Tai reiškia, kad kas kartą, kai imigracijos tarnybos pareigūnas pažymi naują puslapį, užuot radęs tą, kuris jau buvo pažymėtas, yra eikvojama vizoms skirta vieta, kurios atgal neatgausite. Laimei, Chrisas Chamberlinas iš „Australian Business Traveler“ turi patarimą, kaip su savo pasu prakeliauti kaip įmanoma ilgiau.

Prieš keliaudami į oro uostą leistis į dar vieną tarptautinę kelionę, paimkite lipnių lapelių, brūkštelėkite mandagų užrašą su prašymu „dėkite antspaudą kažkur kitur“ ar „taupau vietą vizoms“, ir priklijuokite lapelius prie paso puslapių, kuriuos norite išsaugoti tuščius.

Tokiu būdu nepamiršite išsakyti savo pageidavimo skubėdami per muitinės patikrą, o imigracijos tarnybos pareigūnas nesujauks jums planų dėl numatytų ateities kelionių. Kai ateis metas užpildyti tuos puslapius, lipnius lapelius lengvai nuimsite.

Ši gudrybė padės jums sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų. Jungtinių Amerikos Valstijų keliautojai nuolat prašydavo papildomų puslapių savo pasams, tačiau 2016 metais Valstybės departamentas pakeitė tvarką – nuo tada pasibaigus paso puslapiams reikia prašyti visai naujo paso, kuris kainuoja 110 dolerių (93 eurus). Lietuvoje naujas pasas kainuoja 43 eurus (laukiant jo pagaminimo vieną mėnesį).

Pasak Ch. Chamberlino, linių lapelių metodas padėjo pratęsti jo paso gyvenimą dvejais metais, dėl ko jis galėjo daugiau laiko skirti kelionėms aplink pasaulį ir mažiau – laukimui eilėse dėl naujo paso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)