Maldyvų mylių programa turės tris pakopas: Abaarana (auksinė), Antara (sidabrinė) ir Aida (bronzinė). Šie pavadinimai – maldyvų kalbos (kuri yra pagrindinė salos valstybės Indijos vandenyne kaba) žodžiai.

Dar rugsėjo 28 d. Maldyvų valdžios paskyroje tviteryje buvo paskelbta: „Maldyvų mylių programa yra trijų pakopų programa turistams. Turistai gaus taškų, priklausomai nuo to, kiek kartų lankėsi ir kiek laiko viešėjo šalyje. Papildomi taškai bus skiriami už apsilankymus šalyje per šventes.“

Kaip keliautojai reaguos į pirmą tokio pobūdžio iniciatyvą pasaulyje? Viskas priklausys nuo to, kaip, pasibaigus COVID-19 pandemijai, atrodys pasaulinis kelionių žemėlapis.

Maldyvai, kurių ekonomika stipriai priklauso nuo turizmo ir vadinamųjų svetingumo industrijos paslaugų, buvo viena iš pirmų Azijos valstybių, suskubusių atverti sienas. Liepą į Maldyvus pamažu ėmė grįžti turistai.

Pasak vieno turizmo srities eksperto, Maldyvų iniciatyva ilgalaikėje perspektyvoje gali duoti naudos.

„Tai bene inovatyviausias žingsnis turizmo srityje po Islandijos pasiūlymo dėl nemokamo trumpo sustojimo, keliaujant į kitas šalis“, – teigė naujienlaiškio „Scott‘s Cheap Flights“ („Scotto pigūs skrydžiai“) įkūrėjas Scottas Keyesas.

„Dauguma turizmo institucijų koncentruojasi vien į blizgias reklamas ar „Photoshop“ programa pakoregutas nuotraukas, o ši Maldyvų kampanija nauja ir unikali“, – teigė jis.

Maldyvai

Maldyvų nacionalinio turizmo valdybos atstovas sakė „CNN Travel“, kad programa bus pradėta įgyvendinti nuo 2020 m. gruodžio. Dar neaišku, kokių privilegijų gaus kiekvienos kategorijos keliautojai ir kaip bus skaičiuojami taškai.

Maldyvai – prabangi šalis ir viešbučiai čia nėra pigūs, kita vertus, taškų ir priedų sistema galėtų kiek atsverti nemažas kainas.

Maldyvai – viena iš valstybių, kurios pasitelkė išradingumą, pasaulį ištikus koronaviruso krizei.

Karibų salos – Angilija, Barbadosas ir Aruba siūlo ilgo galiojimo vizas, norintiems dirbti nuotoliniu būdu iš gražių gamtos kampelių. Farerų salos įkūrė interneto svetainę, kurioje galima apžiūrėti vietos įžymybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)