Nustebau, iš kur ji žino apie šį viešbutį. Kosmetologė papasakojo, kad jos pažįstami neseniai buvo apsistoję jame, o ir apskritai šis viešbutis gana žinomas tarp lietuvių. Tuo netrukus įsitikinau ir pati. Įkėlusi nuotraukų į socialinius tinklus sužinojau, kad dar keli mano pažįstami šiame viešbutyje jau yra lankęsi. Kai kurie prisipažino ketinantys čia važiuoti vėl.

Pagrindinis svečias – vaikas

Šio viešbučio dažnai turinčiai vaikų ir mėgstančiai poilsį Turkijoje lietuvių šeimai pristatinėti nereikia. Tai akivaizdu ir apsilankius jame. Lietuvių kalba čia skamba dažniau nei galėtumei tikėtis: teritorijoje, prie jūros, pirtyje ar vaikų žaidimų kambaryje. Nenuostabu – šis viešbutis yra labiausiai orientuotas į šeimų su vaikais poilsį.

Rixos Premium Tekirova

„Mūsų devizas yra „Laimingas vaikas – laiminga šeima“. Taigi, pagrindiniai klientai, į kuriuos mes orientuojamės, yra ne suaugusieji, bet jų vaikai. Kiekviena viešbučio erdvė čia priklauso vaikams. Jeigu jie nori, piešimo užsiėmimai gali vykti, kad ir restorane. Norime, kad vaikai čia jaustųsi ypatingi“, – paaiškino „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio rinkodaros vadovė Begum Tekinel, kurios teigimu, šis viešbutis – labiausiai į vaikus orientuotas Turkijoje, o gal net ir visoje Europoje.

„Rixos Premium Tekirova“

Kartu Begum suabejojo, ar tai būtų viešbutis, kurį rinktųsi romantiškai nusiteikusios bevaikės porelės, nors pripažįsta, kad tokių klientų čia taip pat sulaukia.

Tai, kad viešbutis orientuotas į vaikus – akivaizdu. Viešbučio centre įrengta „Rixy Kids Club“ – milžiniška erdvė, skirta vaikams. Po stogu čia yra keramikos dirbtuvėlės, norintiems lipdyti iš molio vaikams, dvi kino salės, kurių kiekvienoje skirtingomis kalbomis rodomi filmukai vaikams, baleto mokyklėlė, jaunųjų mokslininkų kambarys su vidaus organų muliažais, didinamaisiais stiklais ir pan.

Ne mažiau užsiėmimų vyksta ir lauke: geru oru vaikai gali karstytis įmantriomis karstyklėmis, kopti kopimo sienelėmis, leistis nuo didžiulės čiuožyklos į lauko baseiną.

Net kambariuose pagalvota apie mažuosius svečius. Įžengęs su tėvais į kambarį vaikas visų pirma išvysta pilną saldumynų spalvingą dėžutę, ant kiekvieno vaiko lovos padėti specialūs vaikiški chalatai ir šlepetės, vonioje – ir vaikams skirtos kūno priežiūros priemonės.

Rixos Premium Tekirova

Vakarais viešbutyje rengiami pasilinksminimai ne tik suaugusiems, bet ir vaikams – pastariesiems pastatytas specialus amfiteatras, o pagrindiniais veikėjais scenoje, dainuojančiais, šokančiais ar rodančiais kitus savo talentus taip pat yra vaikai.

Personalą apmoko pedagogai

Turkijos viešbučiuose buvusios šeimos ne kartą atkreipė dėmesį, kad čia personalas ypatingai akylai saugo savo mažuosius svečius: idant šie nesusižeistų, nenuskęstų, nepasimestų. Šis viešbutis – ne išimtis. Kartais, stebint personalo elgesį su svečiais, atrodydavo, kad čia netgi tyčia surinkti žmonės, kurie ypatingai myli vaikus ir moka su jais elgtis, nepraleidžia progos su kiekvienu pasisveikinti, padeda mažai mergaitei užsiropšti ant kėdės prie stalo, pašnekina praeinantį berniuką.

Rixos Premium Tekirova

Pasidomėjus, ar, parenkant personalą, kreipiamas dėmesys į tai, kaip jie moka elgtis su vaikais, Begum linkteli: „Svarbiausias reikalavimas – empatija. O tuos, kurie čia dirbs su vaikais, pedagogikos pagrindų papildomai apmoko profesionalai“.

Vaikai čia taip įtraukiami į įvairias veiklas, kad nejučia nustembi: viešbutyje pilna mažųjų svečių, bet jų beveik nesigirdi. Nebent restorane, kurių čia yra ne vienas, tarp jų – ir a la carte, pasigirsta vaikiškas čiauškėjimas, arba nuaidi nenorinčio eiti miegoti mažylio verksmas vakare.

Viešbutis turi net specialų vaikams skirtą festivalį „Rixy Kids Festival“, organizuojamą kasmet, tą pačią dieną – rugpjūčio 16-ąją. Apie šį festivalį dalis čia ne pirmą kartą atvykstančių svečių jau žino iš anksto. O, kad neužsimirštų atvykę per festivalį, rugpjūčio 16-ąją įsijungus televizorių dar ir prieš akis iššoka papildomas priminimas apie fiestą.

Rixos Premium Tekirova

Be abejo, viešbutyje yra ką veikti ir suaugusiesiems: be paplūdimo, kelių restoranų, pirčių ir SPA zonos, čia yra teniso kortai, paplūdimio tinklinio aikštelė, galima lankyti įvairius sporto užsėmimus, o rytais dalyvauti jogos užsėmimuose pliaže, tuo pačiu klausantis jūros ošimo. Begum pastebi, kad po pandemijos, kai žmonės labiau atsigręžė į save, jogos užsiėmimai ypač išpopuliarėjo.

Kelionė iki istorinio miesto – vos už 1 eurą

Be abejo, visada galima rasti pramogų ir už viešbučio ribų. Visi viešbučio svečiai gali nemokamai autobusu nuvykti į „The Land of Legends“ – tam pačiam tinklui priklausantį pasilinksminimų parką, savotišką Antalijos Disneilendą, kuriame vyksta įvairūs renginiai, yra daug atrakcionų ir parduotuvių.

Be turizmo agentūrų organizuojamų ekskursijų galima savarankiškai nuvykti ir į vos už trijų kilometrų nuo Tekirovos esantį nuostabų antikinį Faselio miestą įkurtą iš Rodo salos atvykusių kolonistų ir tapusį svarbiausiu rytinės Likijos uostamiesčiu, griuvėsius.

Pramogų parkas "The Land Of Legends"

Kelionė autobusu nuo Tekirovos kainuoja vos 1 eurą, muziejus po atviru dangumi – 60 euro centų. Beje, už viešąjį transportą galima mokėti bet kokia valiuta: Turkijos liromis, eurais, doleriais, bet ne kortele, o štai už įėjimą į muziejų galima sumokėti tik Turkijos liromis arba kortele.

Galima apsilankyti ir Kemere. 20 min. trukmės kelionė autobusu tekainuos 1,5 euro. Keliauti Turkijos viešuoju transportu yra visiškai saugu. Įdomi detalė: mokėti už kelionę reikia tik išlipant iš autobuso.

Prabangiausios vilos

Be abejo, viešbutyje yra ir svečių, kurie pinigų beveik neskaičiuoja, o ilsėtis čia atskrenda privačiais lėktuvais. Tokie apsistoja prabangiausiose vilose, esančiose arčiausiai Tahtalio kalno ir paplūdimio. Kiekviena jų – per du aukštus.

Rixos Premium Tekirova

Didžiausios privačios vilos, vadinamos „Superior vila“ plotas – apie 300 kv. metrų. Viloje yra trys miegamieji, svetainė, du vonios kambariai, virtuvė ir valgomasis. Vila turi ir privačią terasą, su baseinu bei griliumi. Beje, teritorijoje yra atskiras namukas, anot Begum, skirtas drauge su šeima atvykusiems seneliams.

Vilos virtuvėje – gaminimo sala, nemažas baras. Kosmetika čia – prabangesnė, o vilos gyventojus aptarnauja liokajus. Nakvynės kaina tokioje viloje yra apie 5 tūkst. eurų.

Rixos Premium Tekirova

Kiek mažesnės (200 kv. m ploto), bet taip pat prabangios vilos, kurių gyventojams taip pat priskirti liokajai, vadinamos „Executive vila“ kainuoja pigiau – apie 3 tūkst. eurų nakčiai. Tokių vilų yra keturios. Jos taip pat yra dviejų aukštų, įrengtos prie baseinų, jose yra svetainė, valgomasis su virtuve ir trys miegamieji.

Rixos Premium Tekirova

Prabangiųjų vilų gyventojai turi ir atskirą nuo kitų viešbučio gyventojų restoranėlį, kuriame prie akių pagaminamas norimas maistas, kad būtų, „kaip pas mamą“.

Paklausta, kas dažniausiai tokias vilas užsisako, pašnekovė paminėjo turtingus rusus ir ukrainiečius. Anot jos, daug prabangių vilų gyventojų į šį viešbutį sugrįžta ilsėtis ne kartą.

„Rixos Premium Tekirova“

„Mes apskritai turime didžiausią grįžtančių klientų kiekį“, – tvirtino B. Tekinel.

Visais viešbučio klientais rūpinasi jiems priskirti asistentai, kasdien per programėles primenantys, kokios tądien viešbutyje yra galimos pramogos. Tie patys asistentai pasirūpina ir darkart nusprendusių sugrįžti pacientų sutikimu ir poilsiu. Kiek tarp grįžtančių klientų yra lietuvių, sužinoti nepavyko.

Teksto autorė į Turkiją vyko „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio kvietimu. Turiniui tai įtakos neturėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)