Jei amerikietis bus pripažintas kaltu, jam gali grėsti iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Tailande, kur koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius yra palyginti mažas, vidaus turizmas nėra apribotas, o vietos gyventojai ir atvykėliai keliauja pailsėti į beveik tuščius kurortus – įskaitant Čango salą, garsėjančią smėlėtais paplūdimiais ir turkio spalvos jūros vandeniu.

Visgi neseniai salos kurorte „Sea View“ viešėjęs amerikietis Wesley Barnesas (Veslis Barnsas) sulaukė nemalonumų, kai internete paskelbė ne pačius palankiausius atsiliepimus apie savo atostogas.

„Sea View Resort“ savininkas pateikė skundą dėl to, kad atsakovas paskelbė nesąžiningus atsiliepimus apie jo viešbutį svetainėje „Tripadvisor“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Čongo policijos pulkininkas Thanaponas Taemsara (Tanaponas Temsara).

Jo teigimu, W. Barnesas kaltinamas pakenkęs „viešbučio reputacijai“ bei ginčais su darbuotojais, nes nenorėjo mokėti mokesčio už leidimą gerti į viešbutį atsivežtus alkoholinius gėrimus.

Tailande dirbantis W. Barnesas buvo suimtas imigracijos policijos ir grąžintas į Čangą, kur buvo trumpam sulaikytas, o vėliau paleistas už užstatą.

Pasak atsiliepimo svetainėje „Tripadvisor“, kurį W. Barnesas paskelbė liepą, jis susidūrė su „nedraugišku personalu“, kurie „elgėsi taip, lyg nepageidautų jokių svečių“.

Pats viešbutis teigė, kad teisinių veiksmų buvo imtasi tik todėl, kad W. Barnesas per kelias pastarąsias savaites parašė keletą apžvalgų skirtingose ​​svetainėse.

Bent vienas atsiliepimas birželį buvo paskelbtas „Tripadvisor“, kaltinant viešbutį „šiuolaikine vergija“ – šį atsiliepimą svetainė pašalino po savaitės, nes jis pažeidė jos taisykles.

„Nusprendėme pateikti skundą kaip atgrasymo priemonę, nes supratome, kad atsakovas gali artimiausiu metu nesiliauti rašyti neigiamas apžvalgas, savaitė po savaitės“, – teigė viešbutis ir pridūrė, kad prieš pateikiant skundą darbuotojai bandė susisiekti su W. Barnesu.

W. Barnesas kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti situaciją.

Tailandas garsėja griežtais kovos su šmeižtu įstatymais, kuriuos jau ilgą laiką kritikuoja žmogaus teisių ir spaudos laisvės grupės, kurios teigia, kad įtakingi veikėjai naudoja šiuos įstatymus kaip ginklą laisvos saviraiškos slopinimui.

Didžiausia amerikiečiui gresianti bausmė yra dveji metai kalėjimo ir 200 000 batų (5,4 tūkst. eurų) bauda.

Šių metų pradžioje vienam Tailando žurnalistui buvo paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė už įrašą tviteryje, kuriame buvo kalbama apie ginčą dėl darbo sąlygų įmonei „Thammakaset“ priklausančioje vištų fermoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)