Nepamirštamus įspūdžius keliautojams dovanojo projekto iniciatorius „Lietuvos oro uostai“, įkvepiantis kelionėms „Novaturas“, „Gjensidige“ draudimas norintiems ištrūkti saugiai ir skaitomiausias naujienų portalas „Delfi“.

Kad keliauti vėl paprasta pirmoji įsitikinti galėjo lietuvė Sky Gilbert, kuriai kelionę į Kretą žurnalistas Orijus Gasanovas padovanojo tiesiog gatvėje. Po ilgo kelionių bado išvyką į užsienį laimėjusi lietuvė neslėpė džiaugsmo ir pasidalijo patirtais įspūdžiais bei patarimais.

Paklausta, ar keliaudama šiuo metu jautėsi saugiai, Sky nedvejodama atsakė teigiamai: „Jaučiausi tikrai saugiai. Visi oro uoste dėvi medicinines kaukes, juk tai tapo naująja realybe, tačiau tarp žmonių nebuvo jokios įtampos nei oro uoste, nei lėktuve, nei pačioje Kretoje. Žinoma, darbuotojai parduotuvėse, viešbučiuose, restoranuose ir kitose viešose įstaigose dėvi kaukes, tačiau tai netrukdo gyventi.“

Nuvykusi į salą lietuvė neslėpė džiaugsmo išvydusi savo viešbučio kambarį ir jo vaizdais bei privalumais puolė dalinis socialiniuose tinkluose.

„Viešbutis „Gouves Water Park Holiday Resort“ buvo nuostabus! Kas sekė mano istorijas Instagrame, matė kaip „Novaturas“ mane lepino. Man buvo skirti apartamentai per du aukštus. Modernaus dizaino, su natūralaus akmens ir medžio motyvais, lauko terasa ir privačiu baseinu, kuriuo mėgavausi kiekvieną rytą ir naktį. Šalia baseino buvo paplūdimio stiliaus karališko dydžio lovos su baltomis užuolaidomis, kuriose smagu drybsoti karštomis popietėmis. Vakarus leisdavau savo terasoje nuotoliniu būdų bendraudama su draugais išsibarsčiusiais po pasaulį. Fantastiškai geras poilsis!“ – įspūdžiais dalijosi Sky.

Antrąją kelionę žurnalistas Orijus Gasanovas padovanojo viešėdamas Barselonoje. Burtų keliu vienam iš žaidime užsiregistravusių dalyvių jis padovanojo kelionę į Turkiją.

Anot Orijaus, jei viską darai protingai, iškeliauti iš Lietuvos, į gražią atostogų šalį galima per vieną dieną, nes keliauti dabar išties paprasta. „Sunkiausia užduotis šiame projekte – padovanoti kelionę! Kelionę suorganizuoti dabar labai paprasta, o surasti tą vieną laimingąjį buvo gana sunku. Kelis burtų keliu išrinktus žaidimo dalyvius užregistravo draugai, todėl jie nieko apie šį projektą nežinojo, keli neatsiliepė, o kažkam reikėjo prižiūrėti mažą šuniuką, tad išvykti spontaniškų atostogų negalėjo“, - sakė Orijus.

Kai vieniems nesiseka, sėkmė nusišypso kitiems – tuo galėjo įsitikinti Indrė, kuri po kelių nesėkmingų skambučių atsiliepė ir sulaukė puikių žinių. Moteris išvyko ilsėtis į saulėtąją Turkiją!
Ponia Indrė labai apsidžiaugė sužinojusi, kad gavo visiškai nemokamą kelionę, į kurią įskaičiuoti nemokami skrydžiai, PGR arba antigeno testai, poilsis puikiame Turkijos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu ir kitos malonios staigmenos. Prieš skrydį moteris galėjo patogiai pasidaryti testus oro uoste „Rezus.lt“ kraujo laboratorijoje, o Lietuvos oro uostas drauge su partneriais suteikė nemokamą automobilio stovėjimą šalia esančioje „UniPark“ aikštelėje, greitąją patikrą „Fast track“ prieš skrydį ir apsilankymą Vilniaus oro uosto verslo klube „Narbutas“.

Moteris įsitikino, kad į Turkiją keliauti išties paprasta – šalis priima persirgusius koronavirusu ar nuo jo pasiskiepijusius nereikalaudamos papildomų testų ar saviizoliacijos, o kitiems pakaks PGR arba antigeno testo. Grįžus į Lietuvą persirgusiems arba pasiskiepijusiems izoliacijos taip pat nereikia.

Turkija tarp mūsų tautiečių jau labai ilgą laiką yra populiariausia atostogų kryptis. Ir panašu, kad šios pozicijos bent artimiausiu metu užleisti neketina. Po metų pertraukos, turizmui ir vėl atsidarę Turkijos kurortai, šiemet turi labai rimtą tikslą – visam pasauliui įrodyti, kad net ir pandemijos metu galima saugiai atostogauti.

Trečiajai žaidimo laimėtojai Sniegai Kaubrienei sėkmė nusišypsojo visai netikėtai – užsiregistravusi žaidime, ji laimėjo nemokamą kelionę į Bulgariją. Susikrauti daiktus ir sėsti į lėktuvą laiko buvo nedaug – vos viena para. Tačiau kelionės įspūdžiai iš atminties dar tikrai ilgai neišdils.

Atskridusią į Bulgariją, Sniegą pasitiko Novaturo atstovė Lina, kuri išsamiai papasakojo apie šalį, čia laukiančius įspūdžius ir įvairias ekskursijas.

„Buvau apsistojusi 5 žvaigždučių „Sol Nessebar Palace“ viešbutyje, kuris pritaikytas ir šeimoms su vaikais. Jie čia gali džiaugtis įvairiomis atrakcijoms, vandens kalneliais, kartingais, vakarinėmis programomis. Net ir pačiame viešbutyje yra pastatyti vaikų žaidimams skirti automatai, yra įvairių mažiesiems skirtų pramogų, – pasakoja Bulgarijoje atostogavusi moteris. – Maistas viešbutyje taip pat puikus: nors pasirinkimas nėra itin didelis, viskas kokybiška ir labai skanu, o meniu galima rasti tiek tradicinių bulgariškų patiekalų, tiek visiems įprastų skonių.“

O štai nemokamas atostogas Bulgarijoje laimėjusi Kristina negalėjo patikėti tokia sėkme, todėl net pamanė, kad ją nori apgauti sukčiai. Sužinojusi apie laimėjimą, Kristina iš karto paskambino ir savo vyrui. „Jis irgi pasimetė, pradėjo klausinėti kaip, kokią kelionę? Galvojo, kad čia kokie telefoniniai sukčiai bando apgauti. Bet viską pavyko labai greitai susidėlioti ir jau tos pačios dienos popietę žinojom, kad ryt tikrai išskrendame atostogauti“ – pasakoja pašnekovė ir juokiasi, kad vos prieš savaitę buvo sugrįžusi iš saulėtosios Turkijos, tad lagaminai giliai į spintą dar nebuvo paslėpti.

„Viešbutyje apsistojome labai gražiame kambaryje su vaizdu į jūrą, restoranas siūlė išties kokybišką ir gardų maistą – galėjome ragauti skirtingų šalių virtuvės patiekalų, tame tarpe ir bulgariško maisto, tad vietinėse kavinėse ir nesilankėme, – pasakoja Kristina. – Viešbutis, kuriame apsistojome, orientuotas į šeimas, tad pramogų čia netrūksta ir suaugusiems, ir patiems mažiausiems. Labai tinkamas variantas tiems, kurie nori suderinti ir poilsį, ir aktyvesnį laisvalaikį.“

Kelionės į Bulgariją akimirkos

Paklausta, kas labiausiai patiko kelionės metu, Kristina juokiasi: patiko viskas, o labiausiai tai, kad pirmą kartą gyvenime pasisekė laimėti tokį prizą. „Žinau, kad kelionėje buvau, bet iki šiol negaliu patikėti, kad iš tiesų laimėjau. Po šios kelionės netgi nusipirkau loterijos bilietą, o gal ir vėl pasiseks“ – sako Kristina.

Savo sėkme sunkiai patikėti galėjo ir tauragiškis Gintautas Beržinis. Daugybę metų tik po Lietuvą ir kaimynines šalis keliavęs vyras išgirdęs žinią, jog laimėjo kelionę į Korfu salą, neslėpė nuostabos: gerai, kad dabar sėdžiu!

Ketvirtą dešimtį perkopęs vyras teigė dažniausiai keliaudavęs po Lietuvą, ir kaimynines šalis, tad galimybė išvykti į kitą Europos pusę skambėjo išties egzotiškai. Pora apsigyveno prie pat jūros įsikūrusiame 5 žvaigždučių viešbutyje „Sentido Apollo Palace“ su „viskas įskaičiuota“ paketu. Šiame viešbutyje gausu įvairių atrakcijų, baseinų, vakarinių programų, tačiau nuotykių ištroškusi lietuvių pora ne viskuo spėjo pasinaudoti.

„Dar niekada nebuvome keliavę su „viskas įskaičiuota“ paketu, todėl džiaugėmės šia įdomia patirtimi, bet deramai jos neišnaudojome. Mes labai norėjome geriau pažinti visą salą, kuo daugiau pamatyti, nuveikti ir parsivežti kuo daugiau įspūdžių. Visą tai suderinti su viešbučio teikiamais malonumais pritrūko laiko. Viešbutyje buvo didžiausi, gražiausi baseinai, bet mes tik vieną vakarą kojas įmerkėme, kai kiti žmonės nuo ryto iki vakaro juose maudėsi. Įsitikinome – jeigu nori apžiūrėti visą salą, labai pasistengus, tai padaryti galima per savaitę, bet jei nori viską daryti laisvesniu grafiku, ilgiau pamiegoti ir anksčiau grįžti į viešbutį, į baseiną, manau, apsimoka vykti net ir dviem savaitėms“, – savo patirtimi dalijosi vyras.

Paklaustas, ar taip intensyviai keliaujant pavyko pailsėti tauragiškis nedvejodamas atsakė: taip!
„Emociškai tikrai pailsėjome, labai geri įspūdžiai. Grįžę po kelionės, jau kitą dieną su naujomis jėgomis ėjome į darbus, iš ritmo visai neišsimušėme, nes tiek į darbą panašiu metu keliamės, tiek saloje, net nereikėjo žadintuvo perstatyti“, - aktyvia kelione džiaugėsi namo sugrįžęs vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)