Pavyzdžiui, daugelis keleivių pastebėjo, kad skrydžių palydovės pasitinka juos sudėjusios rankas už nugaros. Dažnai tai siejama su etiketu ar vadinama paprasčiausiu sutapimu. Tačiau viskas nėra taip paprasta.

Kartais oro bendrovių taisyklės būna labai griežtos. Pavyzdžiui, kai kuriose šalyse stiuardesės gali gauti baudą už tai, kad į darbą ateina ryškiai dažytomis lūpomis. Tačiau už nugaros laikomos rankos nėra darbdavio įgeidis.

Sutikdamos keleivius prie įėjimo, stiuardesės laiko jas už nugaros ne šiaip sau. Tokia poza joms būdinga ir tikrinant, ar visi keleiviai prisisegę saugos diržus. Skrydžio palydovai iš tikrųjų savo delnuose slepia kažką, kas jiems padeda susitvarkyti su savo pareigomis.

Jie su savimi nešiojasi pakabučio formos skaičiuotuvą, kuris padeda prieš skrydį suskaičiuoti keleivius. Iš pradžių stiuardesės skaičiuoja kiekvieną įeinantį į saloną, paskui – visus, kurie užėmė savo vietas. Abu šie skaičiai turi sutapti.

Suskaičiuoti keleivius būtina dėl saugumo taisyklių, taip pat norint apytiksliai paskaičiuoti gėrimų ir užkandžių, dalijamų keleiviams skrydžio metu, kiekius. Kadangi grubus skaičiavimas gali įžeisti keleivius, oro bendrovės sugalvojo būdą, kaip skaičiuotuvą paslėpti nuo smalsių žvilgsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)