Airijos oro linijų bendrovių profsąjungai priklausantys pilotai šių metų liepos 12 dieną planuoja surengti pirmąjį streiką, kai profsąjunga pranešė, kad „Ryanair“ neįgyvendino reikalavimų dėl naujų darbo praktikų. Štai ką mes žinome apie šį planą.

„Ryanair“ pilotai, priklausantys Airijos oro linijų pilotų asociacijai „Forsa“, pirmąjį streiką dėl darbo praktikų surengs ketvirtadienį, liepos 12 dieną. Kitos streiko datos kol kas neskelbiamos.

Didžiausios Europoje pigių skrydžių oro linijos prieš praėjusių metų Kalėdas išvengė plataus masto streikų, kai pirmą kartą per savo 32 metų istoriją nusprendė pripažinti profsąjungas. Tačiau nuo tada kai kuriose šalyse jai nepavyko susitarti dėl darbo sąlygų.

„Ryanair“, skraidanti 37 šalyse ir pernai nuskraidinusi 130 mln. keleivių, šiuo metu yra pasirašiusi susitarimus su pilotais Italijoje ir Didžiojoje Britanijoje – dviejose didžiausiose savo rinkose, tačiau Vokietijoje ir Portugalijoje susidūrė su nedideliais nesklandumais.

„Ryanair“ pilotai, dalyvavę „Forsa“ surengtame balsavime, parėmė raginimą imtis protesto veiksmų ir streikuos 24 valandas.

Profsąjunga, kuri nurodė, kad 94 balsavimo biuleteniai iš 95 pasisakė už streiką, „Ryanair“ pranešė, kad informuos ją apie papildomas streiko dienas, tačiau pažymėjo, kad yra atvira ir pasirengusi spręsti visus klausimus.

„Ryanair“ tiesiogiai samdo maždaug 120 šios profsąjungos narių. Dauguma jų yra skrydžių kapitonai ir gali streikuoti, nurodė profsąjungos atstovas spaudai.

Airijoje gyvena maždaug 400 iš daugiau kaip 4 tūkst. „Ryanair“ pilotų. Šiuo metu streikuoti ketina tik Airijos pilotai.

Ką sako „Ryanair“?

Oro linijų bendrovė savo pranešime spaudai nurodė, kad ją nuvylė pranešimas apie streiką ir pavadino jį „nereikalingu“. „Ryanair“ teigė, kad susisieks su keleiviais, skrendančiais iš Airijos, jei streikas įvyks, ir pakvietė profsąjungos atstovus deryboms į savo būstinę.

Ji pažymėjo, kad „Forsa/IALPA“ atmetė 18 ankstesnių kvietimų tai padaryti. „Kadangi Airija sudaro mažiau negu 7 proc. „Ryanair“ skrydžių, tikimės, kad 93 proc. mūsų keleivių nuo streikų nenukentės“, - sakė ji savo pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją