Projekto iniciatorius „Lietuvos oro uostai“, įkvepiantis kelionėms „Novaturas“, „Gjensidige“ draudimas norintiems ištrūkti saugiai ir skaitomiausias naujienų portalas „Delfi“ pristato fantastišką žaidimą – „Keliauti vėl paprasta!“. Penkias vasaros savaites griausime lietuvių nusistatymą, kad šiuo metu kelionės yra sudėtingos ir, kad joms reikia ilgai ruoštis. Norime parodyti, kad kelionei galima pasiruošti per dieną! Kiekvieną savaitę rinksime po vieną žmogų, kuri išsiųsime į nieko nekainuojančias keliones. Kelionės sugrįžta!

Kad keliauti vėl paprasta pirmoji įsitikinti spėjo lietuvė Sky Gilbert, kuri šiuo metu jau atostogauja Kretoje. Jos įspūdžius iš Graikijos salos jau greitai rasite portale Delfi. Antrąją kelionę žurnalistas Orijus Gasanovas padovanojo viešėdamas Barselonoje. Burtų keliu vienam iš žaidime užsiregistravusių dalyvių jis padovanojo kelionę į Turkiją.

Anot Orijaus, jei viską darai protingai, iškeliauti iš Lietuvos, į gražią atostogų šalį galima per vieną dieną, nes keliauti dabar išties paprasta. „Sunkiausia užduotis šiame projekte – padovanoti kelionę! Kelionę suorganizuoti dabar labai paprasta, o surasti tą vieną laimingąjį buvo gana sunku. Kelis burtų keliu išrinktus žaidimo dalyvius užregistravo draugai, todėl jie nieko apie šį projektą nežinojo, keli neatsiliepė, o kažkam reikėjo prižiūrėti mažą šuniuką, tad išvykti spontaniškų atostogų negalėjo. Todėl norime atkreipti jūsų dėmesį – jei norite dalyvauti šiame žaidime, pagalvokite ar tikrai galėsite iškeliauti, ar bus kam palikti augintinius ar šiltnamyje augančius pomidorus“, - sakė Orijus.

Orijus Gasanovas

Sekmadienį užsiregistravę žaidimo dalyviai jau pirmadienį sulaukė Orijaus skambučio ir pasiūlymo keliauti į Turkiją. Tiesa, kaip ir minėjo žurnalistas, sėkmė nuo kai kurių nusisuko paskutinę akimirką – vieni burtų keliu išrinkti dalyviai dėl asmeninių priežasčių negalėjo priimti nemokamų atostogų, kiti neatsiliepė į lemtingu galėjusį tapti skambutį.

Kai vieniems nesiseka, sėkmė nusišypso kitiems – tuo galėjo įsitikinti Indrė, kuri po kelių nesėkmingų skambučių atsiliepė ir sulaukė puikių žinių. Moteris jau šiandien išskrenda į saulėtąją Turkiją!

Ponia Indrė labai apsidžiaugė sužinojusi, kad gavo visiškai nemokamą kelionę, į kurią įskaičiuoti nemokami skrydžiai, PGR arba antigeno testai, poilsis puikiame Turkijos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu ir kitos malonios staigmenos. Prieš skrydį moteris galės patogiai pasidaryti testus oro uoste „Rezus.lt“ kraujo laboratorijoje, o Lietuvos oro uostas drauge su partneriais suteiks nemokamą automobilio stovėjimą šalia esančioje „UniPark“ aikštelėje, greitąją patikrą „Fast track“ prieš skrydį ir apsilankymą Vilniaus oro uosto verslo klube „Narbutas“.

Šiuo metu į Turkiją keliauti išties paprasta – šalis priima persirgusius koronavirusu ar nuo jo pasiskiepijusius nereikalaudamos papildomų testų ar saviizoliacijos, o kitiems pakaks PGR arba antigeno testo. Grįžus į Lietuvą persirgusiems arba pasiskiepijusiems izoliacijos taip pat nereikia.

Turkija tarp mūsų tautiečių jau labai ilgą laiką yra populiariausia atostogų kryptis. Ir panašu, kad šios pozicijos bent artimiausiu metu užleisti neketina. Po metų pertraukos, turizmui ir vėl atsidarę Turkijos kurortai, šiemet turi labai rimtą tikslą – visam pasauliui įrodyti, kad net ir pandemijos metu galima saugiai atostogauti. Tam ši šalis kaip reikiant pasiruošė: viešbučiai skiria tūkstantines sumas saugumo priemonėms, pasisamdė papildomų darbuotojų, o svarbiausia – po daugybės metų buvo pakeistos „viskas įskaičiuota“ maitinimo taisyklės.

Turkija atsidarė turistams

Turkija garsėja savo išskirtine virtuve, gardžiais vaisiais bei tradiciniais saldumynais. Tai virtuvė, kuri savo kvapais bei skonių įvairove sužavės kiekvieną, mėgstantį ne tik skaniai, bet ir sočiai pavalgyti. Tačiau svarbu nepamiršti, jog turkų virtuvėje gausiai naudojami mums ne visada įprasti prieskoniai, todėl pirmomis kelionės dienomis patartina patiekalus ragauti atsargiai, kad skrandis priprastų prie naujų potyrių.

Pasiūla, ką veikti viešbutyje ar už jo ribų taip pat yra didžiulė. Tereikia įsivertinti savo norus, mat vienos ekskursijos yra trumpesnės, kitos – ilgesnės. Spalvingasis Antalijos senamiestis, terminiai vandenys ir gamtinės terasos Pamukalėje, požeminis miestas Kapadokijoje, Žaliasis kanjonas, senosios Ormanos kalnų gyvenvietės – ir daug kitų įdomybių čia ras besidomintys istorija, menu, mėgstantys poilsį gamtoje.

Norite keliauti ir jūs? Skaitykite naujienų portalą „Delfi“ ir laukite bet kuriuo metu pasirodysiančio kvietimo registruotis. Užpildžius specialią formą, burtų keliu vienam iš laimingųjų padovanosime galimybę jau kitą dieną išskristi į kelionę! Kur keliausite, sužinosite tik po laimėjimo, o susikrauti daiktus kaip ant sparnų turėsite vos parą laiko. Artimiausia registracija – jau greitai!

Nesuvaidintas emocijas užfiksuos „Delfi“ kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kartu su filmavimo komanda, o laimėtojų įspūdžius ir nuotraukas seks „Delfi“ skaitytojai.

Priimkite iššūkį – laukite galimybės registruotis, nupūskite dulkes nuo lagamino ir keliaukite, nes nuo šiol tai daryti vėl paprasta!

Gero skrydžio linki: Delfi, Novaturas, Gjensidige, Lietuvos oro uostai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)