Šventojoje populiariausios – barmenų, padavėjų, virėjų, pardavėjų, kambarinių bei įvairių padalinių administratorių ar vadybininkų pareigybės.

Kol vietiniai įmonių vadovai ieško darbuotojų, poilsiautojų kurortuose irgi reikėtų paieškoti. Pavasarį Šventąją renkasi išskirtinę ramybę mylintys poilsiautojai. Pasivaikščiojimai visiškai tuščiomis pajūrio pakrantėmis prieš vasaros sezoną – tikra lietuviška egzotika. Savaitgalį miestelio gatvelėse matėsi šioks toks sujudimas, nors šiuo metu Šventojoje veikia tik vienas prekybos centras ir keletas kavinių.
Tačiau, tokiu metu poilsis nereikalauja daug išlaidų. Dvivietį kambarį galima rasti vos už dvidešimt eurų, tad pavasario savaitgaliais poilsio kryptis vedanti į pajūrį yra gana populiari.

Šiais metais vasaros sezoną Šventojoje atidarys baikerių festivalis, vyksiantis birželio 7-10 dienomis. Trečius metus iš eilės rengiamas tarptautinis baikerių festivalis „Beach Bike Fest“ į miestelį sukvies baikerius iš visos Europos. Tradicinę nuomonę, jog Šventojoje apie vasaros sezono atidarymą kalbama tik nuo Joninių šventės griauna jau kelis metus iš eilės vasarą žadinantys tūkstančiai baikerių ir festivalio svečių.

Šventoji

Specialiai dėl festivalio į Šventąją atvykstantys poilsiautojai ir baikeriai pamėgo šventę dėl įvairios, 4 dienas ir 3 naktis, nesibaigiančios programos, įvairiose miestelio erdvėse. Galimybę nemokamai lankytis visuose festivalio renginiuose dovanojantys organizatoriai jau skelbia atlikėjų ir grupių sąrašą. Šiemet paplūdimio baikerių festivalyje koncertuos sparčiais žingsniais muzikos rinką užvaldantys „Royce“, atlikėja Eglė Jakštytė, „Baltasis Kiras“, legendinė grupė „Studija“, kuri netrukus pasitiks savo 40-ies metų scenoje jubiliejų, Kęstutis Jablonskis su grupe ir dar dešimtys atlikėjų, grupių bei didžėjų.

Šventoji

„Šiemet mūsų komanda pagausėjo ir galime nuveikti žymiai daugiau. Iš visų jėgų stengiamės sukurti programą, kuri būtų įdomi tiek baikeriams, tiek visiems renginio svečiams. Visus atlikėjus parinkome taip, kad mėgautis muzika galėtų visos amžiaus grupės. Muzikinė programa šiais metais pateikiama nuo pop, jazz, soul iki rock ritmų. Patys baikeriai jau irgi pavargo nuo „sunkios“ muzikos. Visi festivalio svečiai kaip ir kiekvienais metais galės mėgautis įvairiausiomis baikerių varžybomis, motociklų paroda ir paradu, taip pat šiemet festivalio erdves užims daugiau nei 100 prekybininkų iš visos Lietuvos. Džiaugiamės, jog mūsų festivalis Šventojoje yra stipriausias renginys per visą sezoną“, - DELFI pasakoja festivalio „Beach Bike Fest“ organizatoriai.

Šventoji
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)