Šiemet moksleivių rudens atostogos bus nuo spalio 28 iki lapkričio 3 d. Jos tradiciškai sutampa su Visų šventųjų diena – laisvadieniu, kuris šiemet bus penktadienį, todėl savaitgalis bus ilgesnis. Natūralu, kad ketinantys rudenį atostogauti atsižvelgia į šią datą – nemažai šeimų dar vasarą rezervuoja skrydžius ir pageidaujamus viešbučius.

Traukia malonus klimatas

Lietuvių populiariausia atostogų kryptimi nuo pavasario iki lapkričio pradžios yra Turkija, o nuo spalio iki pavasario – Egiptas. Moksleivių rudens atostogų laikotarpiu vidutinė oro temperatūra Turkijoje būna apie dvidešimt laipsnių, o Egipte – 25 ir daugiau. Tai maloni, sveikatai nepavojinga ir lengvai pakeliama šiluma, tokiu oru galima ne tik ilsėtis, bet ir leistis į pažintines ekskursijas ar išbandyti aktyvaus laisvalaikio pramogas. O jūros vanduo šiltuosiuose kraštuose net ir rudenį yra šiltesnis nei vasarą Baltijos jūroje.

„Turkija ypač mėgstama šeimų su mažais vaikais. Tokiems keliautojams pritaikyta viskas: nuo trintuvų, vaikiško meniu restorane iki programėlių, kur telefonu ar per kambaryje esantį televizorių galima stebėti, ką veikia vaikai. Vyresnius vaikus vilioja vandens pramogos ir atrakcionų parkai. O vis augantis tik suaugusiems skirtų viešbučių skaičius pritraukia poras ir jaunimą, – pasakoja „Kidy Tour“ produkto vadovė Neringa Kurtinaitienė. – Pastarųjų viešbučių, netgi boho stiliaus, daugėja ir Egipto Hurgados kurorte. Kaip ir viešbučių, pritaikytų šeimoms: su vandens pramogomis ir šaltuoju sezonu šildomais lauko baseinais.“

Nors šiltieji kraštai vilioja dėl gero klimato ir gražios gamtos, juos verta aplankyti ir norintiems susipažinti su vietine kultūra, menu, architektūra.

Ieško geresnių sąlygų

Planuoti rudens atostogas svarbu jau dabar, siekiant rasti geriausią variantą ir nepermokėti. Datos, kurios sutampa su moksleivių atostogomis, šventėmis ar laisvadieniais, visuomet daug greičiau užimamos, tad uždelsus tenka rinktis iš to, kas liko, ir nebūtinai iš to, ko norėtųsi. Tai tinka tiems, kurie yra lankstesni, turi galimybių prisitaikyti prie įvairesnių sąlygų ir datų. O norintiems maksimalaus pritaikymo poreikiams ir kokybiško poilsio, ypač vaikų turinčioms šeimoms, nevertėtų laukti iki paskutinės minutės.

Anksti rezervuoti keliones žmones skatina ir tai, kad kelionių organizatoriai siūlo įvairių atsiskaitymo sąlygų, pavydžiui, už kelionę tereikia sumokėti pradinį įnašą, o už likusią dalį galima atsiskaityti artėjant atostogų datai.

N. Kurtinaitienė teigia, kad šeimoms su vaikais palankiausia įsigyti kelionių paketus, į kuriuos įtrauktas skrydis, pervežimas ir viešbutis su „viskas įskaičiuota“ programa, kuri leidžia truputį sutaupyti. Tokiu atveju belieka susikrauti lagaminus, o visa kita būna pasirūpinta.

Proga sutaupyti

„Atostogos rudenį – neabejotinai geras pasirinkimas norintiems sutaupyti. Pasibaigus vasaros sezonui ir sumažėjus turistų srautams, atpinga skrydžių, viešbučių ir pramogų kainos. Pavyzdžiui, kelionės į Turkiją rudenį yra apie 30 proc. pigesnės nei vasaros metu. Taigi, poilsiautojai gali atostogauti ilgiau arba apsistoti prabangesniame viešbutyje. Tiesa, sezonui baigiantis, dalis paslaugų viešbučiuose gali neveikti. Todėl reikėtų rinktis paslaugų paketą įvertinus, kad kelionė atitiks lūkesčius“, – pataria N. Kurtinaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)