Departamento vertinimu, tam dabar gera proga, nes atsigauna atvykstamojo turizmo iš Rusijos rinka ir antrus metus iš eilės fiksuojamas stabilus turistų srautų augimas.

Renginį finansuojant Europos Sąjungos fondų lėšomis, pirmą kartą Rusijos išvykstamojo turizmo ir valstybinių institucijų bei žiniasklaidos atstovams prisistatė Lietuvos pilių ir dvarų asociacija.

„Rusų turistai mūsų šalį atranda iš naujo. Pasaulyje populiarėjant sveikatinimo ir sveikatingumo tendencijoms, Lietuva yra konkurencinga ir gali pasiūlyti turistams nemažai autentiškų patirčių. Ypatinga yra mūsų gamta ir kultūra, nacionalinė virtuvė”, - pranešime žiniasklaidai cituojamas Turizmo departamento atvykstamojo turizmo specialistas Tomas Jackevičius, koordinuojantis Lietuvos turizmo rinkodarą Rusijos rinkoje.

Renginyje gegužės 17 d. turizmo galimybes ir naujoves pristatė ne tik Rusijos turistams jau pažįstami ir mėgstami Palangos, Druskininkų kurortai, bet ir Ukmergė, kurią siūloma pažinti per kulinarinį bei kultūrinį paveldą, rašoma pranešime.

Europos parko atstovai pristatė vieną iš Lietuvos traukos centrų Europos parką, o Lietuvos pilių ir dvarų asociacija - naują maršrutą po 130 istorinių pilių ir dvarų trijose Baltijos šalyse.

Atvykti į Lietuvą renginio metu kvies lietuvių jau pamėgti SPA centrai bei apgyvendinimo įstaigos.

Turizmo departamento duomenimis, pernai bent su viena nakvyne Lietuvoje keliavo 162,9 tūkst. turistų iš Rusijos, t. y. 8,1 proc. daugiau nei 2016 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)