Pasak bendrovės atstovų, lėktuvas „Airbus A320“ turėjo vykdyti reisą Antalija-Rodas (be keleivių) ir tuomet vykdyti numatytą skrydį S5 3374 iš Rodo oro uosto į Vilnių. Šiuo metu gedimas yra šalinamas, jog toliau galėtų saugiai vykdyti numatytus skrydžius.

„Dėl skrydžių saugos, lėktuvų įgulų darbo laikas yra griežtai ribojamas. Skrydžiams Antalija-Rodas-Vilnius numatytos įgulos darbo laikas bus išsekęs, tad tie patys įgulos nariai negalės vykdyti skrydžių, užbaigus lėktuvo gedimo šalinimą. Kadangi Antalijos oro uoste nėra mūsų oro linijų bendrovės bazės, įgulai turės būti suteiktas poilsio laikas, todėl, tikėtina, jog skrydis S5 3374 bus atidėtas, kol bus atsiųsta pakaitinė įgula iš kitų bendrovės bazių arba baigsis suplanuotas poilsio laikas,“ - aiškino „Small Planet Airlines“ rinkodaros departamento vadovas Simonas Bartkus.

Apie planuojamą skrydžio S5 3374 Rodas-Vilnius tvarkaraštį bendrovės atstovai žadėjo pranešti vėliau.

Rodo oro uoste keleiviams bus suteikiama rūpyba, įskaitant maitinimą ir, pagal situaciją, galimybė laukti skrydžio viešbučiuose, rašoma pranešime spaudai.

„Po atvykimo iš Rodo į Vilnių, buvo numatyta, jog šis orlaivis vykdys reisus S5 3641 Vilnius-Burgasas ir S5 3642 Burgasas-Vilnius. Šiems skrydžiams vykdyti, bendrovė užsakė pakaitinį lėktuvą, kuris 17 val. 40 min. atvyks į Vilnių ir vykdys šiuos skrydžius su 1 val. 45 min. vėlavimu. Pakaitinis lėktuvas turi 160 vietų, vietoje šiam skrydžiui numatyto 180 vietų lėktuvo – dėl šios priežasties bus ieškoma atitinkamai 20 ir 9 savanorių, kurie skristų į Burgasą ir iš jo rytoj (antradienį, liepos 3 dieną). Nepatekusiems į lėktuvą keleiviams bus išmokėtos numatytos reglamente 250EUR kompensacijos – keleiviai kviečiami kreiptis tiesiai į „Small Planet Airlines“, siekant, kad nesklandumai būtų išspręsti kuo greičiau,“ - perspėjo S. Bartkus.

Bendrovė pranešime atsiprašo vėlavimus patiriančių keleivių ir tikina dedanti visas pastangas, jog skrydžiai įvyktų su kuo mažesniais nepatogumais.

Kiti šiandien numatyti skrydžiai iš Vilniaus į Antaliją (Turkija), Korfu (Graikija), Enfidhą (Tunisas), Varną (Bulgarija) ir atgal iš šių miestų į Vilnių vyksta numatytu tvarkaraščiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)