Stambulas – tai didingas miestas, keliautojus žavintis ne tik kelis tūkstančius metų menančiomis istorijomis, kultūra, unikaliais gamtos stebuklais, bet ir savo dinamiškumu bei šiuolaikiniam miestui prilygstančiu naktinio gyvenimo ritmu. Čia įsikūrę pagrindiniai šalies prekybos, verslo ir kultūros centrai bei vienas didžiausių pasaulio oro uostų. Ne veltui šis miestas kiekvienais metais pritraukia tūkstančius keliautojų iš viso pasaulio“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja kelionių agentūros „Baltic Clipper“ atstovė Kristina Čepulienė.

Anot Linos Švedarauskaitės, vidaus skrydžiai Turkijoje vykdomi aukštos klasės oro linijomis, o jų kainos į Stambulą iš Antalijos kurorto, nesiekia ir 100 eurų.

„Skrydžiai vykdomi itin palankiu laiku ir tikrai ne kartą per dieną. Tad keliautojai gali drąsiai pasirinkti sau patogų laiką, tiek skrydžiui į priekį, tiek atgal į kurortą. O tai padaryti tikrai verta“, – sako L. Švedarauskaitė.

Kelionių ekspertės pateikia net dešimt priežasčių, kodėl ramų poilsį, vienai dienai verta iškeisti į apsilankymą Stambule:

Apsilankymas keturių imperijų mieste

Iš arti tyrinėkite legendinę, keturių didžiųjų imperijų – Romos, Bizantijos, Lotynų ir Osmanų sostinę Stambulą. Susipažinkite su miesto architektūra, istorija ir bet kokius stereotipus griaunančia kultūrų įvairove.

Išbandykite pasiplaukiojimą kruizu

Didžioji Stambulo dalis yra Azijoje, tačiau geografiškai šis miestas yra priskiriamas Europai. Tai išskirtinis dviejų žemynų derinys, kurio grožiu mėgautis galite iš kruizinio laivo denio, plukdančio keliautojus Bosforo sąsiauriu.

Pajuskite autentišką Stambulo naktinio gyvenimo ritmą

Ne paslaptis, jog šis miestas atgyja naktimis. „Sortie“, „360Istanbul“ ir „Ruby“ – tai geriausi, pripažinimą pelnę naktiniai klubai, vertinami tiek vietinių, tiek ir pasaulyje gerai žinomų garsenybių. Čia kiekvienas asmuo gali atrasti tai kas tenkins jo poreikius, ar tai būtų susiję su išskirtinio meniu paieškomis, gėrimų asortimentu arba tiesiog atmosfera.

Leiskitės į nepamirštamas ekskursijas

Nusikelkite į praeitį – aplankykite Sofijos soborą, kuris dėl garsaus savo kupolo yra laikomas Bizantijos architektūros įkūnijimu, taip pat iš arti pamatykite Osmanų sultonų namus – Topkapi rūmus, kuriuose gausu mėlynos spalvos keramikos elementų. Užsukite ir į didžiausią žuvies ir egiptietiškų prieskonių turgų „Grand Bazaar“.

5 Stambulo maisto atradimai

Šiame mieste galima rasti geriausių, išskirtinai nacionalinių maisto produktų. Išbandykite simit – riestainius su sezamų sėklomis, legendinius „Doner“ kebabus, bulguro maltinukus, bei, svarbiausia, pasimėgaukite saldžiuoju baklavos desertu.

Pažinkite vietinius Stambulo turgus

Ne veltui „Spice Bazaar“ ir „Grand Bazaar“ „Tripadvisor“ programėlėje puikuojasi kaip vieni geriausių turgų. Stambule taip pat gausu mažesnių rajoninių turgelių bei gatvėse esančių parduotuvių, kurios viena kitą lenkia ne tik savo produktų asortimentu, bet ir pardavėjų pardavimo subtilybėmis.

Kvapą gniaužiantys vaizdai

Stebėkite natūralų Stambulo gamtos grožį, ekskursijų su valtimi metu, Bosforo sąsiauryje, arba keliaukite į Princų salas. Abiejų ekskursijų metu susipažinsite su išskirtiniu miesto kraštovaizdžiu.

Tapkite šlovingo Osmanų gyvenimo liudininku

Topkapi rūmuose, garsėjančiuose išskirtine architektūra, galite išvysti ir Osmanų sultonų gyvenimo užkulisius, jų drabužius bei aksesuarus. Tai išskirtinė pramoga asmenins, vertinantiems istoriją.

5 geriausi hamamai Stambule

Trokštantiems poilsio tradicinėje aplinkoje, Turkiška pirtis ir masažas hamame yra tai ką būtina išbandyti kiekvienam. Dar senovėje įrengtos vonios, naudotos fiziniam ir dvasinam išlaisvinimui bei asmens higienai, egzistuoja iki šių dienų. „Cagaloglu”, „Cukurcuma“, „Ayasofya Hurrem Sultan“, „Felicity Spa & Wellness“ ir „“Kilic Ali Pasa“ hamamai vertinami daugelio Stambule viešinčių keliautojų.

Atgaiva gėlių mylėtojams

Apsilankykite netoli Bosforo sąsiaurio esančiame Emirgan parke, kuris puikiai tinka ne tik pasivaikščiojimus ir piknikus mėgstantiems keliautojams, bet ir tiems kas dievina neįprastas patirtis. Šį parką, kiekvienais metais balandžio mėnesį puošią įvairiaspalvių tulpių žiedai.

Skrydžius į Turkiją „Tiketa Tour” vykdys kiekvieną dieną iš Vilniaus oro uosto dar maždaug mėnesį iki lapkričio vidurio. Bendrovė taip pat organizuoja vidaus turizmo keliones Turkijoje, savo klientams, atvykusiems į kurortą. Dienos vizitas į Stambulą ir atgal, su įskaičiuotais aviabilietais, gido lietuvių kalba paslaugomis, ekskursijų programa, maistu bei pervežimu kainuoja nuo 190 Eur asmeniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)