Ką veikti Kemere? Kuo šis kurortas toks ypatingas? Laidos „Lietuviškų atostogų“ kūrėjai žurnalistas Orijus Gasanovas ir reperė Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri, sveikinasi iš Turkijos, Antalijos, kur sezono pabaigoje užsukti gali net kukliai gyvenantys lietuviai.

Ekskursija prasideda nuo mėgiamiausio lietuvių viešbučio – juk atvykus patogiausia pirma įsikurti, o tada jau pradėti ragavimo, nuotykių ir įspūdžių kupinas atostogas.

O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė vyksta į tautiečių labiausiai mylimą viešbutį – jame net 70 procentų svečių yra lietuviai.

„L'Ancora Beach hotel – keturios žvaigždutės, viskas įskaičiuota. Kiek manai, sumokėtum už savaitę šitame viešbutyje?“ – klausia O. Gasanovas.

Dainininkė V. Vyšniauskaitė svarsto, kad mokėti poilsiautojui tektų apie 500 eurų.

„Ponai ir ponios, sezono metu, gal ir 500-600 eurų kainuoja, bet dabar kaina už savaitę 399 euro. All inclusive – maistas, gėrimai, baseinai, paplūdimys – viskas įskaičiuota“, – dalijasi O. Gasanovas.
Balkono tipo koridoriai primena rūmus. Ir keturios žvaigždutės – išties nėra kuklu. Keliautojai apsistoja viešbučio kambaryje, kuris atitinka dviejų kambarių butą.

„Kuklumo nerasta. O Viešpatie, kiek čia spintų, tu man nesakei, kad tiek spintų bus“, – vos išvydusi kambarį emocingai reaguoja dainininkė.

„Čia keturios lovos, vienas kambarys vaikams“, – aprodo jų nakvynės vietą O. Gasanovas.

Viešbučio kambarys puikiai pritaikytas šeimai, čia ne tik daug spintų, patogios lovos, bet ir televizoriai, o norintiems ramybės ir pasimėgauti nuostabiu vaizdu – įrengtas balkonas.

„Ekonominės atostogos – kai už tokią kainą važiuoji atostogauti, beveik nieko nesitiki, nori tik gero oro. O čia turi va, kiek dalykų. Rojų“, – grožėdamiesi palmėmis ir pakrante sako laidos „Lietuviškos atostogos“ keliautojai.

Ir tai ne tik prabangus kambarys – viešbučio restoranuose pilna visko, ko tik širdis geidžia.

„Svarbiausia, nesprogti. Čia storostogos“, – šypsosi O. Gasanovas.

Vienas už kitą labiau viliojantys patiekalai nukloja visų atvykusių stalus išties gausiai, mat paragauti norisi visko. Ir net jei desertui išragausite visus restorane siūlomus tortus ir vaisius, vargu ar atsispirsite dar vienam skanėstui – vietos ledams. Prie ledų O. Gasanovas ir bendrakeleivė dainininkė Cheri sutinka iš Šilalės atvykusius žmones.

„Man čia viskas patinka, čia gražu, nebrangu. Turkijoje kokį penktą ar šeštą kartą esu, jei ne septintą. Daug medžių, daug žalumos, gėlių. Daug tvarkos. Kelia simpatijas“, – sako keliautojų užkalbintas Antanas.

Ledais viešbučio gyventojus čia taip pat lepina nemokamai. O. Gasanovas juokiasi, kad storostogų taisyklė paprasta – kai tik suvalgai vieną ledų porciją, iškart reikia keliauti kitos.

Daugeliui atostogos neatsiejamos nuo paplūdimio pramogų, o atvykus čia sukti galvos visai nereikia – viskas po ranka. Pajūryje įrengtas paplūdimys, o viešbučio teritorijoje laukia baseinai.
Jei atostogos labiau vilioja ne maistu ir ramiomis maudynėmis, tereikia nueiti į pakrantę ir ten sulauksite pasiūlymo, kaip įspūdingai pramogauti. V. Vyšniauskaitė-Cheri ekspromtu nusprendžia, kad būtinai turi išbandyti seniai svajotą pramogą ir pasirenka vandens parašiutą.

„Bet tai čia 200 metrų aukštis, tai labai aukštai“, – prieš pat skrydį sureaguoja Cheri, tačiau sprukti jau per vėlu.

Į orą pakilusiai merginai atsiveria puikus vaizdas ir ji grįžta kupina gerų emocijų, nors pirmos sekundės, anot jos, buvo šiurpios, mat jautėsi labai nesaugiai.

„Iš pradžių labai nepatiko, kai tik pakilo, galvojau, kada nuleis. Po to apsipratau, pagalvojau, kad gal ir nėra taip nesaugu. Kabėjau ilgai, net visas laikas sustojo, o gale jau super patiko. Dar pamirkė mane, sušlapau užpakalį – pakėlė, vėl pamirkė. Labai baisu, bet labai linksma“, – dalijasi V. Vyšniauskaitė.

Po ekstremalių išbandymų dainininkė Cheri neria į kitus naujus potyrius, kurie taip vilioja poilsiaujančius lietuvius. „Aš tiek esu girdėjusi apie Hamam, bet niekada nežinojau, ką tai reiškia“, – atvirauja keliauninkė.

„Turkiškas kurortas, turkiškas atsipalaidavimas. Tave visą išvalys, išminkys, tu visa blizgėsi ir kvepėsi. Tu būsi pasiruošusi vakarui. Būsi vakaro karalienė“, – negaili liaupsių SPA procedūrai O. Gasanovas.

Turkiškoje pirtyje pasilepinusi V. Vyšniauskaitė su O. Gasanovu nepamiršta pasidomėti ir kiek toks malonumas kainuoja. Vilniuje masažų kainos siekia apie 60-70 eurų, Turkijoje V. Vyšniauskaitės išbandytas SPA malonumas, plius veido kaukė, kainuoja 35 eurus.

Kaukę išvydusi dainininkė neslepia, kad vos išvydusi spalvą, prisiminė Bulgariją, kur natūralios purvo vonios gamtoje kvapu priminė supuvusius kiaušinius. Laimei, Turkijoje veido kaukė pakvipo šokoladu, tad pasiruošimas vakarui buvo labai malonus.

„Op, ir saulės nėra“, – po SPA procedūrų pasidairyti į miestą išėjusius laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjus pasitinka sutemos, kurias sklaido parduotuvių virtinos.

„Prada“, „Gucci“, „Chanel“ – daug daug pavadinimų ir daug daug nuolaidų. Raktinė prekeivių frazė ir Egipte, ir Turkijoje – „išskirtinai Tau, mano drauge, tik Tau“. Ir dar vienas dalykas, ką pasakys – „Originalas. Tai originalas“. Taigi, kviečiame pasivaikščioti po naktinį Kemerą ir pasižiūrėti, kokių naujų prekių šį sezoną čia atsirado. Ir dar vienas geras dalykas – ne tik viešbučiai sezono pabaigoje numeta kainas, bet ir visi pardavėjai“, – sako keliautojai.

O. Gasanovas ir V. Vyšnauskaitė neslepia, kad su Turkijos prekeiviais būtina išnaudoti derybų meną, o už prekę drąsiai galite siūlyti du-tris kartus mažiau, nei nurodoma jos kaina. O. Gasanovas pataria atidžiai rinktis norimą daiktą, mat kokybei, deja, čia ne visuomet skiriamas tinkamas dėmesys.

Visai šalia spindinčių drabužių ir aksesuarų vitrinų Kemere ne mažiau spalvingai atrodo ir saldumynai. Vienas saldėsių prekiautojas, prisistatęs Ali Baba, sako, kad pas jį visi skanėstai yra karališki – ožkos pieno, slyvų, šokolado, ir kitų derinių skanėstus gamina prekybininko senelis, kuris perkopęs 90 metų. O išsirinkti skanėstų galės net ir tie, kurie nevartoja cukraus, ar netoleruoja pieno laktozės.

Po žvalgytuvių po naktinį Kemerą, laukia vakarėliai, klubai, barai ir daug muzikos bei šokių. O. Gasanovas vilioja merginas – lietuvaitės čia labai mylimos.

Pirmąjį rytą Kemere O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė skiria dar vienos gražios poilsio vietos lankymui. Tai „Club Marco Polo“ viešbutis, kuris įkurtas lyg atskiras nedidelių daugiabučių miestelis, tad apsistoję čia turi daugiau privatumo ir dar daugiau erdvės.
„Vasarą pažiūrėjus į kainas, tikrai brangu, bet ruduo – tas laikas, kai metas užsukti į šitą prabangą“, – sako O. Gasanovas.

Nameliai įrengti itin jaukiai. Aplink sodas, čiulba paukščiai, netoliese matosi pakrantė. Tačiau čia nuotykiai po Turkiją nesibaigia, o tik prasideda. Tad sekite „Lietuviškos atostogos“ laikas ketvirtadieniais, kitą laidą žiūrėkite spalio 21 d. 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)