Skrydžiai bus vykdomi tris kartus per savaitę, pranešė „Ryanair“.

Be to, „Ryanair“ nuo pirmadienio pradės skraidinti keleivius iš Kauno į Ispanijos miestą Žironą, o nuo kovo 28 dienos – iš Vilniaus į Graikijos Korfu salą. Kovo 29-ąją pradedami bendrovės skrydžiai iš Kauno į Burgaso kurortą Bulgarijoje bei Italijoje, prie Adrijos jūros, esantį Riminį.

Šiuo metu tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Kijevą vykdo Vengrijos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ ir Ukrainos „Ukraine International Airlines“.

Airijos pigių skrydžių įmonė „Ryanair“ nuo šių metų spalio pradės skrydžius į Ukrainą, taip atnaujindamas praėjusiais metais atidėtus planus, penktadienį informavo Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, praneša „Reuters“.

Remiantis naujais susitarimais, „Ryanair“ pasiūlys 10 maršrutų iš Kijevo oro uosto ir penkis iš vakarinėje Ukrainos dalyje įsikūrusio oro uosto, per spaudos konferenciją, skirtą įmonės veiklai Ukrainoje, sakė Ukrainos vadovas.

„Bendrovė planuoja per pirmuosius metus perskraidinti vieną milijoną ukrainiečių“, - sakė P. Porošenka.

Prieš metus aviacijos bendrovė jau anonsavo skrydžių į Kijevą ir Lvovą pradžią, tačiau pernai liepą atsisakė šių planų, aiškindama, esą pagrindinis oro uostas Kijeve neįvykdė anksčiau suderintų sąlygų.