Antalijoje poilsiaujantis turistas iš Nyderlandų gavo didelę baudą už tai, kad nuskynė baltą vandens leliją (įtrauktą į Raudonąją knygą). Tai nutiko Nacionalinio parko teritorijoje – turistą iš karto pastebėjo apsauga. Į įvykio vietą nedelsiant iškvietė policiją, buvo sudarytas administracinio pažeidimo protokolas, pagal kurį numatyta 41 tūkst. Turkijos lirų, arba 10 tūkst. dolerių, bauda.

Žiniasklaidoje nėra informacijos, ar keliautojas galėjo susimokėti baudą už neapgalvotą poelgį.
Teisininkų teigiu, turisto iš Nyderlandų atvejis – ne naujiena. Pasak teisininkų, turistui patartina kuo greičiau sumokėti baudą, antraip gresia sulaikymas, kol kas nors nesuteiks pagalbos. Kita vertus, anot teisininkų, sulaikyti kitos šalies pilietį Turkijos teritorijoje galima tik po atitinkamo teismo sprendimo.

Teisininkai pataria – atsidūrus panašioje situacijoje pasistenkite nepanikuoti, mandagiai elgtis su teisėsaugos atstovais, net jei justumėte kad jus provokuoja. Antra, pasinaudokite teise paskambinti ir susisiekite su ambasada Turkijoje. Trečia – jei įmanoma, išspręskite problemą iš karto.

Prieš kelionę į Turkiją pasiskaitykite, kokių daiktų negalima išvežti iš šios šalies. Pvz., negalima išvežti istorinių reliktų, prie kurių muitininkai gali priskirti akmenuką, kriauklę ar koralą.

Turkija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)