Net jei niekada taip nekeliavote ar nepavežėte autostopininkų, tai galės būti jūsų pirmasis kartas. Tą savaitgalį vyks autostopo varžybos „Baltija-100“, skirtos Lietuvos ir kitų Baltijos šalių šimtmečiui. Ta proga organizatoriai tikisi surinkti bent šimtą dalyvių. Tarp jų turėtų būti ne tik Lietuvos ir užsienio lietuvių, bet ir svečių iš kaimyninių šalių.

„Visa tai – tam, kad taptume geresni, supratingesni ir labiau pasitikėtume vieni kitais“, – sako vienas iš varžybų organizatorių Dainius Kinderis, pats autostopu išmaišęs didelę dalį pasaulio, o dabar organizuojantis keliones.

Visoje Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse bus įsteigta keliasdešimt skirtingos vertės punktų, kuriuose varžybų dalyviai per ribotą laiką turės atsižymėti, keliaudami tik pakeleivingais automobiliais ir tik nemokamai. 



Kaunas

10 metų vien tik autostopu keliavęs D. Kinderis aplankė 85 šalis, todėl apie tokį keliavimo būdą žino išties daug.



„Autostopo varžybos mane žavi dėl keliavimo ne vien savo malonumui, bet ir dėl patiriamo azarto. Šios varžybos skirtos ir tam, kad atkreiptume keliautojų dėmesį į alternatyvą nukakti iš taško A į tašką B. Tai yra pigus, įdomus keliavimo būdas, o kartais net greitesnis už keliavimą viešuoju transportu“, – sako autostopo varžybų arbitras D. Kinderis.

Savo patirtimi ir patarimais Dainius Kinderis pasidalijo su DELFI TV žiūrovais. Daugiau – įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)