Šventosios kurortas pastaruoju laiku sparčiai tvarkosi. Gegužės viduryje pradedama tvarkyti Šventosios – Miško gatvių atkarpa, kur bus įrengti šaligatviai ir apšvietimas. Iki šiol ši atkarpa nebuvo saugi.

Artimiausiuose planuose ir miestelio centrinės aikštės projekto vykdymo darbai. 

Lygiai prieš metus Šventosios gyventojai ir kurorto svečiai galėjo pradėti džiaugtis naujai įrengta Jūros gatvės pėsčiųjų ir dviratininkų alėja, kur nusidriekia net keletas juostų dviratininkams, įrengtos poilsio zonos ir naujas apšvietimas, sutvarkyta visa likusi vienos pagrindinių Jūros gatvės atkarpų.

Po daugelio metų Palangos miestui prireikus smėlio iš Šventosios buvo sutvarkyta ir skulptūros „Žvejo dukros“ vieta. Iki šiol eilę metų kyšoję skulptūros pamatai jau užkasti smėliu. Taip pat atnaujintas „Beždžionų tiltas“ ant kurio atsirado ir kortelė įspėjanti apie draudimus siūbuoti tiltą ar šokinėti nuo jo.

Centrinės Kopų gatvės vaizdas keičiasi ne itin stipriai: atsinaujina dešimtys kioskelių, tačiau bendras vaizdas išlieka panašus. Daug nesuderintų statinių ir spalvų. Miestelio įvaizdį vis dar teršia senieji nameliai – tai Šventosios fenomenas.

Šventoji

Nors kai kurie valdininkai yra ne kartą skelbę apie nelegalių namelių iškeldinimą, vietiniai gyventojai ir miestelio svečiai pokyčių nemato. Senuose nameliuose vis dar stovi seni tarybiniai šaldytuvai, lovos ar pasukami elektros jungikliai, juose nėra tualetų ar vonios kambario. Iš išorės dauguma seno tipo namelių atrodo ganėtinai vargiai – atsilupę ir nutrupėję dažai, matosi plytos ant kurių laikosi „varguoliai“.

Keisčiausia tai, jog šie nameliai vis dar paklausūs, o vasaros sezono metu juose nerasite laisvų vietų. Dažniausiai tokių namelių zonos verslininkams yra parduodamos ar nuomojamos visam vasaros sezonui, tačiau net patys vietiniai verslininkai pripažįsta, kad šiais laikais tokį namelį gėda parodyti poilsiautojui, tad vis daugiau tokių poilsinių ieško naujų šeimininkų ar lieka apleistos.

Seni nameliai – tikra atgyvena, bet tikrai neatspindi likusios Šventosios dalies. Miestelyje daugybė naujos statybos namelių, kuriuose rasite visus reikiamus patogumus. Būtina pastebėti, jog atsinaujinanti Šventoji kasmet plečiasi ir poilsiautojams gali pasiūlyti išties kokybišką poilsį. Tokie viešbučiai kaip „Jūros vila“, „Amber Vila“ ar „Vila Regina“ įsikūrę pačiame miestelio centre gali pasiūlyti tiek paprastus, tiek „liukso“ klasės kambarius su visais reikiamais patogumais.

Kambariai pastaruosiuose viešbučiuose šiuo metu kainuoja apie 30 eurų dviem asmenims. Juose rasite viską, kas reikalinga kokybiškam poilsiui. Ant upės kranto įsikūrusi „Vila Regina“ svečius pasitinka ypač gražia aplinka ir nepriekaištingai sutvarkytais gėlynais. Užsakant kambarius internetinėse svetainėse ar tam skirtose programėlėse galima rasti įvairiausių akcijų ir taip sumokėti už kambarį dar pigiau. Ne sezono metu kainos Šventojoje ženkliai mažesnės, tad protingai suplanuotas savaitgalis lietuviškame pajūryje neturėtų „plėšyti“ kišenės.

Visai kitokią Šventąją atrasite vadinamame „Elijos rajone“ – vienu kilometru nuo miestelio centro nutolęs rajonas stebina tvarka, švara ir prabanga. Čia toliau plėtrą vysto naujos statybos poilsio apartamentai, kotedžai, vilų rajonai. 

„Elijos rajonas“ – turtingoji ir gražioji Šventosios pusė. Prieš pat dviračių ir pėsčiųjų „Ošupio taką“, vedantį link Palangos, įsikūrusiame kvartale jaučiasi šiuolaikiškumas ir europietiška dvasia.

Šiame rajone gyventojai ir poilsiautojai dažniausiai leidžia laiką bėgiodami, važinėdami dviračiais, riedlentėmis ar riedučiais. Pats „Ošupio takas“ nusidriekęs nuo Šventosios iki Palangos yra viena gražiausių lankytinų vietų. Keliaujant šiuo taku matosi ir pajūrio atkarpos, o visą taką lydi nuostabaus grožio kopos ir pušynai. Ši Šventosios pusė, tarsi mažas rojaus kampelis, kur poilsiauti ar įsikurti visam gyvenimui norėtų daugelis. Butą su vaizdu tiesiai į jūrą šiame rajone galima įsigyti už 80 000 eurų.

Šventoji

Kompanija „Naujoji Elija“ jau baigia įrenginėti apartamentus poilsiui, kuriuose kitos kompanijos UAB „Harlio dirbtuvės“ savininkas Lukas Šimaitis ruošia naujus verslo planus:

„Jau birželio mėnesį Šventajai ir jos gyventojams bei poilsiautojams atidarysime naują viešbutį „Hotel Elija“, jame įsikurs amerikietiško stiliaus baras „Biker's Cafe All Aces“ su labai gražia ir didžiule terasa. Viešbutyje turėsime mini SPA centrą: sporto klubą, pirtį, džiakuzi. Teiksime masažo, kirpyklos, manikiūro, pedikiūro paslaugas, taip pat įkursime maisto prekių parduotuvę. Šioje Šventosios pusėje labai to trūko. Tiek mūsų gyventojams, tiek poilsiautojams. Planuojame veikti visus metus, tad žmonės žiemą atvykę į Šventąją tikrai ras kur atsigerti kokybiškos kavos ar skaniai pavalgyti. Šiuo metu kaip tik vykdome kruopščią darbuotojų atranką“, - DELFI pasakoja verslininkas Lukas Šimaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)