„Nuotraukas kūriau be pasakojimo, be konteksto – tam, kad į jas žiūrint galima būtų pasijusti taip, kaip aš, patį pirmą kartą vaikščiodamas gatvėmis kitoje pasaulio pusėje“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja N. Kazlauskas. Iš vienos savaitės trukmės kelionės jis parsivežė daugiau negu 1800 atrinktų kadrų.

Trys Tailando sezonai

Ar žinojote, kad nuo šiauriausio iki piečiausio Tailando krašto yra nei daug nei mažai – 2000 km, todėl ir orai nutolusiuose regionuose yra skirtingi. Pagal vidutinę temperatūrą šalyje išskiriami trys pagrindiniai sezonai.

„Lapkritį, gruodį, sausį ir vasarį yra taip vadinamas vėsusis sezonas, kuomet temperatūra kyla iki 25-30 laipsnių šilumos, pasitaiko lietaus, bet manau, kad tai yra kelionei vienas palankiausių ir gražiausių sezonų, kuomet medžiai vis dar žali ir karštis lengvai pakeliamas. Kovą, balandį ir gegužę yra karštasis sezonas.

Jo metu lyja labai mažai, temperatūra kyla iki 40 laipsnių karščio. Gamta išdžiūvusi, daug sunkiau pakelti karštį. Tuo tarpu birželis, liepa, rugpjūtis, rugsėjis ir spalis yra ilgiausias – lietingasis sezonas. Jo metu lyja kasdien ir daug. Tiesa, Patajoje ir Bankoke net ir lietaus sezonu dėl skirtingų vėjų kritulių būna daug mažiau nei, pavyzdžiui, Pukete, Krabi kurorte ar visoje Andamano jūros pakrantėje“, – pasakoja N. Kazlauskas.

Kokį skrydį rinktis?

Pasak fotografo, vienas iš patogiausių persėdimo miestų keliaujant į Rytus yra Helsinkis. „Helsinki-Vantaa“ oro uoste atsiskleidžia visi „Finnair“ oro linijų skandinaviško skrydžių komforto privalumai.
Jei pasirenkamas pigesnis, ilgesnio persėdimo reikalaujantis skrydis, neverta bijoti laukimo valandų.

Šį laiką galima išnaudoti trumpai dienos išvykai į Helsinkio centrą. Miestas pasiekiamas vos per pusvalandį, tad užtenka laiko apžiūrėti nuostabią architektūrą, pajusti išskirtinę atmosferą, skandinavišką virtuvę ir net tobulą viešąją pirtį. Kaip teigia N. Kazlauskas, Suomijoje tai net ne pramoga, o įsimintina patirtis, tiesiog privaloma prieš ilgą skrydį į Aziją.

Kelionės planavimas

Į šią, aktyvaus poilsio kelionę N. Kazlauskas leidosi tam, kad atsakytų į nuolat girdimą keliautojų klausimą – ar galima į Tailandą vykti ne sezono metu?

„Manau, kad esu jau šiek tiek patyręs keliautojas, kuris lygiai taip pat komfortabiliai jaučiasi ir keliaudamas vienas, ir su kompanija, tačiau labai džiaugiuosi, jog kelionės planavimas šįkart buvo profesionalų rankose. Viskuo, pradedant lankytinomis vietomis ir nakvyne, baigiant iš anksto suorganizuotu transportu ir kur pavalgyti buvo pasirūpinta, tad man liko rūpintis tik kaip padaryti gražesnį kadrą“, – pasakoja fotografas.

Asmeninio gido pagalba

Per septynias kelionės dienas keliautojai susipažino su Bankoku, Ampawa ir Kanchanaburi, ragavo vietos gyventojų pamėgtus patiekalus.

„Kelionės tikslas buvo susipažinti su tuo, kaip gyvena, ką valgo, ką dirba vietiniai tajai. Visa tai europietiškai mūsų akiai buvo neįprasta: vaizdai, skoniai ir patirtys. Visos viešnagės metu aklai pasitikėjome mūsų gidu, „Amazing Thailand“ asmeniškai paskirtu kelionės vadovu“, – teigia N. Kazlauskas.

Tokias iš anksto suorganizuotas keliones europiečiams rekomenduoja ir oficialūs Tailando turizmo administracijos atstovai.

„Keliautojams padedame atrasti tikruosius Tailando brangakmenius. Tikra tiesa, kad europiečiai mėgsta lankyti Tailandą žiemos metu ir mes labai sveikiname ne sezono keliones. Siekiame, kad Tailando kultūra būtų kuo artimesnė ir geriau pažįstama, todėl dalinamės žiniomis su Lietuvos turizmo rinkos lyderiais, – teigia Leela Lilleorg, „Amazing Thailand“ Tailando turizmo administracijos atstovė Baltijos šalyse, ilgus metus bendradarbiaujanti su kelionių organizatoriumi „Baltic Tours“.

Nebūtina laukti turizmo laikotarpio

N. Kazlauskas priduria, kad norint aplankyti šią stiprų įspūdį paliekančią šalį visai nebūtina pergyventi dėl sezonų kaitos. Tailando malonumais galima džiaugtis ištisus metus.

„Norint pažinti ir suprasti Tailandą septynių dienų, žinoma, yra mažai, bet jų tikrai užteko stipriems įspūdžiams. Tailandas – tai ne vien egzotiški paplūdimiai ir baltas smėlis, todėl fotoaparato objektyvu bandžiau užfiksuoti viską, ką verta pamatyti, išbandyti, paragauti, kur nuvažiuoti ir nueiti, net ir ne sezono metu“, – pasakoja N. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)