Laidos vedėjai kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas ir reperė Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri kelionę po Tenerifę pradeda „Costa Adeje“ paplūdimyje „Playa de Fanabe“. Čia nė nekvepia rudeniu ir žvarbiais orais, – žmonės mėgaujasi šiltais saulės spinduliais, maudynėmis ir lepinasi poilsiu.

„Šis paplūdimys – pačiame miesto centre, tarp kavinių, parduotuvių, viešbutukų. Viskas po ranka, – pasakoja O. Gasanovas. – Čia toks klasikinis poilsis paplūdimyje, toks paplūdimio klubas.“

Balti ištaigingi gultai vilioja prabangesnį poilsį mėgstančius žmones.
„Tokia lova kainuoja 60 eurų visai dienai, bet neišsigąskite, nes 35 eurus gali pravalgyti, – dalijasi V. Vyšniauskaitė-Cheri.

„35 eurai skirti Jūsų meniu, 25 eurai – už tokią sofą dviem asmenims. Lygindamas su kitais kurortais galiu pasakyti, kad tai tikrai nėra labai brangu, nes kai kuriuose tokia sofa kainuoja 80 eurų ir papildomai negauni iš viso nieko“, – priduria O. Gasanovas.

Čia laiką leisti galima ne tik pasyviai, mėgaujantis gultais, bet ir aktyviai – paplūdimyje įrengti batutai, šokdynės ir kitos pramogos. Aktyvi veikla – ne prie širdies, tačiau vien gulėti ant gulto taip pat nesinori? Tuomet O. Gasanovas kviečia užsukti į čia pat sukurtą mažąjį golfo klubą. Ir koks gi poilsis be maudynių? Dainininkė V. Vyšniauskaitė neria į šiltas bangas.

Pasimėgavę paplūdimio malonumais, keliautojai kviečia pasidairyti po Ikod de los Vinosą (Icod de los Vinos) apylinkes.

„Koks gražus miestelis. Tiems žmonėms, kurie nemėgsta triukšmo, turistinio bruzdesio, judesio, siūlome rinktis tokius mažyčius miestelius, kurių Tenerifėje yra labai daug ir kuriuose – visiška ramybė“, – dalijasi keliautojai.

Ikod de los Vinosas patrauklus ne tik ramybe. Čia gausu įvairiausių augalų iš įvairiausių šalių.

„Vienas medis labai ypatingas, tik mums reikia jį surasti, – keliaujant per miestelį sako O. Gasanovas ir netrukus šūkteli: – Štai jis! Lietuviškai tai yra tūkstančio metų senumo drakono medis, augantis iki šiol.“

Iš arti apžiūrėti šį gamtos stebuklą galima tik sumokėjus 5 eurus už bilietą. Aptvertoje parko teritorijoje išsiraizgęs 17 metrų medis prižiūrimas. Beje, jis apipintas legendomis. Pasakojama, kad kai drakonas numiršta, vėliau atgimsta drakono medžiu. Šį medį galima išvysti tik Žaliojo Kyšulio, Madeiros salose, Maroke bei Kanarų salose, tad nenuostabu, kad minėta vieta, kurioje lankosi keliautojai, yra vienas iš Kanarų salų pasididžiavimų ir simbolių.

Ramiai pasivaikščioję po miestelį keliautojai kviečia užsukti ten, kur triukšmingiau.

„Playa de las Americas“ – pats populiariausias Tenerifės kurortas, – pasakoja laidos gidai eidami tarp dangoraižių ir palmių. – Tai visiškas mūsų Palangos atitikmuo, tai – Tenerifės Palanga. Čia daugiausia judesio, daugiausia žmonių, daugiausia linksmybių, ir šitas miestas niekada nemiega. Jei esate linksmos sielos, Jums reikia daug veiksmo, rinkitės kurortą „Playa de las Americas“. O mes parodysime pagrindinius jo ypatumus.“

Gausybę turistų iš įvairiausių šalių viliojantis kurortas siūlo gausybę veiklos. Mėgstate ramiai gurkšnoti gėrimus ir stebėti judrų gyvenimą? Vieta tam labai tinkama. Dievinate pirkinius? Čia tokiems turistams – taip pat tikras rojus, o rudenį dar ir vyksta begalė išpardavimų.

Kainos piniginės neskriaudžia – užsukę į vieną iš kavinių O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė-Cheri pastebi, kad alaus bokalas kainuoja vos 1 eurą.

„Pažiūrėkime, maisto kokios kainos, – susidomi dainininkė ir toliau su bendrakeleiviu mėgaujasi atradimais. – Pusryčių kainos prasideda nuo 2,95 euro, gaunate angliškų pusryčių lėkštę. Pavyzdžiui, keptų krevečių indelis kainuoja 6,90 euro, šonkauliukai – 8,90 euro, pusė vištos su bulvytėmis – 4,95 euro. Neįtikėtina.“

Playa De Las Americas turistų meilę užkariavo gausybę skirtingų paplūdimių.

„Iš visų miestelio pusių yra po paplūdimį. Visi supilti iš auksinio paplūdimio smėlio, tai kurorto „Playa de las Americas“ išskirtinumas“, – dalijasi laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjai.

V. Vyšniauskaitė paplūdimį „Las Vistas“, kur kelionių gidai sutinka lietuvaitę, prilygina Majamiui. Poilsiauti su draugu italu atvykusi plungiškė Reda sako, kad Anglijoje gyvena jau ne vienus metus. Tenerifėje jie mėgaujasi saule.

„Spalio, lapkričio mėnesį geriau nerasi Europoje. Nors man Lietuva visada bus širdyje“, – atvirauja pašnekovė.

Poilsiautojai neretai susivilioja Tenerifės grožiu, tad ne vienas, galintis sau leisti, čia mielai įsigyja nekilnojamojo turto. O ilgai ieškoti pasiūlos išties nereikia.

„Kone kiekvienoje gatvėje rasite, kas pardavinėja namus, vilas ir taip toliau. Turistams ši sala taip patinka, taip ją įsimyli, kad nenori niekada iš čia išvažiuoti. Jei kišenę „plėšo“ atliekami šimtas, du šimtai, trys šimtai tūkstančių, perki čia sau namus. Ne paslaptis, kad daug lietuvių jau čia yra įsigiję nekilnojamojo turto ir jį pernuomoja, – manau, tai yra gera investicija“, – kelionių laidos kūrėjai paaiškina, kodėl tiek daug yra pardavimo agentūrų.

Tiesa, nekilnojamojo turto kainos čia nėra pačios mažiausios. Apartamentai – 640 tūkstančių eurų, galima rasti ir perpus pigesnių – už 320 tūkstančių eurų, arba – studijos tipo butą už 270 tūkstančių eurų.

Pirkti būsto keliautojai sako dar neketinantys, tad įsikuria viešbutyje su ne prastesniu nei siūlomi butai vaizdu ir patogumu.

„Mes esame pačiame veiksmo sūkury, šiandien apsistosime taip pat pačiame veiksmo sūkury, miesto centre, kur išeini ir priešais viešbučio duris yra ir parduotuvių, ir automobilių nuomos punktų, ir visokių pramogų, rasite viską, ko reikia. Taigi, ponai ir ponios, pristatome Jums „Hotel La Siesta“, – keliautojai kviečia užsukti ir pasižvalgyti po apartamentus.

Keturių žvaigždučių viešbutyje vos įėjus pasitinka didžiulės erdvės. Tiesa, ko dar nematė keliautojai ir kas nustebino užsukus, tai rakinamas šaldytuvas.

„Aš sakiau, kad man tokio reikia namuose“, – nusijuokia dainininkė Cheri.

„Norint, kad atrakintų, reikia sumokėti. 25 eurai – ir galite suvalgyti viską, kas yra šaldytuve. Kaip gudriai, aš pirmą kartą matau tokį dalyką“, – stebisi informaciją skaitydamas O. Gasanovas.
Erdvus kambarys labiausiai akis lepina išėjus į balkoną. Atlanto vandenynas, palmės, baseinai. V. Vyšniauskaitė kaipmat neria į vandens pramogas, kuriomis galima neribotai mėgautis visą dieną.
Vakarėjant keliautojai nusprendžia pasimėgauti romantika ir palydėti saulę.

„Barų pilna, bet baruose palydėti saulę banalu. Mes norime parodyti, kaip paprastai ir labai romantiškai ją galima palydėti pačiomis paprasčiausiomis sąlygomis“, – sako O. Gasanovas, o V. Vyšniauskaitė priduria, kad visa tai galima padaryti dar ir labai pigiai.

Tenerifėje galima surasti parduotuvių, kur prekės kainuoja tik po vieną eurą. Mėsos pakuotę, ispaniškos dešrytės, sūrio ir traškučių dainininkė nupirko vos už 6 eurus, o O. Gasanovas dar pridėjo alyvuogių, kurios nekainavo nė euro, ir egzotiškų sulčių. Taigi nenorintiems išlaidauti – išeitis skani ir paprasta.

Sutemus laikas nerti į nakties pramogas: nemiegantis miestas kviečia pašėlti, susipažinti, atsipalaiduoti ir šokti iki paryčių.

Kur toliau nuves laidos „Lietuviškos atostogos“ gidai? Įsijunkite Delfi.tv ketvirtadienį, lapkričio 11 dieną, 21 valandą vakaro, ir tęskite pažintį su nuostabų poilsį siūlančiomis vietomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)