„Mūsų tikslas yra pradėti kurortinį sezoną balandžio mėnesį nuo turistų labiausiai pamėgtų regionų. Sezonas prasidės Viduržemio jūros pakrantėje ir po to plis į Egėjo jūros pakrantę“, – sakė sakė ministras Mehmetas Ersoy. Ministrą cituoja leidinys „Haberturk“.

M.Ersoy žodžiais, pirmieji į Turkiją turėtų atvykti poilsiautojai iš Europos, po jų – iš Rusijos ir Jungtinės Karalystės, o vėliau – musulmonai, pasibaigus ramadano laikotarpiui. „Visiškai turistų srautai į Turkiją – visomis kryptimis – turėtų atsikurti rugpjūtį“, – pridūrė ministras.

Per praėjusius metus Turkija sulaukė 12,7 mln. poilsiautojų iš užsienio – 71,7 proc. mažiau nei 2019-aisiais. Iki koronaviruso pandemijos Turkijos turizmo sektorius sukurdavo apie 13 proc. šalies bendrojo vidaus produkto, jis buvo pritraukęs maždaug 8 proc. visų dirbančių šalies gyventojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)