Lietuvos sostinė Vilnius išsiskiria vintažinėmis parduotuvėlėmis, mažomis aludėmis ir senamiesčiu su akmenimis grįstomis gatvelėmis ir neoklasikinėmis bažnyčiomis, rašoma žurnalisto Ronano O‘Shea straipsnyje independent.co.uk.

„Lietuvos sostinė Vilnius yra brangakmenis su butikais, kišeninio dydžio alaus daryklomis ir istoriniu senamiesčiu“, – rašoma straipsnyje.

Pasak R. O'Shea, Vilnius gali didžiuotis klestinčiais meno ir kulinarijos projektais, daugybe muziejų bei Užupio Respublika.

Šiltuoju metų laiku straipsnio autorius siūlo pasivaikščioti gražiuose Prezidentūros kiemeliuose, žavisi 1387 m. pirmą kartą paminėto pastato puošniu interjeru (ekskursijos po Prezidentūrą nemokamos, bet organizuojamos tik penktadieniai 16.30 val. ir šeštadieniais 9–14.30 val.).

Nuo Trijų kryžių kalno atsiveria vienas gražiausių miesto vaizdų, ir nors Kalnų parkas yra šalimais senamiesčio, susidaro įspūdis, kad tai – tykus užmiestis, rašo R. O‘Shea.

Žurnalisto nuomone, Užupio Respublika kur kas labiau primena „meno gerbėjų rojų“ – Metelkovos rajoną Slovėnijos sostinėje Liublianoje nei Danijos sostinės Kopenhagos rajoną Kristijaniją. Jis siūlo pasivaikščioti Užupyje, paėjėti iki Vilniaus Šv. apaštalo Baltramiejaus bažnyčios, vasaros metu pasigrožėti oro balionais mirgančiu dangumi.

R. O‘Shea žavisi Vilniaus katedros architektūra, mini muziejus, šiuolaikiškus viešbučius, taip pat – kelias kavines, kur gardus maistas, pataria tautiečiams, kur apsipirkti ar įsigyti suvenyrų, meno dirbinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)