Balio salos gyventojai daro viską, kad turistai svajotų apie poilsį tarp palmių, krioklių ir bangų, rašoma pranešime spaudai. Kelionių organizatoriaus „Baltic Tours” kelionių tinklaraštininkė Dovilė Petkevičiūtė papasakojo apie vietinių sugalvotas pramogas, kurias noriai išbando turistai ir pasidalino keliomis profesijomis, kurios gali skambėti neįprastai.

1. Beždžionių ganytojas

Itin populiari pramoga Balyje – beždžionių miškai, kuriuose gali stebėti laukinėje gamtoje gyvenančius gyvūnus. Prieš atvykstant čia, būsite įspėti su savimi neimti jokių papildomų daiktų ar aksesuarų, kadangi beždžionės atima viską, kas lengvai nusiima, o ypač – blizga.

Tokie patys įspėjamieji ženklai pasitinka ir prie kai kurių viešbučių, įsikūrusių netoli beždžionių namų. Apsistoję čia ir gulėdami prie baseino, pavyzdžiui, akinius nuo saulės turėsite saugiai laikyti savo rankinėje, o jeigu paliksite atviras balkono duris, didelė tikimybė, kad grįžę rasite betvarkę.
Tam kad beždžionės neperžengtų ribų ir netrukdytų poilsiautojams, tokiuose viešbučiuose budi specialūs darbuotojai – beždžionių ganytojai.

2. Naktinių klubų aprangos pardavėjas

Atostogaujant kurortiniuose miestuose yra įprasta vaikščioti su šlepetėmis per pirštą ar apsivilkus paplūdimio marškinėlius net ir miesto gatvėse. Tai nesutrukdys apsilankyti įprastose vietose – parduotuvėse ir restoranuose, tačiau jeigu norėsite vakarą praleisti naktiniame klube, didelė tikimybė, kad būsite paprašyti persirengti.

Tiesa, atgal į viešbutį skubėti nereikės – vietiniai gyventojai jus pakvies šiek tiek atokiau, kur pasiūlys čia pat įsigyti naujų drabužių – klasikinius juodus marškinėlius ar batelius.

3. Balio sūpynių sūpuotojas

Vienas iš pagrindinių Balio salos traukos centrų – virš ryžių laukų kabančios sūpynės. Dar nespėję apsilankyti Balyje gali pagalvoti, kad visose nuotraukose, kurias mato, yra viena ir ta pati vieta, tačiau tai nėra tiesa – sūpynių čia daugybė, todėl prieš pasirenkant šią pramogą svarbu pasidomėti rekomendacijomis saugumui užtikrinti.

Išsūpuoti sūpynes yra daugybė būdų – žmonės pasigamina pagalbines technologijas, pasitelkia kolegų pagalbą, o kai kurie – naudojasi savo jėga ir patys kartu, užsikabinę ant sūpynių, šoka žemyn nuo aukštesnės pakylos ir prieš pat skrydį – atsikabina, paleisdami pramogautoją mėgautis vaizdingu skrydžiu.

4. Puošnių suknelių nuomotojas

Dar vienas būdas, naudojamas papildomai užsidirbti, taip pat susijęs su anksčiau minėtomis sūpynėmis. Kadangi viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl turistai pasiryžta nugalėti aukščio baimę – neįtikėtino grožio nuotrauka šuolio metu, perkant bilietą jums bus pasiūlyta sumokėti dvigubai ir papildomai išsinuomoti puošnią suknelę, kurios ilgis siekia net apie kelis metrus! Besiplaikstanti spalvota medžiaga suteikia nuotraukai gyvybės ir gali būti net ir taip, kad eilėje teks laukti ne prie pačių sūpynių, bet prie suknelės nuomos.

5. Pinigų keitėjai-melagiai

Ne visi darbai, kurių vietiniai gyventojai imasi dėl turistų, yra sąžiningi ir legalūs. Prieš vykdami į Balį būsite įspėti, kad Indonezijoje privalote saugoti savo pinigus – tiek grynuosius, tiek banko korteles. Iš pastarųjų pinigai išviliojami slapta filmuojant bankomatus ar net naudojant specialius antgalius, kurie nuskaito kortelės duomenis.

Dar vienas apgaulės būdas – melagingas pinigų keitimas. Šioje situacijoje taip pat svarbu vadovautis patikimomis rekomendacijomis, kadangi net ir tinkamai veikiančioje keitykloje jums gali pasakyti, kad jūsų eurų numeris neatitinka jiems žinomų, todėl keitimo kursas bus didesnis.

Išsikeitę pinigus, visada juos kruopščiai suskaičiuokite – sumos čia skaičiuojamos milijonais, todėl svarbu elgtis itin atidžiai. Atlikus procedūrą, jums gali būti pasiūlyta pinigus sudėti į voką – niekada nesutikite! Čia dažnai naudojami specialūs vokai, į kuriuos dedant, dalis sumos iškrenta.

Kelionių tinklaraštininkė priduria, kad per daug nerimauti – neverta. Panašūs dalykai vyksta ne vienoje šalyje, o turistų lankomose vietose visada svarbu laikytis atidumo ir per daug neatsipalaiduoti. Vykstant į tolimesnes ir ne taip gerai pažįstamas šalis svarbu konsultuotis su kelionių agentūrose dirbančiais ekspertais – jie geriausiai papasakos, į ką svarbu atkreipti dėmesį kiekvienoje situacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)