Svečias giria ragautus lietuviškus patiekalus ir pabrėžia, kad prieš tyrinėjant Vilnių reikia susipažinti su dramatiška jo istorija, kurią jam išsamiai papasakojo profesionali, „viena iš geriausių“ miesto gidžių.

„Valandų valandas klaidžiojome po miestą akmenimis grįstomis gatvėmis, <...> užeidavome į mažas, pasislėpusias kavinaites. <...> Vilniuje juntama simbiotinė energija – jaunatviška, gyva meno scena susimaišo su istorija, architektūra, kurios gerbia praeitį. Unikali (miesto) energija transformuoja šį įprastai mieguistą atsargių gyventojų, kadaise bijojusių pašaliečių, miestą. Jie – svetingi žmonės, kupini kūrybinės jėgos. <...> Vien vaikštant po miestą, kuriame gausu vokiečių gotikos, italų baroko, prancūzų klasikinės architektūros ir rusų stačiatikių cerkvių, suaktyvėja visi pojūčiai. Mūsų pasivaikščiojimą baigėme prie puošnios gotiškos Šv. Onos bažnyčios, stovinčios ant Vilnelės kranto, (perėjome) per Užupio rajoną. Šis rajonas – bohemiškų menininkų namai, jame veikia daug meno galerijų ir dirbtuvių, net upės krantus puošia meno kūriniai ant akmeninių sienų.“

J. Dobsonas džiaugėsi netikėta proga pamatyti jo šventenybę Dalai Lamą: „Buvo ypatinga akimirka, kai Dalai Lama palietė rankomis man kaktą ir palaimino. Kas galėjo pagalvoti, kad apkeliavęs visą pasaulį, net Indiją, galiausiai sutiksiu jo šventenybę Lietuvoje?“

Turbūt nieko stebėtino, kad svečią sužavėjo ir Trakai. „Trakų pilis – vienintelė pilis Rytų Europoje, pastatyta ant ežero, ši gotikos stiliaus pilis tapo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kunigaikščių prieglobsčiu, o XVI a. buvo paversta kilmingųjų kalėjimu. Dabar pilyje įrengtas muziejus, tai viena iš garsiausių Lietuvos vietų, kurią visiems būtina pamatyti“, – rašo jis.

Kelionę vainikavo skrydis oro balionu, o prie turistų prisijungė ir muzikantas Jurgis Didžiulis. J. Dobsonas nepašykštėjo atlikėjui komplimentų, pavadino jį vienu kūrybingiausių asmenų, kokį tik jam teko sutikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)