Gal jums bus sunku patikėti, bet apklausos ir tyrimai rodo, kad keliaudami į didžiausią Amerikos miestą Niujorką turistai iš viso pasaulio tikisi pamatyti ne tik pagrindinius miesto objektus: Laisvės statulą ir panašiai, bet ir svajoja „netyčia“ sutikti vietinių garsenybių. „Pamačiau tą ar aną“, „nusifotografavau su tuo ar anuo“ – tai tarsi privalomas dalykas šiame mieste. Paklausite, ar tai realu? O taip, pasirodo, tai visai paprasta.

Garsiausių pasaulyje žmonių Niujorke tikriausiai priskaičiuotume kelis tūkstančius. Nuo aktorių, televizijos laidų vedėjų ir muzikantų iki sportininkų ir verslo garsenybių. Daugelis jų gyvena, dirba, pietauja ir susitikimus rengia Niujorko širdyje – Manhatane. Čia tų garsiųjų ir reikėtų tykoti. Yra tokia turistų rūšis, kuri šiam reikalui paskiria kelias atostogų dienas, jie trinasi prie tam tikrų barų ir restoranų laukdami, kol ką nors žinomo pamatys. O kai pamato, kažkodėl puola klykti, į visas puses kilnoja rankas, traukia telefonus, vienu metu bando fotografuoti ir filmuoti. Tada viską meta ir bėga apsikabinti savo žvaigždės. Apsauga sulaiko, stumia šalin. Prasideda dar didesnis klykimas, darosi panašu į isteriją. Žvaigždė puola bėgti, gerbėjai paskui.

Minia gerbėjų laukia Kate Moss

Visos tos minios gerbėjų, kurias dažnai matome žurnaluose ir per televiziją, kurios laukia garsių žmonių – tai ne kokie nors aktoriai, ir tai ne dirbtinai sukurti sambūriai. Tai realios žvaigždiško gyvenimo situacijos. Vienoje jų, nevisai suprasdamas, ką darau, sudalyvavau ir aš.

Buvo penktadienis, penkta valanda vakaro. Vaikščiojau po Niujorko menininkų ir apsipirkinėjimo maniakų pamėgtą SoHo rajoną. Prince ir Mercer gatvių kampas, prie „The Mercer Hotel“ viešbučio stovėjo kokie dvidešimt žmonių, o tarp jų ir penki fotografai su rimta fototechnika – garsieji Niujorko paparacai. Pamaniau – vyksta kažkas ypatingo. Sustojau pažiūrėti. Paskui mane dar dešimt praeivių. Stovėjau penkiolika minučių, deja, jokio veiksmo. O žmonių aplink tik daugėjo. Pabandžiau paklausti susirinkusių, kas gi čia bus, ko mes laukiam. Viena mergina palingavo galvą, tarsi pati nesuprasdama. Paklausiau kito vyro, jis atsiduso, padejavo, kad tarsi girdėjo kažką apie Justiną Timberlake'ą. Į mūsų pokalbį įsikišo trečiasis vyras, jis patikino, kad tikrai nebus jokio Timberlake'o, nes šis dabar gastroliuoja, kažkur ne Niujorke. Likom stovėti, laukti, žiūrėti, kas bus.

Po pusvalandžio minia jau išsiplėtė per visą gatvę, paparacų padaugėjo. Vėl kažkas iš žmonių pamėgino klausti, o kas gi čia vyks, ko laukiame. Prasidėjo patys keisčiausi spėjimai, nuskambėjo tikriausiai šimtas įvairiausių pavardžių, nuo Kendall Jenner iki Beyonce.

Tą akimirką būtų buvę protinga tiesiog išlįsti iš minios ir eiti savo keliais. Bet gi yra tas kvailas minios jausmas, tas noras daryti taip, kaip visi daro. Ima ir įtraukia. Juolab darėsi vis įdomiau. Štai kokie netikėti dalykai nutiko: priėjo jaunas berniukas, siūlė pirkti servetėlių. Kai kurie pirko, nes buvo karšta diena, varvėjo prakaitas. Tada prie mūsų – laukiančiųjų prisijungė vietinis reperis, kurio svajonė išgarsėti. Jis visu garsu, per nešiojamą kolonėlę paleido savo repo įrašus ir iškėlė didelį plakatą su prisistatymu: „My name is Callaynes. I made this shit“ (Mano vardas Callaynes, aš pagaminau šitą šūdą – liet.). Vaikinas nurodė savo socialinių tinklų anketas ir specialiai lindo į spaudos fotografų akiratį, tikėjosi, kad bus nufotografuotas.

Minia gerbėjų laukia Kate Moss

Man tai atrodė labai keista, stebėjausi, kokiu keistu būdu žmogus bando išgarsėti. O štai vietiniai niujorkiečiai sakė, kad taip daug kas daro. Bando pasinaudoti kažkieno kito šlove, įlenda į tokias minias ir rodo, ką moka. Kartais taip prisistato jauni aktoriai, kartais dainininkai, šiuo atveju – reperis. Deja, daug dėmesio jis negavo. Atvirkščiai, kai kurie žmonės prašė užtildyti tą muziką su keiksmažodžiais.

Praėjo valanda, minia tapo nevaldoma, net užtvėrė eismą aplinkinėmis gatvėmis. Kontroliuoti situacijos atvyko du policijos automobiliai, pabandė vaikyti susirinkusius, bet pareigūnams nesisekė. Jie tik pravarė smalsuolius nuo „The Mercer Hotel“ durų ir liepė atsitraukti nuo automobilio, stovėjusio priešais. Tą akimirką visi suprato, kad pagaliau įvyks ilgai laukta akimirka. Tačiau iki šiol nebuvo aišku, kas tai. „Žmonės, kas jums darosi?“ – paklausė policininkas. „Žurnaluose pilna Kate Moss nuotraukų, atsiverskite ir žiūrėkite kiek norit“, – replikavo kitas ir galų gale išdavė to paslaptingo asmens vardą. „O Dieve, Kate Moss, aš ją taip myliu!“ – pradėjo rėkti kelios merginos. „Negaliu patikėti, čia bus pati Kate Moss!“ – kažkas rėkė iš kitos pusės.

Dar po dešimties minučių prasivėrė viešbučio durys, minia ėmė klykti, paparacai fotografuoti. Nuo jų blyksčių buvo taip šviesu, kaip scenoje, per kokį nors renginį. Ir pasirodė ji. Ne, ne žvaigždė. Tiesiog išėjo kažkokia šviesiaplaukė, o paskui ją vyras. Nežinomi žmonės. Minia nurimo. Po kiek laiko pasikartojo sąmyšis, bet ten ir vėl buvo ne žvaigždė, o tiesiog paprastas vyrukas, matyt, viešbučio gyventojas.

Minia gerbėjų laukia Kate Moss

Kai durys prasivėrė trečią kartą – va tik tada, išėjo garsioji supermanekenė. Lyg kokia dievybė, pasakiško grožio, nepamirštamo kvapo, elegantiška ir besišypsanti Kate Moss. Tai truko dvi, gal tris sekundes. Ji nesustojo, nepamojavo, nedalijo autografų ir neskyrė laiko asmenukėms. Tiesiog įsėdo į automobilį, ir vairuotojas ją išvežė niekam nežinomais keliais.

Paskui ją puolė tas reperis su savo plakatu, jis ėmė dangstyti nuvažiuojantį Kate Moss automobilį, norėdamas dar kartą atkreipti dėmesį į save.

Minia gerbėjų laukia Kate Moss

Kas vyko toliau? Gerbėjai ėmėsi už galvų, kai kurios merginos atrodė, kad tuoj nualps iš laimės ar liūdesio, neaišku. Policija vaikė visus nuo viešbučio ir pagaliau žmonės ėmė skirstytis
Tik tada, kai šis keistas įvykis įvyko, imi žmogus ir supranti, kad tai buvo kvailiausiai praleista valanda Niujorke. Bet tikrai įdomi patirtis.

Tokių nutikimų šiame mieste būna kasdien ir ne po vieną kartą. Tai prie Al Pacino, tai prie Calvin Kleino ar Meryl Streep namų. Visiškai įprastas niujorkietiškas vaizdelis. Ir nesmerkite savęs, jeigu jums irgi smalsu visus tuos – garsiuosius pamatyti. Tikrai nesate vieninteliai tokie. Norite – stokitės ir žiūrėkite, fotografuokite. Bus ką prisiminti.

Prieš keliaudami į Niujorką galite atidžiai pastudijuoti internetą, tam tikruose puslapiuose galima rasti garsių žmonių dienotvarkių su smulkiausia informacija, kokiu laiku, kur jie būna. Taip pat ilgiau paieškoję rasite ir tikslius namų adresus. Pasirodo, net kuriami specialūs tinklaraščiai, kur skelbiamos „žvaigždiškos“ vietos. Pavyzdžiui viename jų rašoma, kad popkaralienė Madonna, jeigu tik pro langą pamato, kad jos tyko gerbėjai, iš namų išeina per kažkokį slaptą išėjimą ir net nesustoja. Bet yra ir tokių garsenybių, kurios mielai papozuoja nuotraukoms.

Keliautojams-žvaigždžių medžiotojams pateikiu specialų sąrašą, kuris yra viešai prieinama informacija, todėl tai nėra nusikaltimas.

Kur Niujorke gyvena garsiausi pasaulio žmonės:

  • Futbolininkas Cristiano Ronaldo – Trump Tower, 725 Fith avenue.
  • Dainininkė Madonna – 152 East 81ST street, Upper East Side.
  • Aktorė Nicole Kidman – 200 Eleventh avenue, West Chelsea.
  • Dainininkė Taylor Swift – 155 Franklin street, Tribeca.
  • Aktorė Katie Holmes – 201 West 17th street, Chelsea.

Kur Niujorke lankosi garsūs žmonės:

  • Britiškos virtuvės restorane „The Spotted Pig“ nuolatinis svečias reperis Kanye West.
  • Restorane „The Mark Restaurant“ galite sutikti socialinių tinklų žvaigždę Kendall Jenner, dainininkę Jennifer Lopez, televizijos laidų vedėją Oprah Winfrey ir žurnalo „Vogue“ vyriausiąją redaktorę Anna Wintour.
  • Bare „The Polo Bar“ dažnai sutiksite aktorę Gwyneth Paltrow ir dainininkę Barbra Streisand.
  • Restorane „The Carlyle“, įsikūrusiame „A Rosewood Hotel“ viešbutyje, vakarieniauti mėgsta atlikėjai Paulas McCartney ir Lady Gaga, režisierius Woody Allenas ir aktorius Billas Murray.

Gerų jums įspūdžių žvaigždžių mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)