Projekto iniciatorius „Lietuvos oro uostai“, įkvepiantis kelionėms „Novaturas“, „Gjensidige“ draudimas norintiems ištrūkti saugiai ir skaitomiausias naujienų portalas „Delfi“ pristato fantastišką žaidimą – „Keliauti vėl paprasta!“. Penkias vasaros savaites griausime lietuvių nusistatymą, kad šiuo metu kelionės yra sudėtingos ir, kad joms reikia ilgai ruoštis. Norime parodyti, kad kelionei galima pasiruošti per dieną! Kiekvieną savaitę rinksime po vieną žmogų, kuri išsiųsime į nieko nekainuojančias keliones. Kelionės sugrįžta!

Kad keliauti vėl paprasta pirmoji įsitikinti galės lietuvė Sky Gilbert, kuriai kelionę į Kretą žurnalistas Orijus Gasanovas padovanojo tiesiog gatvėje!

Gedimino prospekte žurnalistas ieškojo laimingojo, kuriam galėtų įteikti visiškai nemokamą kelionę, į kurią įskaičiuoti nemokami skrydžiai, PGR arba antigeno testai, privilegija apsilankyti Vilniaus oro uosto verslo klube „Narbutas“, poilsis puikiame Kretos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu ir kitos malonios staigmenos.

Ir nors pirmieji užkalbinti žmonės išvydę kameras susikuklino ir neišdrįso sustoti bei pasikalbėti, po kelių minučių užkalbinta Skaistė išgirdo pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti. Daržovių maišu nešina moteris negalėjo patikėti, kad jau šeštadienį jos laukia nuostabios atostogos. Prieš skrydį Skaistė galės patogiai pasidaryti testus oro uoste prieš skrydį „Rezus.lt“ kraujo laboratorijoje, o Lietuvos oro uostas drauge su partneriais suteiks nemokamą automobilio stovėjimą šalia esančioje „UniPark“ aikštelėje, greitąją patikrą „Fast track“ prieš skrydį ir apsilankymą Vilniaus oro uosto verslo klube „Narbutas“.

Prieš dvejus metus į Lietuvą grįžusi emigrantė dabar dirba komunikacijos srityje ir be galo mėgsta keliauti. Paklausta, ar prieš sutikdama priimti prizą ir iškeliauti nenori su niekuo pasitarti, moteris plačiai nusišypsojo ir tarė: „Aš esu savo gyvenimo kalvė!“ Ir pasidžiaugė, jog kaip tik šiandien gavo antrąjį skiepą, todėl kelionės taps dar paprastesnės. Pasirodo, spontaniškos kelionės moters gyvenime gana dažnos: „Yra tekę tą pačią dieną sužinoti, jog turiu iškeliauti, tad greit susikrauni daiktus ir skrendi. Taip pat teko du metus gyventi Maroke, daug keliauti. Dabar gyvename pasaulyje, kuriame nėra sienų“, – sakė moteris.

Šiuo metu į Kretą keliauti išties paprasta – sala priskiriama geltonajai zonai, todėl grįžus į Lietuvą izoliacija netaikoma, tereikia turėti PGR arba antigeno testą. Taip pat Kreta priima persirgusius koronavirusu ar nuo jo pasiskiepijusius nereikalaudamos papildomų testų ar saviizoliacijos, o neturintiems taip pat tereiks testo.

Kreta – pati didžiausia Graikijos sala, kurią skalauja keturios jūros – Egėjo, Kretos, Libijos ir Jonijos. Kreta garsėja senoviniais uostais, šurmuliuojančiomis tavernomis žaviuose venecijietiško stiliaus uostamiesčiuose. Šalyje auga daugybė alyvmedžių, kalnus išraižę įspūdingi kanjonai. Kretoje yra ir laukinių paplūdimių, kaip antai Falasarnos paplūdimys vakaruose, ir turistų, keliautojų pamėgtų paplūdimių – Elafoniso, arčiau Herakliono esančių pakrančių, Malios, kuriame vyksta šokių vakarėliai.

Kreta garsėja svetingumu, puikia infrastruktūra savarankiškai keliauti ir, žinoma, puikiu oru bei gražia gamta. Atstumai tarp lankytinų objektų čia nėra labai dideli, todėl saloje populiaru išsinuomoti automobilį ir aplankyti visas norimas vietas savarankiškai. Salą supa gražios įlankos, miestai ir jaukūs, žavingi kaimeliai, miesteliai bei vienos iškiliausių civilizacijų – Mino civilizacijos – griuvėsių vaizdai ir įdomus naktinis gyvenimas.

Pasirinkusiems Kretą verta aplankyti vieną gražiausių salos paplūdimių – Balos lagūną, kurioje medaus mėnesį praleido princas Čarlzas ir princesė Diana. Vasarą termometro stulpelis įprastai laikosi ties 28–33 laipsniais karščio, bet situaciją gelbsti šiaurės vėjas. Lengvu brizu salą jis pradeda glostyti birželio pabaigoje, o liepos pradžioje nusistovi ir krypties nekeičia iki pat rugsėjo – visada pučia iš šiaurės. Vengiantiems karščių nereikėtų baimintis iškepti, nes šiluma Kretoje visai kitokia negu Lietuvoje.

Norite keliauti ir jūs? Skaitykite naujienų portalą „Delfi“ ir laukite bet kuriuo metu pasirodysiančio kvietimo registruotis. Užpildžius specialią formą, burtų keliu vienam iš laimingųjų padovanosime galimybę jau kitą dieną išskristi į kelionę! Kur keliausite, sužinosite tik po laimėjimo, o susikrauti daiktus kaip ant sparnų turėsite vos parą laiko.

Nesuvaidintas emocijas užfiksuos „Delfi“ kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kartu su filmavimo komanda, o laimėtojų įspūdžius ir nuotraukas seks „Delfi“ skaitytojai. Visą informaciją apie projektą rasite ČIA.

Priimkite iššūkį – laukite galimybės registruotis, nupūskite dulkes nuo lagamino ir keliaukite, nes nuo šiol tai daryti vėl paprasta!

Gero skrydžio linki: Delfi, Novaturas, Gjensidige ir Lietuvos oro uostai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)