ratų“, - vardino S.Sidaravičius.

Savivaldybės atstovai prakalbo, jog kraštutiniu atveju, jeigu būsimu kempingu turistai nesusidomės, šioje aikštelėje galės apsistoti vilkikų vairuotojai. „Jeigu aikštelė nesulauks planuojamo turistų su nameliais ant ratų antplūdžio, čia įsileisime pro Kauną tranzitu važiuojančius nedidelius sunkvežimius ar automobilius, kurių vairuotojai norės saugiai išsimiegoti ar nusiprausti. Juk aikštelėje turės kiaurą parą, visą savaitę budėti sargas, tad nesinori patirti nuostolių“, - teigė R.Rabačius.

Planuojama, jog para šioje aikštelėje kainuos 20 litų. Pagal pirminius skaičiavimus, iš vairuotojų surenkamų lėšų turėtų užtekti aikštelės išlaikymui. „Be to, ištisus metus jos nereikės eksploatuoti, nes tai sezoninis dalykas. Šaltuoju metų periodu ši aikštelė bus atvira vairuotojams, norintiems už tam tikrą mokestį laikyti savo automobilius“, - tvirtino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Bene labiausiai ilgus metus Kaune planuoto kempingo laukė Turizmo informacijos centro vadovas S.Sidaravičius. Anot vyro, nuo šiol į Kauną turėtų užsukti žymiai daugiau turistų nei iki šiol. „Pagaliau turistai nesiblaškys po visą miestą, ieškodami ramios ir saugios vietos, kur apsistoti su savo nameliu ant ratų. Dauguma turistų dabar Kaune praleidžia tik pusdienį, nes jie dar turi pasilikti laiko nuvykti, pavyzdžiui, iki artimiausio kempingo Trakuose. Nuo šiol jie galės nebesirūpinti dėl nakvynės vietos ir ramiai pabūti Kaune“, - sakė S.Sidaravičius.

Būsimą kempingą valdys šiuo metu mašinų statymą miesto centre prižiūrinti UAB „Automobilių stovėjimo aikštelės“. Taip jau artimiausiame tarybos posėdyje turėtų nuspręsti miesto politikai. R.Rabačius paaiškino, jog kempingo administravimą atiduoti savivaldybės valdomai bendrovei yra pati logiškiausia išeitis. „Juridine prasme mums taip yra paprasčiau. Šį kempingą mes oficialiai įvardysime kaip mokamą stovėjimo aikštelę, kokių daug yra miesto centre. Taip yra daug paprasčiau, nei kurti naują viešąją įstaigą ar skelbti nuomos konkursą“, - sakė valdininkas.