„Delfi“ ir partnerių projekto „Keliauti vėl paprasta!“ laimėtojui Gintautui sėkmė nusišypsojo visai netikėtai – jo antroji pusė užsiregistravo vyrą žaidime ir jis laimėjo nemokamą kelionę į Korfu salą. Tad netikėtų atostogų vyras išvyko su savo širdies drauge Ilona, kurios dėka ir laimėjo kelionę. Susikrauti daiktus ir sėsti į lėktuvą laiko buvo nedaug – vos viena para, tačiau kelionės įspūdžiai iš atminties porai dar tikrai ilgai neišdils.

Ketvirtą dešimtį perkopęs vyras teigė dažniausiai keliaudavęs po Lietuvą, ir kaimynines šalis, tad galimybė išvykti į kitą Europos pusę skambėjo išties egzotiškai. Tiesa, po emocijų antplūdžio, prieš kelionę į rojumi vadinamą Korfu salą vyrui teko greitai pasirūpinti žemiškesniais dalykais. Tauragės policijos komisariate dirbantis vyras turėjo mažiau nei parą sutvarkyti su darbu ir atostogomis susijusius formalumus: „Nuoširdžiai apsidžiaugiau tokiu laimėjimu, bet tada supratau, kad prieš kelionę reikia atlikti daug namų darbų – pasirūpinti darbų perdavimu, surasti, kas galėtų pavaduoti. Buvo šiek tiek streso, o laiko pasiruošti ne marios. Vis dėlto, kolektyvas pas mus geras, todėl didelių nesklandumų nekilo ir galiausiai viską pavyko susiderinti.“

Jau kitą dieną Gintautas galėjo įsitikinti, kad keliauti dabar iš tiesų saugu ir paprasta. Vyras tikino, jog oro uoste jautėsi taip pat kaip ir prieš pandemiją, didelių pokyčių nepajuto.

„Jautėmės tikrai saugiai, nes tie kas keliauja turi būti pasiskiepiję arba atlikę testus. Keliauti išties vėl paprasta ir didelio skirtumo nuo ankstesnių priešpandeminių kelionių nepajutome. Svarbu pasidaryti namų darbus – užsipildyti reikalingas formas, o nepasiskiepijusiems svarbu nepasilikti testavimų paskutinei minutei, nes bus papildomo streso. Vis dėlto, manau, kad didžioji dalis keliaujančių žmonių yra pasiskiepiję, nes testavimas reiškią ir papildomas išlaidas, ir laiko sąnaudas. Mes abu jau senokai pasiskiepiję – ne tiek dėl kelionių, kiek dėl savo ir kitų saugumo“, – pasakoja Gintautas.

Porai turimi skiepų pažymėjimai pravertė ir kelionės metu – jiems nereikėjo testuotis, tad oro uoste tereikėjo parodyti skiepų pasą ir QR kodą, kurio reikalauja šalis, į kurią keliaujama.

Gintautas prisipažino, kad prieš kelionę apie Korfu salą nebuvo girdėjęs, todėl nekantriai laukė lėktuvo nusileidimo ir susipažinimo su šia Graikijos Havajais vadinama sala.

„Mano antroji pusė kiek anksčiau buvo viešėjusi Graikijoje, tad kiek man papasakojo apie šią šalį, tiek ir žinojau. Vis dėlto, lyginti Graikiją ir jos salas, matyt, tas pats kaip pas mus lyginti Lietuvą ir Nidą. Gali daug pasakoti apie Lietuvą, bet visai kita istorija prasideda prakalbus apie Nidą. Tad ir Korfu salą aš sulyginčiau su mūsų Kuršių nerija, nes saloje gausu kurortų, jūra, paplūdimiai, gražios vietos“, - apie žaidime „Keliauti vėl paprasta!“ laimėtos kelionės pradžią pasakoja Gintautas.

Pora apsigyveno prie pat jūros įsikūrusiame 5 žvaigždučių viešbutyje „Sentido Apollo Palace“ su „viskas įskaičiuota“ paketu. Šiame viešbutyje gausu įvairių atrakcijų, baseinų, vakarinių programų, tačiau nuotykių ištroškusi lietuvių pora ne viskuo spėjo pasinaudoti.

„Dar niekada nebuvome keliavę su „viskas įskaičiuota“ paketu, todėl džiaugėmės šia įdomia patirtimi, bet deramai jos neišnaudojome. Mes labai norėjome geriau pažinti visą salą, kuo daugiau pamatyti, nuveikti ir parsivežti kuo daugiau įspūdžių. Visą tai suderinti su viešbučio teikiamais malonumais pritrūko laiko. Viešbutyje buvo didžiausi, gražiausi baseinai, bet mes tik vieną vakarą kojas įmerkėme, kai kiti žmonės nuo ryto iki vakaro juose maudėsi. Įsitikinome – jeigu nori apžiūrėti visą salą, labai pasistengus, tai padaryti galima per savaitę, bet jei nori viską daryti laisvesniu grafiku, ilgiau pamiegoti ir anksčiau grįžti į viešbutį, į baseiną, manau, apsimoka vykti net ir dviem savaitėms“, – savo patirtimi dalijosi vyras.

Aktyvias keliones mėgstanti pora kasdien nuo pat ankstyvo ryto leisdavosi į pažintį su sala, o kad pavyktų aplankyti kuo daugiau gražiausių kampelių išsinuomojo keturratį.

„Keldavomės kaip į darbą – anksti ryte. Nuėję papusryčiauti į viešbučio restoraną, būdavome vieni iš pirmųjų, visi miegodavo. Pasistiprinę keliaudavome po salą įvairiausiais būdais: pasinaudojome ir vietiniu transportu, ir laiveliais, ir laivais paplaukiojome. Vėliau sumanėme išsinuomoti automobilį, bet dabar pats sezono pikas, be to dar jaučiasi pandemijos pasekmės, ne visi nuomos punktai vykdo veiklą, todėl laisvų automobilių nebuvo. Iš pradžių nusiminėme, kad negalėsime automobiliu išnaršyti salos, bet radome dar geresnę išeitį – išsinuomojome keturratį. Šioje saloje net patogiau važinėtis keturračiu nei mažiuku automobiliu, o kas pasiima džipą, manau, vėliau labai gailisi“, - džiaugėsi vyras.

Salą išnaršiusiai porai didžiausią įspūdį paliko pakrantės, kurias jie matė iš visų pusių – tiek būdami paplūdimiuose, tiek plaukiodami laivais iš jūros pusės. „Paplūdimiai saloje labai įvairūs: viename smėlis baltas, kitame – geltonas, viename žvyras, kitame akmenukai, vieni atokesni, beveik laukiniai, kiti pilni patogumų, su gultais. Pagal kiekvieno skonį ir norą galima išsirinkti. Mes pasideginome nedaug, nes ieškojome vaizdų, įspūdžių, ir paplūdimiais džiaugėmės akimis“, - įspūdžiais dalijosi Gintautas.

Paklaustas, ar taip intensyviai keliaujant pavyko pailsėti tauragiškis nedvejodamas atsakė: taip!

„Emociškai tikrai pailsėjome, labai geri įspūdžiai. Grįžę po kelionės, jau kitą dieną su naujomis jėgomis ėjome į darbus, iš ritmo visai neišsimušėme, nes tiek į darbą panašiu metu keliamės, tiek saloje, net nereikėjo žadintuvo perstatyti“, - aktyvia kelione džiaugėsi namo sugrįžęs vyras.

Svarstantiems, kur keliauti per artimiausias atostogas Gintautas tikina, visiems rekomenduosiantis Korfu salą, tiesa, ne pačiu karščiausiu sezono metu: „Visiems rekomenduočiau apsilankyti Korfu, bet siūlyčiau susiplanuoti kelionę ne pačiame sezono viduryje, kai tikrai labai karšta. Norintiems ne tik ilsėtis prie baseinų, o daugiau patyrinėti salą, rekomenduoju vykti vėlyvą pavasarį arba rudenį, kai oras šiek tiek vėsesnis, o ir turistų kur kas mažiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)