Kas turės teisę pasinaudoti prioritetinėmis paslaugomis

Turkijos valstybinė oro uostų tarnyba (DHMİ) paskelbė įvesianti naują aptarnavimo sistemą, aktualią tam tikroms socialinėms grupėms priskiriamiems keleiviams – neįgaliesiems, riboto judumo asmenims, taip pat piliečiams su mažais vaikais ir nėščiosioms.

Šiai kategorijai priklausantiems asmenims bus suteikta galimybė greičiau ir patogiau atlikti visas prieš įlaipinimą vykstančias procedūras. Remiantis DHMİ išplatintu pranešimu, tai nėra įprasta ar daugelyje pasaulio šalių taikoma praktika, tad Turkija galės didžiuotis įvesta naujove.

Įvardytos grupės keleiviai įgis pirmumo teisę priduodami bagažą, jiems bus greičiau išduodami įlaipinimo talonai, neteks ilgai laukti prie pasų patikros punktų ir išėjimo vartų.

Svarstoma galimybė įrengti specialiai jiems skirtas registracijos vietas, pasų patikros kabinas ir automobilių stovėjimo aikšteles.

Riboto judumo piliečiams bus parūpinti neįgaliųjų vežimėliai ir siūlomos kitos jiems būtinos paslaugos. Remiantis DHMİ pateiktais duomenimis, licenciją aptarnauti riboto judumo keleivius šiuo metu turi 38 Turkijos oro uostai, tarp kurių – veikiantys Antalijoje ir Dlamane.

Daugiau išsamios informacijos apie naująsias paslaugas ir jų startavimo datą DHMİ pažadėjo pateikti netrukus.

Oro uosto patikra

Pirmiausia naujovė bus įvesta Stambulo oro uoste

Pirmasis, dar šią žiemą specializuotas paslaugas pasiūlys naujasis Stambulo oro uostas. Jis –didžiausias Turkijoje, be to, yra laikomas šalies technologinės pažangos simboliu. Svarbu ir tai, kad kaip tik šiame oro uoste jau įdiegtos logistinės ir techninės galimybės, leidžiančios įgyvendinti prioritetinio aptarnavimo idėją.

Kaip minėtų kategorijų turstai bus aptarnaujami kurortinių miestų oro uostuose, kol kas neaišku.

„Atostogų sezonu daugelis turistų keliauja su mažais vaikais, o tai reiškia, kad beveik prieš kiekvieną reisą, kad ir į Antaliją, net ir prie specialaus aptarnavimo punkto išsirikiuotų eilė. Turime palaukit oficialių paaiškinimų. Gali būti, kad artėjant intensyviam sezonui kurortinių miestų oro uostai gaus specialias instrukcijas, kaip elgtis su piliečiais, kurie keliauja su vaikais“, – sako Turkijoje dirbantys ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)