Ir nors taisyklė dėl vyno butelio pasiėmimo į lėktuvą nepasikeitė, yra keletas gana netikėtų dalykų, kuriuos galite pasiimti su savimi į lėktuvą. Taip pat yra keli jus nustebinsiantys daiktai, kurių lėktuve turėti negalima.

Likeris

Perskaitėte teisingai. Taip, likerį galite įsinešti į lėktuvo vidų. Tiesiog šis gėrimas privalo būti nedideliuose buteliuose ir jie turi būti pradaryti.

Mažos žirklutės

Nors lėktuvuose draudžiama turėti aštrius daiktus, tačiau laisvai galite įsinešti nedideles žirklutes. Tik jų ašmenys turi būti ne ilgesni kaip 10 centimetrų.

Įrankiai

Panašiai ir su įrankiais – juos leidžiama įsinešti. Kiekvienas įrankis turi būti ne ilgesni kaip 17,5 centimetro ilgio.

Pačiūžos

Pagal Transporto saugos administracijos taisykles pačiūžas galima pasiimti į lėktuvo saloną. Tai galioja ir riedučiams, ir ledo pačiūžoms.

Riedlentės

Riedlentę, jeigu tik ji telpa į daiktadėžę virš galvos, taip pat galima turėti su savimi.

Meškerės

Transporto saugos administracija taip pat patvirtino, kad į lėktuvą galima įsinešti meškeres. Patariama susisiekti su savo oro linijomis ir įsitikinti, kad jūsų meškerė atitiks jų dydžio apribojimus. Kita vertus, kabliukai turi būti sudėti į registruotą bagažą.

Turistinė viryklė

Tikrai nustebsite sužinoję, kad į lėktuvo saloną galima įsinešti turistinę viryklę, tačiau ji privalo būti švari ir be degalų. Be to, juos reiktų išpilti gerokai prieš skrydį, kad nebeliktų propano kvapo.

Muzikos instrumentai

Nuo 2012 metų be papildomo mokesčio leidžiama į lėktuvo saloną pasiimti smuikus ir gitaras. Vienintelis reikalavimas – muzikos instrumentas privalo tilpti į daiktadėžę virš galvos.

Degtukai

Nors degtukus draudžiama gabenti registruotame bagaže, vieną dėžutę degtukų rankiniame bagaže turėti galima.

Kremuoti pelenai

Keliaujate su mylimo žmogaus kremuotais pelenais? Juos turite pasiimti su savimi į rankinį bagažą. Pelenai privalo būti medinėje ar plastikinėje talpykloje.

Virš 100 ml motinos pieno, sulčių ir kūdikio mišinėlio

Nors oro linijos labai griežtai tikrina, kad keleiviai nesineštų į lėktuvą daugiau nei 100 mililitrų talpos skysčių, išimtis daroma motinos pienui, kūdikiams skirtoms sultims ir mišinėliams. Tačiau oro uosto apsaugos darbuotojams paliekama teisė paprašyti atidaryti talpą, kad jie galėtų patikrinti. Taip pat leidžiama su savimi turėti ledo ar gelio pakelius, kurie atvėsina skysčius, tačiau jie taip pat gali būti tikrinami.

Vaistai
Panašiai kaip ir su ką tik išvardintais dalykais, skysti vaistai yra išimtis, kuriai netaikoma 100 mililitrų taisyklė. Jeigu nešatės protingą kiekį, jums bus leista juos gabentis. Vaistus tablečių forma leidžiami turėti neribotais kiekiais.

Kamščiatraukiai

Nors nėra jokios priežasties, kodėl lėktuve jums galėtų prireikti kamščiatraukio, jį galima turėti lėktuvo salone. Tačiau jis turi būti be papildomų ašmenų.

Ledas

Jeigu ledas einant per oro uosto apsaugą kietai sustingęs, jums bus leista praeiti. Jeigu jis pradėjęs tirpti, bus laikomasi tradicinių skysčiams taikomų reikalavimų.

Suaugusiems skirti „žaislai“

Jeigu leidžiatės į neilgą kelionė iš vienos valstijos į kitą, galėsite su savimi turėti kokį nors suaugusiems skirtą „žaislą“. Jį galima neštis su rankiniu bagažu.

Automobilio dalys

Jeigu jūs mechanikas, gabenantis automobilio dalį, pavyzdžiui, variklį, galite ją įsinešti su rankiniu bagažu. Ant automobilio dalies negali būti degalų pėdsakų, tai galioja ir registruotam, ir rankiniam bagažui. Būtinai pasidomėkite savo oro linijose iš anksto.

Maistas

Į lėktuvą galima neštis bet kokį maistą. Tai galioja ir jūros gėrybėms, grūdams ar net šviežiems kiaušiniams.

Namų apyvokos daiktai

Ar žinojote, kad lėktuve galima turėti namų apyvokos daiktus, tokius kaip smulkintuvai (be ašmenų), puodai ar keptuvės? Vienas reikalavimas – jie turi tilpti į daiktadėžę virš jūsų galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)